Skip to main content

CAMPIONAT de sute de milioane. Eurosport, interesat de fotbalul italian. Postul licitează pentru un pachet de peste 700 de milioane de euro

 

logo-eurosport-hd

Publicitate

Eurosport s-a arătat interesat de preluarea drepturilor de difuzare a campionatului de fotbal italian, anunță BroadbandTVNews, care citează Bloomberg, iar postul de sport licitează pentru un pachet al cărui preț pornește de la 705 milioane de euro.

În mod tradițional, Mediaset și SkyItalia sunt posturile care se bat la licitație pentru meciurile din Serie A. Dar, de data aceasta, în licitația pentru sezoanele 2015 - 2018 a intrat și postul Eurosport, proaspăt deținut de Discovery.

Pentru moment, sunt vizate drepturile de difuzare ale meciurilor doar pe teritoriul Italiei. Broadbandtvnews mai precizează că Eursoport este interesat de pachetul D, care include 132 de meciuri de fotbal. Prețul pentru acest pachet pornește de la 705 milioane de euro pentru trei sezoane.

Licitația este coordonată de Infront Italy și include patru pachete de drepturi de difuzare, ce au un preț de pornire de 2,88 miliarde de euro.

Cluburile de fotbal din Serie A a încheiat un parteneriat cu agenția Infront Italy care garantează un venit de cel puțin șase miliarde de euro din drepturile de difuzare pentru următoarele șase sezoane.

Compania a pus la bătaie și o serie de pachete pentru a fi difuzate la nivel internațional. Pentru moment de acesta s-a arătat interesată compania Beln Sports, deținută de Al jazeera.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu