Skip to main content

EXCLUSIV. După Pro TV, și Antena 1 vrea să iasă din must carry și să ia bani de la cabliști. Scrisoarea trimisă unui cablist prin care Intact își anunță intenția

 

sorin-alexandrescu-2
Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

EXCLUSIV. La un an de la ieșirea Pro TV din lista posturilor must carry, posturile Intact au intenția de a face mutarea și de a cere bani de la cabliști.

Paginademedia.ro publică, în exclusivitate, scrisoarea trimisă de oficialii Antenelor către o societate de cablu, prin care își anunță intenția.

În scrisoarea către cablist, Antenele vorbesc despre "potențiala renunțare la beneficiul aplicării principiului must carry" și cer o ofertă de preț din partea cabliștilor.

Din document:

"Vă solicităm să ne comunicați termenii financiari pe care ați fi dispuși să îi oferiți în vederea retransmiterii posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle, Zu TV, Antena Internațional și Antena 3, aparținând Antena TV Group SA și, respectiv, Antena 3 SA pe platforma dvs de cablu, în eventualitatea în care acestea nu vor mai beneficia de aplicarea principiului must carry."

Documentul trimis de Intact către cabliști și semnat de directorul general Sorin Alexandrescu nu menționează un preț anume, doar că:

"oferta pe care ne-o veți comunica să fie raportată la valoarea pe care o aduce prezența în grila dvs de programe a posturilor de televiziune aparținând subscrisei și mandantei sale, valoare reflectată în indicii de audiență înregistrați de canalele Trustului Intact."

Paginademedia.ro vă prezintă, mai jos, în exclusivitate, transcrierea documentului, care explică și motivele pentru care Intact ia în calcul ieșirea din must carry.

Înainte de document, ce s-a întâmplat anul trecut:

"La mijlocul anului trecut, Pro TV ieșea din must cary. Pe 23 iulie. Pentru prima dată în cei 18 ani de existență, Pro TV cerea bani cabliștilor pentru a fi restransmis, după cum Paginademedia.ro a scris aici."

Cum justifica Pro TV mutarea anul trecut?

"Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se află într-un proces de modificare a strategiei de distribuție în vederea trecerii la transmisia digital terestră și implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel național după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului.

 

Rezultatele mutării s–au văzut la începutul acestui an. Veniturile Pro TV de la cabliști au fost, în primele trei luni din 2014 de 10,7 milioane de dolari, dublu față de perioada similară din 2013 (când obținea de la cabliști cinci milioane de dolari), după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Scrisoarea către cablist:

Referitor la: Retransmiterea prin intermediul rețelei dvs de distribuție a serviciilor de programe de televiziune ale posturilor trustului Intact în eventualitatea renunțării de către acestea a caracterului de televiziuni must carry.

Stimați domni,

Subscrisa Antena TV Group, prin reprezentant legal Sorin Alexandrescu, având funcția de Director General, în calitate de deținătoare a licențelor audiovizuale pentru programele de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle și ZU TV, în nume propriu, precum și în calitate de mandatar al societății Antena 3 S.A., deținătoare a lincențelor pentru programele de televiziune Antena 3 și Antena Internațional.

Având în vedere că:

1. Evoluția pieței de media din România au determinat Antena TV Group S.A. și, respective, Antena 3 S. A, să ia în considerare posibilitatea schimbării strategiei commercial privind retransmiterea posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle TV, Antena Internațional și Antena 3;

2. În prezent, programele de televiziune menționate mai sus, beneficiind de statutul “must carry”, sunt retransmise de societatea dvs prin rețeaua de cablu proprie, libere de orice condiționări tehnice și sau financiare din partea subscrisei și, respective, mandantei sale;

3. O atare schimbare a strategiei comerciale de distribuție a posturilor de televiziune aparținând subscrisei și, respective, mandantei sale, ar putea include o schimbare a statutului acestora, în sensul renunțării la aplicarea în privința acestora a statutului must carry;

4. Antena TV Group și Antena 3 doresc o comunicare sinceră și echitabilă cu societatea dvs în scopul ajungerii la un acord mutualmente favorabil cu privire la retransmiterea prin platformele aparținând societății dvs a posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle TV, Zu TV,Antena International și Antena 3 contra cost, ca urmare a potențialei renunțări la beneficiul aplicării principiului must carry în privința acestora;

Prin prezenta, vă solicităm să ne comunicați termenii financiari pe care ați fi dispuși să îi oferiți în vederea retransmiterii posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle, Zu TV, Antena Internațional și Antena 3, aparținând Antena TV Group SA și, respectiv, Antena 3 SA pe platforma dvs de cablu, în eventualitatea în care acestea nu vor mai beneficia de aplicarea principiului must carry.

Vă rugăm ca oferta pe care ne-o veți comunica să fie raportată la valoarea pe care o aduce prezența în grila dvs de programe a posturilor de televiziune aparținând subscrisei și mandantei sale, valoare reflectată în indicii de audiență înregistrați de canalele Trustului Intact.

Vă solicităm să ne comunicați în scris, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, răspunsul dvs față de solicitarea de mai sus până cel mai târziu în termen de 15 zile de la data primirii prezentei.

Sorin Alexandrescu,
Director General
Antena TV Group

Citește și:

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • vor sa iasa pentru ca isi permit sa o faca, avand audiente bune. Insa nu stiu daca firmele de cablu vor fi dispuse sa preia toate posturile Antenei Group, ar fi mai bine daca le-ar putea prelua individual, nu la grup. De exemplu, eu ma uit zilnic pe Euphoria tv si uneori pe stiri la Antena 1 si 3. La Antena 2 ma uit mai rar, iar de Antena International nici n-am auzit pana acum.
 • Eu le-am scos de mult din grila,cu atat mai bine ca vor bani pe antene poate asa le mai vine mintea la cap "Spalatilor pe Creier"
 • nu vad nimic rau ca fiecare SRL (tv) sa iti faca strategia de vanzare.

  Daca vor bani pe ceea ce emit, e dreptul lor DAR eu ca si client al retelei de cablu, nu vreau sa platesc nimic in plus. Da, sa imi bage pachet optional. Vrei programele intact? plateste X lei.
  Mi se pare cel mai corect asa...
 • Va rog cabliști Renunțați la posturile mogului. In special upc!! Chiar ar fi o detoxifiere fără. Va multumesc anticipat.
 • Verizon si eu as vrea dar e doar in USA deocamdata.La ce ai spun mai devreme,de astea avem cu astea defilam nu le putem face noi mai bune.
 • De acord total cu @Radu ; sa vina sa spurce la noi la Sibiu piata centrala alde Smiley si Varciu ca tabaram pa ei... Nu destul ca au imputit eterul Maruta, Moga si toaca clica de derbedei...
 • am vrut sa zic ca antenele nu vor depasi pro tv prin faptul daca te uiti bine imaginea trustului intact si ingredere nu e prea mare in antene si vor pierde daca copiaza iar atunci cand pro tv a iesit de pe dolce rtc a perdut si a fost afectata digi si focus au reusit sa treaca peste au in cepuut sa bage bani in dolcesport casa recupreze iar la o saptamna au introdus pro tv ceace nici rcs sau focus sat nau focuto in perioda fara pro tv la dolce timp de 7 zile avei dretul sa renuti la abonament
  nu stiu daca antenele var avea sutinere mai ales din cauza a3 daca ies de pe digi bani audienta vor mai mici iar cheltuielile mari mai ales ca au bagat bani in producti care nu stiu daca vor aduce profiit ba sar pute ca uni din cei ausii sa fie dati afara brenciu banica mona au salari si bucete babane in ani 2002 se vorbe cata sarbu si protv sunt morti si ce sa vezi au duminat nici nau lansat poductile si cata au batut pe toti si ai bat turci cu telenovele fapte si apoi ceri bani de la cablisti dea aia ziceam ca uni ar putea sa ia teapa cazul andrei boncea e la prima tv dar nu mai e cea a fost

Trimite un comentariu