Skip to main content

Cațavencu se mai rupe o dată. Câțiva redactori Academia Cațavencu au tipărit ziarul, după ce redacția a anunțat că oprește activitatea din cauza neplății salariilor

 

Academia Catavencu 23 iunie

Publicitate

UPDATE. UPDATE. Fosta echipă Academia Cațavencu a postat pe pagina de Facebook a publicației, care se află încă sub administrarea celor plecați, că Adrian Rus, directorul general a publicației, „a încercat să-l "mituiască" pe unul dintre colegii noștri, propunându-i să-i plătească salariul înaintea celorlalți, cu condiția să-i înlesnească administrarea acestei pagini de Facebook”. 

În mesaj se mai precizează că toate textele din ediția de astăzi a Academiei Cațavencu au fost scrise de un singur om „Gabriel Tudor (Spartakus) a decis să lucreze în condițiile pe care noi le-am reclamat”.

SCINDARE. Săptămânalul Academia Cațavencu a apărut astăzi pe piață, deși redacția a anunțat, săptămâna trecută, că oprește activitatea editorială din cauza neplății salariilor.

Cum s-a întâmplat?

Câțiva redactori Academia Cațavencu, printre care și Gabriel Tudor, au continuat activitatea și au tipărit numărul de ani.

Într-un comunicat trimis Paginademedia.ro, redactorii rămași îi numesc "rebeli fără pauză" pe cei care au anunțat săptămâna trecută oprirea activității în semn de protest față de neplata salariilor.

Reamintim că mai mulți redactori Academia Cațavencu au decis să-și suspende activitatea pentru că nu și-au mai primit salariile de trei luni (detalii AICI).

“Redacția Academiei Cațavencu nu este dispusă să scrie gratis, la comanda administratorului de trust, cu acordul portarului și cu supervizarea femeii de serviciu”, spune redacția într-o poziție trimisă Paginademedia.ro, pe care o redăm intgral în continuare.

Mesajul cita și un mail al directorului general Adrian Rus, în care acesta răspunde la întrebările legate de întârzierile salariale: “CINE POATE CREDITA ACEASTA ACTIVITATE SI SI-O ASUMA, SA RAMINA! CINE NU, SA PLECE INSTANT! (…) ESTE ULTIMA OARA CIND MAI SPUN ACEST LUCRU! URMATOAREA DATA CIND IMI ADUCI ACEST LUCRU IN DISCUTIE (…), VA ASIGUR CA PLECATI!”

Ulterior, administratorul Adrian Rus a anunțat că “Academia Cațavencu își va continua apariția” și că “câțiva redactori au ales să plece din cauza întârzierilor salariale”

UPDATE. Fosta echipă Academia Cațavencu a postat pe pagina de Facebook a publicației, care se află încă sub administrarea celor plecați, că Adrian Rus, directorul general a publicației, „a încercat să-l "mituiască" pe unul dintre colegii noștri, propunându-i să-i plătească salariul înaintea celorlalți, cu condiția să-i înlesnească administrarea acestei pagini de Facebook”.

Mesajul integral, în continuare: 

Anunțam, într-un comunicat anterior (https://www.facebook.com/academiacatavencu.info/posts/649666608461476), că nu suntem dispuși să mai scriem dacă nu suntem plătiți și dacă nu ni se respectă independența editorială.

Drept răspuns, directorul general al trustului nostru, dl. Adrian Rus, ne-a amenințat că trimite poliția după laptopurile și telefoanele de serviciu. Nu înțelegem însă motivul acestei opțiuni de transport. Încă credem că dl Rus putea trimite un taxi.
Despre plata drepturilor salariale restante, niciun cuvânt. Ultimul mesaj al directorului general Adrian Rus pe această temă este că plata se va face într-o „perioada de timp destul de greu de estimat”.

Unii pretind că mayașii au estimat cu o marjă rezonabilă sfârșitul lumii. Iată că dl. Director General nu poate estima mulțumitor data plății salariilor.

Ulterior, Directorul General a încercat să-l "mituiască" pe unul dintre colegii noștri, propunându-i să-i plătească salariul înaintea celorlalți, cu condiția să-i înlesnească administrarea acestei pagini de Facebook.

