Skip to main content

2Parale preia agenția Insight360 și lansează o divizie nouă

 

doua parale2Parale, companie de performance marketing ce include cea mai mare rețea de afiliere din România, anunță preluarea agenției de marketing și comunicare Insight360.

Publicitate

Echipa, competențele și portofoliul Insight360 vor sta la baza noii divizii 2Parale, care își va extinde astfel serviciile oferite tuturor clienților.

Achiziția se va face exclusiv prin transfer de acțiuni. Odată cu această preluare, Andreea Cimpoeșu, Managing Partener Insight360 și unul dintre fondatorii agenției, va deveni Chief Operating Officer (COO) 2Parale.

Absolventă a unui Executive MBA de la CEU Business School, Andreea Cimpoeșu are o experiență în business de peste 14 ani, atât în corporații ca Romtelecom și Xerox, cât și în companii agile precum Kaspesky Lab România&Bulgaria și Insight360.

În noua echipă 2Parale, ea va conduce proiectul de Performance Marketing și expansiune regională a acestui business.

"Insight360 aduce expertiza câștigată în zeci de proiecte de strategie, branding, graphic design, dezvoltare și aplicații web, content marketing și social media management, pentru branduri locale și internaționale: Kasperky Lab, Symantec, Enterprise Business Systems, Mobzine, Microsoft Certified Trainers, Ron Kaufman", se arată într-un comunicat al 2parale.

În următoarea perioadă, 2Parale intenționează să dezvolte portofoliul de tehnologii și servicii de performance marketing, fiind și în proces de atragere a unor noi investiții destinate dezvoltării regionale, precizează Dorin Boerescu, potrivit aceluiași comunicat.

În 2013, cifra de afaceri a 2Parale s-a ridicat la 4,9 milioane de lei (fără TVA), în timp ce profitul a depășit 300.000 de lei.

La finele anului trecut, 2Parale a atras o nouă rundă de investiții din partea unui grup de investitori privați conduși de Sergiu Neguț, (Angel Investor și Associated Dean Entrepreneurial Growth la Maastricht School of Management"), care au preluat în decembrie pachetul de acțiuni deținut anterior de Ștefan Iordache (COO Leo Burnett Group).

La această rundă a participat și Dorin Boerescu, care a redevenit astfel acționar majoritar (cu un pachet de circa 60%), fondatorul Radu Spineanu păstrându-și în continuare participația de 20%.

Rețeaua de afiliere 2Parale a generat anul trecut 217.000 de vânzări, în creștere cu 44% față de anul precedent, și mai bine de 181.000 de lead-uri. Aceste conversii au adus afiliaților din rețea comisioane în valoare de 2,85 de milioane de lei (fără TVA).

În aceeași perioadă, Divizia de Pay Per Click 2Parale a administrat pentru clienții direcți bugete de promovare de peste 1,5 milioane de euro.

Portofoliul 2Parale include peste 400 de clienți, printre care se numără Vodafone România, Avon România, Elefant, Arabesque, OTP Bank, evoMAG, Fashion Days, F64, MarketOnline, Provident, StarShiners, Clickshop, Libris, Bonprix, Originals, MyCloset, Vivre, RCA-ieftin și Miniprix.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu