Skip to main content

Grupul FlorideLux a atras în acţionariat Mediafax Group şi BAC Investment Banking

 
Floridelux
Floridelux

FlorideluxMediafax Group, una dintre cele mai mari companii media din România şi BAC Investment Banking, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de consultanţă în fuziuni şi achiziţii, sunt, începând cu data de 20 iunie 2014, acţionari FlorideLux, scrie Ziarul Financiar.

Publicitate

Astfel, Mediafax Group şi BAC Investment Banking controlează împreună 35% din business-ul FlorideLux, care operează magazinele online www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro, www.cosuridelux.ro, dar şi florăriile offline FlorideLux.

Potrivit reprezentanţilor FlorideLux, discuţiile cu cei doi noi investitori au durat peste un an, fiind iniţiate în cadrul ediţiei din 2013 a evenimentului VentureConnect, în urma prezentării susţinute de Marius Dosinescu, CEO şi Fondator FlorideLux.

În urma negocierilor, două companii membre ale grupului BAC Investment Banking au intrat în acţionariatul FlorideLux cu o participaţie de 25%, iar Mediafax Group cu o cotă de 10%.

Obiectivul noii structuri de acţionariat este consolidarea poziţiei de lider deţinute de FlorideLux pe piaţa de floristică online din România şi intrarea pe noi pieţe, concomitent cu dezvoltarea sistemului de francize offline. În prezent, FlorideLux are florării francizate în Braşov, Cluj, Arad, Piteşti şi Iaşi.

Scopul principal al managementului şi acţionarilor FlorideLux este extinderea francizelor FlorideLux pe raza tuturor judeţelor ţării, cu livrarea produselor în aceeaţi zi, în sistem propriu.

"Achiziţia a 10% din FlorideLux e un pas natural făcut de Mediafax Group în segmentul serviciilor online. Ne uităm de câţiva ani la această piaţă şi suntem încrezători că această nouă investiţie va potenţa dezvoltarea rapidă a sistemului FlorideLux, concomitent cu accelerarea celorlalte iniţiative ale Mediafax în domeniul ecommerce-ului", afirmă şi Orlando Nicoară, director general Mediafax Group.

Florăriile FlorideLux, cu o experienţă de peste 10 ani pe piaţa din România, oferă produse şi servicii de calitate precum buchete şi aranjamente florale, coşuri cadou, aranjamente flori funerare, cadouri business, concepte florale de anvergură, design profesional pentru Crăciun şi alte evenimente importante, cu livrare oriunde în România. Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com şi alăturarea la cea mai mare reţea de florării din lume, Bloomnet, lucru ce permite şi livrarea rapidă de buchete oriunde în lume.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus