Skip to main content

Vrei ca unele informații despre tine să nu mai apară pe Google? Acum este posibil

 

google-bloombizGoogle a lansat un serviciu care permite oricărui utilizator să își șteargă datele care sunt listate în căutările afișate de motorul de căutare. Acest serviciu a fost denumit informal "dreptul de a fi uitat".

Publicitate

În acest fel compania răspunde unei cerințe a Curții de Justiție a Uniunii Europene care spune că cetățenii trebuie să aibă dreptul de a șterge unele link-uri despre ei din rezultatele afișate de motorul de căutare.

Google a lansat un site unde cetățenii europeni pot cere ca anumite link-uri cu informații despre ei să fie scoase din rezultatele afișate, primul pas pentru a se conforma unei hotărâri judecătorești, afirmarea "dreptului de a fi uitat".

"În punerea în aplicare a acestei decizii, vom evalua fiecare cerere individuală și vom încerca să echilibrăm drepturile de confidențialitate ale individului cu dreptul publicului de a cunoaște și de a distribui informații", spune Google pe site-ul dedicat ștergerii de informații.

"La evaluarea solicitării, rezultatele vor fi analizate pentru a se stabili dacă includ informații despre dvs., care nu mai sunt de actualitate, precum și dacă aceste informații sunt de interes public (de ex., informații despre escrocherii financiare, despre malpraxis, despre condamnări penale sau despre comportamentul public al funcționarilor guvernamentali)", mai precizeaza Google.

« Pentru ca Google să vă evalueze solicitarea, trebuie să:

  • (a) specificați adresa URL a fiecărui link care se afișează la căutarea numelui dvs. pe Google și care solicitați să fie eliminat. (Puteți să copiați adresa URL din bara browserului după ce dați clic pe respectivul rezultat al căutării).
  • (b) explicați (dacă nu este clar) de ce se referă la dvs. pagina din link (sau dacă trimiteți acest formular în numele altei persoane, de ce se referă la persoana respectivă);
  • (c) explicați de ce această adresă URL din rezultatele căutării este nerelevantă, învechită sau neadecvată », precizeaza Google.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu