Skip to main content

EXCLUSIV. Şeful MediaPro Distribution, fost manager pe toată distribuţia CME, va pleca din companie

 
Media Pro Distribution
Media Pro Distribution

Media Pro Distribution

Publicitate

EXCLUSIV. Managerul General al MediaPro Distribution, Anca Truţă, va pleca din companie după peste opt ani în firma grupului CME.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Anca Truţă şi-a dat demisia la începutul acestei luni.

Anca Truţă conduce MediaPro Distribution din 2006. A fost, o perioadă (2012-2013), manager pe zona de distribuţie a CME – Central European Media Enterprises, în echipa de la Praga a lui Adrian Sârbu. Poziţia: Senior Vice President and Head of MediaPro Distribution, Central European Media Enterprises Ltd.

După plecarea lui Adrian Sârbu de la conducerea CME, Anca Truţă a condus, din România, operaţiunile de distribuţie din România, Ungaria şi Cehia.

În locul ei, la Media Pro Distribution urmează să fie numită Veronica Marin, fost controlor financiar al companiei.

MediaPro Distribution este una dintre companiile pe care CME le-a scos la vânzare şi pentru care se poartă, în prezent, negocieri.

Media Pro Distribution se ocupă cu distribuţia de film: distribuie producţii independente de la case precum Summit, LionsGate, New Image şi este reprezentant exclusiv pe România al drepturilor companiei Warner Bros (parte a grupului Time Warner, care deţine CME).

Până la ora redactării ştirii, Anca Truţă nu a putut fi contactată.

Despre Media Pro Distribution, potrivit prezentării de pe site-ul oficial:

MEDIAPRO DISTRIBUTION este parte din MEDIAPRO ENTERTAINMENT, divizia de continut si distributie a companiei CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTERPRISES (CME).
Divizia de continut si distributie MEDIAPRO ENTERTAINMENT detine unul dintre cele mai mari studiouri din CEE si este distribuitor de continut de top (filme pentru cinema, home-video, TV, VoD, seriale TV, formate si programe, muzica s.a.) atat in pietele CME cat si pe intreg globul.

Alaturi de MediaPro Distribution, companiile din MPE sunt: MediaPro Studios, Domino Productions, MediaPro Pictures, Media Vision, Pro Video, Hollywood Multiplex Operations si MediaPro Music.
MPD opereaza urmatoarele linii de business:

• Distribuitor international de productii CME all rights (cinema, home-video, VoD, TV);
• Distribuitor de productii independente in CEE all rights (cinema / home video / TV);
• Distribuitor de productii independente in CEE free TV rights;
• Distribuitor de productii independente in Romania all rights (cinema / home video / VoD / TV);
• Distribuitor al productiilor Warner Bros. Pictures in Romania theatrical rights (cinema).

Incepand din 2011, MediaPro Distribution a pus bazele cresterii sale organice si a fondat operatiuni de distributie in cinematografe in Ungaria (sub numele de Pro Video Ungaria), Cehia si Slovacia (sub numele de Bonton Films), echipa din Romania coordonand activitatea de la sediul din Bucuresti.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • CME- Cleaning the house | Mihai Craiu
    […] trecuta, pe fondul schimbarilor din managementul Pro TV si al celorlalte companii CME din Romania, fostul manager MPD, Anca Truta, si-a dat demisia , infiintand ulterior propria companie de distributie. Tot anul trecut, CME a anuntat ca MPD, […]
  • DEMISIE la nivel înalt! Managerul General al MediaPro Distributi
    […] Managerul General al MediaPro Distribution, Anca Truță, va pleca din companie după mai bine de opt ani în firma grupului CME, în condiţiile în care și-a dat demisia la începutul acestei luni, scrie Pagina de Media. […]

Trimite un comentariu

sus