Să încerci să cumperi bunăvoința unui subordonat, oferindu-i cu prioritate salariul restant - iată ceva de care auzim în premieră.

Așa cum anunțam, noi nu am participat la redactarea revistei. Numărul care iese azi pe piață este scris de un singur om. Gabriel Tudor (Spartakus) a decis să lucreze în condițiile pe care noi le-am reclamat.

Comunicatul celor rămași la Academia Cațavencu:

„Academia Caţavencu” merge înainte, că înainte era mai bine

Unii s-au grăbit să-i facă pomenile „Academiei Caţavencu”, anunţând, cu surle şi vuvuzele, trecerea ei în nefiinţă şi veşnica-i pomenire. Coperta ediţiei de print, apărute azi şi pe care o ataşăm acestui comunicat, e dovada că s-au înşelat.

Ce n-au înţeles aceşti rebeli fără pauză e că „Academia Caţavencu” nici n-a început cu ei, nici nu se termină cu ei. „Academia Caţavencu” nu e nici a lui Mazilu, cum n-a fost nici a lui Buşcu, nu e nici a lui Rus, cum n-a fost nici a lui Dinescu, nu e nici a lui Adamescu, cum n-a fost nici a lui Vântu.

Şi asta deoarece „Academia Caţavencu” nu e o revistă la care te angajezi, scrii ce scrii şi, când te-apucă amocul, o închizi ca pe prăvălie că aşa vrea muşchiul tău - ba mai şi pleci acasă cu pagina ei de Facebook, să ţi-o pui poster în baie.

„Academia Caţavencu” e o stare de spirit care nu aparţine unui singur român, nici unui grup de români, ci tuturor românilor. Ea e hazul de necaz pe care l-a făcut românul întotdeauna, e râsu-plânsu’ care, încă de când Traian şi Decebal au intrat într-o „relaţie complicată”, ne-a dat curaj să privim cu detaşare şi umor belelele, buclucurile, proştii fuduli şi aroganţii sătui.

Cu alte cuvinte, „academicienii” nu se opresc aici, aşa cum nici caravana nu stă-n loc atunci când maidanezii latră la ea. Mergem mai departe, fără să ne batem cu cărămida în piept că noi şi numai noi, cei care am rămas, am fi „Academia Caţavencu”. Nici vorbă de aşa ceva.

Noi suntem doar păstrătorii vremelnici ai cheilor acestui templu al umorului românesc şi nu ne vom abate de la misiunea de a aduce zâmbetul pe chipurile din păcate tot mai triste ale compatrioţilor noştri. Cine vrea să ni se alăture e binevenit!

Iar pentru interlopii şantajişti care ne-au lăsat cu pereţii de Facebook goi avem o veste proastă: amatorii de umor de calitate ne pot găsi, în continuare, pe net la www.academiacatavencu.info şi pe Facebook la https://www.facebook.com/pages/Academia-Ca%C5%A3avencu/506414579492259

Cu respect pentru toţi cititorii,
Redacţia „Academia Caţavencu”

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Cat de tari sunteti astia care ati ramas, asa, de amorul si umorul artei... Cum arde in voi flacara dorintei de a munci fara bani, doar pentru Maria-Sa Cititorul... O sa-mi deschid si eu in curand o revista, asa ca va astept pe toti sa scrieti in ea. Gratis, desigur! Daca atat de mult va place chestia asta... Sunteti gretosi, crede-ti-ma!
  • Tipic balcanic: 10 ridica vocea si isi cer drepturile, 3 trei isi primesc salariul brusc sau, mai rau, sunt oameni de casa ai stapanirii sub acoperire si, ca niste lachei ce sunt, pentru 30 de arginti se fac hartia igienica a "conducerii" indiferent de cat de rau miroase. O poveste eterna marca "sunt roman si imi place sa stau capra des" :))
  • Catavencii sunt demult in alta parte,voi cei care ati pus mana pe brand cu banii lui Adamescu nu aveti dreptul sa va erijati ca detinatori si reprezentanti ai cititorilor.Pacat ca banii pot cumpara totul in tara asta.

Trimite un comentariu