Skip to main content

Deutsche Telekom a încheiat achiziția GTS, prin care va opera și în România

 

Deutsche TelekomGrupul german Deutsche Telekom, care deţine în România prin intermediul grupului elen OTE companiile Cosmote România şi Romtelecom, a finalizat achiziția companiei poloneze de servicii de telecomunicatii pentru companii GTS Central Europe, scrie Broadbandtvnews.com.

Publicitate

Compania GTS Central Europe are operațiuni și în România.

Operatorul telecom german a informat asupra preluării în noiembrie anul trecut, iar în aprilie a primit avizul Comisiei Europene.

GTS este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructura din Europa Centrală și de Est. GTS are o infrastructură de rețea și centre de date extinsă, precum și un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business.

În urma achiziției, Deutsche Telekom controlează direct rețele de linii fixe în Polonia, Cehia, Ungaria și Romania.

Anul trecut, GTS a obținut, excluzând operațiunile din Slovacia, venituri de 337 milioane de euro și profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) de 88 de milioane de euro.

GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicatii din România. Compania furnizează soluții naționale și internaționale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud și colocare în centrele de date proprii din București.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu