Skip to main content

CNA nu a sancţionat nedifuzarea pe TVR 3 a interviului cu Traian Băsescu

 
Traian Basescu_Brandusa Armanca_TVR
Traian Basescu_Brandusa Armanca_TVR

Traian Basescu_Brandusa Armanca_TVRConsiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, în şedinţa de astăzi, cazul nedifuzării de către TVR 3 a interviului cu preşedintele Traian Băsescu realizat de jurnalista Brînduşa Armanca, însă membrii Consiliului nu au luat nicio decizie în această privinţă.

Publicitate

Din partea Televiziunii Române, la şedinţa CNA de astăzi au participat Răzvan Bucuroiu, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR 3, Irina Radu, coordonatorul cu atribuţii de director al Direcţiei Programe din Societatea Română de Televiziune (SRTv), şi Anca Gheorghe, reprezentanta SRTv în relaţia cu CNA.

Anca Gheorghe, reprezentanta SRTv în relaţia cu CNA:

"Anunţul cum că acest program ar urma să fie difuzat şi pe TVR 3, a fost doar un enunţ al doamnei Brînduşa Armanca într-o discuţie colegială cu domnul Florin Mihoc, coordonatorul studioului teritorial (TVR Timişoara - n.r.), fără a avea vreun acord scris sau vreo solicitare oficială. A fost o discuţie cum că ar fi bine să, dar nu s-au mai făcut paşii pe care de regulă fiecare staţie regională îi face şi îi urmează conform procedurii noastre interne. (...) Programul a fost difuzat pe TVR Timişoara urmând procedurile interne ale staţiei."

Răzvan Bucuroiu, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR 3:

"Grila TVR 3 nu a suferit nicio modificare în ziua de 13 mai, în intervalul orar 21.30 - 23.00, respectând întocmai structura serviciului de programe aprobată de CNA. Prin urmare emisiunea «Ediţie speicală» (cu interviul cu Traian Băsescu, n.r.) care s-a difuzat la TVR Timişoara nu a fost difuzată la TVR 3."

La întrebarea Narcisei Iorga de ce a solicitat o casetă cu interviul respectiv pentru a i-l pune la dispoziţie directorului general interimar al TVR, Stelian Tănase, Răzvan Bucuroiu a spus că nu este nimic ilegal în a cere copia după o emisiune.

Monica Gubernat, membru CNA, a spus că acest aspect nu priveste Consiliul, fiind strict o problemă internă a TVR.

"Pe noi ne interesează ce se difuzează pe post", a spus Gubernat.

Narcisa Iorga i-a solicitat lui Răzvan Bucuroiu să-i pună la dispoziţie "caseta martor" care să demonstreze că TVR 3 nu a modificat grila în ziua respectivă, deoarce există suspiciuni că aceasta a fost modificată pentru ca interviul să poată fi difuzat.

VOT. Narcisa Iorga a solicitat ca acest caz să fie amânat până când Consiliul va primi caseta martor, dar propunerea sa a primit doar trei voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Jucan) şi nouă împotrivă (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Drept recompensa pentru asocierea lui cu marii gusteri si gangsteri teveristici tanase, bucuroiu, radu, clownul florin mihoc a fost trimis in brazilia pe banii contribuabilului roman. emilutul, mamii, emilut, tocmai spre a mai confirma o data ca longinul e unitatea de masura a oportunismului, a fost de acord.
  • radu radu
    ar fi fost culmea sa sanctionezi ceva ce nu s-a difuzat, sa dicteze CNA-ul ce emisiuni sa se difuzeze si care nu. CNA trebuie sa analizeze continutul emisiunilor care se difuzeaza, atat. E evident ca CNA-ul e politizat, are T. Basescu oameni pe acolo, de au ajuns sa ridice problema sanctionarii in cazul nedifuzarii unei emisiuni cu el.

Trimite un comentariu

sus