Skip to main content

Licența Antena 3, prelungită cu încă nouă ani. Gâdea, Badea și Radu Tudor, în fața CNA

 

cna a3

Publicitate

UPDATE. Licența Antena 3 a fost prelungită cu încă nouă ani. Prelungirea a fost votată de nouă membri pentru și doi împotrivă (Narcisa Iorga și Valentin Jucan)

Consiliul Național al Audiovizualului discută astăzi prelungirea licenței postului Antena 3. La ședința CNA participă Mihai Gâdea, Mircea Badea, Radu Tudor.

În sală au mai apărut și Dana Grecu, Adrian Ursu, Sandra Stoicescu și Carmen Avram. La ședința de astăzi sunt prezenți toți cei 11 membri.

Discuțiile dintre membrii CNA și reprezentantul Antenei 3 au durat mai bine de o oră, iar schimbul de replici dintre Narcisa Iorga și Mihai Gâdea au fost extrem de dure.

Radu Călin Cristea – Dacă facem o scanare a emisiunilor dumneavoastră, începând cu Dana Grecu și continuând cu emisiunea Sinteza zilei, cred că subiectul cu amprentă politică sunt majoritare. După încheierea alegerilor prezidențiale intenționați să aveți și alte tipuri de emisiuni?

Mihai Gâdea – Nu trebuie să treacă alegerile prezidențiale ca să avem și alte tipuri de emisiuni. Se întâmplă tot felul de lucruri bune pentru că de multe ori televiziunile de știri nu au timp să se ocupe de ele. Decizia pe care am și enunțat-o public este de a ne implica mult mai mult în alte evenimente oricare ar fi ele. De la anul vom încerca să oferim o paletă mai largă despre orice înseamnă eveniment.

Adrian Ursu – Diversificarea grilei de programe se pregătește deja, tocmai în perspectiva anului viitor, când vom fi probabil mai puțin încărcați de politic. Am lansat de curând o nouă emisiune, Numai de bine, cu subiecte de sănătate. De asemenea am transformat în emisiune zilnică, Income, emisiunea săptămânală pe care o aveam până acum. În perspectivă sunt alte proiecte editoriale care vin în întâmpinarea publicului.

Christian Mititelu – Va însemna și o diversificare a invitaților sau sunt tot cei cinci șase invitați permanenți care răspund la toate întrebările. Toți sunt de acord. Mă refer la invitații permanenți, oameni politici vedem mai rar.

Radu Tudor – E o bătălie pe piața televiziunilor de știri. Sunt 5 sau 6 televiziuni de știri care într un fel sau altul rotesc aceiași 20 - 30 de invitați. (...) Dacă piața media ne-ar furniza nume consolidate sau deja apreciate. Vom încerca pe viitor să căutăm nume noi care într un studiou de televiziune să aibă opinii interesante.

Adrian Ursu – Impresia unui număr limitat de invitați cred că este falsă. Eu am avut 264 de invitați. Vi se pare o cifră mică? În privința pluralismului politic, cu tot respectul, vă amintesc că o consistentă parte politică a decis neprezentarea la postul Antena 3. Deci nu este vina noastră. Poate că dumneavoastră aveți o privire selectivă asupra postului. Nu cred că suntem la un moment de analiză al activității politice. Există un număr suficient de mare de oipinii și divers.

Mihai Gâdea – Eu desigur că sunt foarte politicos și pe de altă parte nici nu pot să mă fac că nu pot să vă răspund. Postul nostru prezintă toate punctele de vedere ale tuturor liderilor politici. Toate conferințele de presă, toate conferințele de presă ale președintelui. Dacă respectivii nu doresc să participe la dezbaterea politică și să se sinucidă politic, este problema lor. Dacă vor să ia 6% și cât vor să le dea românii în urma abordărilor lor politice, este problema lor.

Narcisa Iorga – Am ascultat toate argumente dumneavoastră, desprind din toate că legea este facultativă pentru postul pe care îl conduceți. Contează audiența, contează publicul, dar legea mai puțin. De ce?

Mihai Gâdea – La acest întrebare nu vreau să răspund pentru că doamna Iorga, care mi-a fost producătoare la emisiune, nu mi-a răspuns mie la o întrebare, doamna președinte. Doamna Iorga, după ce a plecat de la mine de la emisiune, s-a dus șef de imagine la PDL, după care a devenit membru CNA.

Narcisa Iorga – Domnul Mihai Gâdea preia o informație vehiculată foarte mult timp de către domnul Tolontan. (...) Când eram în direct cu domnul Gâdea și-mi adresa aceleași întrebări, i-am explicat că este o minciună. Spun și astăzi că este o minicună ceea ce a spus domnul Tolontan. Vă întreb din nou, de ce sunteți aici dacă legea nu contează?

Știre în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • nu, nu-i magarie. un post tv fara audienta, dar care isi plateste vedetele regeste, naste intrebari. macar A3 are audienta si produce bani, icoana ta, laBe 1tv ,ce produce in afara de plictiseala, pupincurism si o serie de invitati atat de plați si fara replica, incat te indeamna la somn ?
  • Sunt de accord cu tine ca ar fi culmea sa nu le dea licenta, mai ales ca sunt la putere. In rest nu prea stii ce spui. Dovada ca iubitii tai latrinisti au deschis actiuni in instanta pentru a cere lichidarea B1 & Evz. Sau asta nu-i magarie?
    Madam Iorga avea mare dreptate. Acesti pupatori de funduri voiculesciene au impresia ca legea nu este pentru ei. Dovada recenta, azi spagatistul Badea taman ce-i boscorodea pe politistii care au indraznit sa-l amendeze, deoarece circula cu 71km/ora in localitate , la 2 noaptea, pe un bulevard pustiu.
    Saracu' de el, cum il oropsesc basistii astia.
  • Badea timp de ani de zile a zis că el nu recunoaşte autoritatea CNA-ului, acum văd că a reevaluat, om cu "prinţipuri" nu altceva. Desigur asta nu e nici măcar o premieră în cazul lui, tot Badea a perorat mulţi ani la rând că el nu se va umili niciodată stând la coadă în faţa amabasadei americane ca să ceară viză pentru a cheltui bani în SUA ca turist, după care în 2013 a făcut exact invers.
  • Pentru cei de la Antena 3 , membrii CNA sunt niste oameni neinsemnati...pe care poate sa ii ia peste picior, sa le raspunda sau nu la intrebari...a se vedea si acest Gidea are a venit sa provoace si sa incinte prin atitudinea lui superioara...ce ar fi sa o intrebe pe Narcisa Iorga daca s-a gindit vreodata ca s-ar putea sinucide?

Trimite un comentariu