Skip to main content

Licența ZU, prelungită. Mihai Morar: „Suntem prea naturali pe radio și se întâmplă astfel de derapaje” Membru CNA: „Ce faceți dumneavoastră este o oază de umor inteligent”

 
Licența ZU, prelungită. Mihai Morar: „Suntem prea naturali pe radio și se întâmplă astfel de derapaje” Membru CNA: „Ce faceți dumneavoastră este o oază de umor inteligent”
buzdu-si-morar_012

buzdu-si-morar_012
Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat prelungirea licenței terestre a Radio ZU București cu încă nouă ani.

Publicitate

Postul a fost reprezentat în fața forului audiovizualului de Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Toni Teșiu (directorul de programe al stației), Mirela Bomboe (reprezentantul legal al postului) și Rodica Minculescu (directorul general al Grupului Media Camina).

Prelungirea licenței a fost aprobată cu unanimitate de voturi, toți cei opt membri prezenți în ședința de astăzi: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Rodica Minculescu: „Suntem prezenți în fața dumneavoastră la acest moment important pentru noi, acela de prelungire a licenței Radio ZU București. (...) Nu ne îmbogățim din asta, supraviețuim, dar supraviețuim cu bucuria că împărtășim ceva publicului nostru.

Florin Gabrea: Este lăudabil și foarte frumos că faceți lucruri minunate și aduceți bucurie. Aș vrea să vă întreb, am aici un exemplu de la o emisiune, Mircea Badea la ZU și despre bucuria pe care o aduce dânsul. Trebuie să interveniţi şi să opriţi, nu cred că se cheamă cenzură. 

Toni Teșiu – Există excepții la Mircea Badea din ce în ce mai puține. Am schimbat asistenta de emisie, suntem în proces de achiziționare a unui soft care să permit întârzierea transmisiei în direct, astfel încât să nu se mai întâmple aceste lucruri.

Rodica Minculescu – Am spus mai devreme că nu suntem perfecți, astfel de moment nu ne aduc bucurie nici nouă. Suntem preocupați să reducem acest tip de întâmplări. Pe parcursul acestui an Radio Zu a fost sancționat mult mai puțin.

Valentin Jucan - Și eu vă felicit, cu atât mai mult cu cât radio Zu a devenit un adevărat fenomen. Eu refuz să cred că Mircea Badea reprezintă Radio ZU. Eu cred că Radio ZU în primul rând este imaginea corectată de doi dintre cei mai importanți protagoniști. Eu vreau să vă aduc aminte că acum câteva ședințe am avut o monitorizare de linie a matinalelor posturilor de radio.(...) Sunt niște scăpări, dar ăsta face parte dintr-un oarecare tip de discurs pe care noi nu-l agreăm și nu e vorba numai de noi, ci de legea audiovizualului.

Mihai Morar – Vă mulțumim pentru încrederea acordată și cred că ați sintetizat exact ce înseamnă Radio ZU. Nu sunt de acord cu faptul că acesta este un tip de expresie de la 7 la 10 dimineața în fiecare zi. Una dintre caracteristicile Radio Zu este exprimarea liberă. Noi avem un defect, suntem prea naturali pe radio și se întâmplă astfel de derapaje. Sunt absolute de acord că mai greșim din când în când. Sunt vreo trei luni de monitorizare în care, e adevărat, am greșit de trei ori și ne asumăm asta. Pe de altă parte, nu există și o monitorizare a faptelor bune pe care le-am făcut. Cred că balanța lucrurilor bune pe care le-am făcut cântărește mai greu. Nu am incitat la ură, nu am incitat la violență niciodată în această emisiune. Și am avut grijă la ceva, în orele în care părinții își duc copiii către școală am încercat să eliminăm de tot astfel de limbaj.

Valentin Jucan – Dacă luăm istoricul acestui post, vedem că în general amenzile se concentrează pe acest segment matinal.

Radu Călin Cristea – Vorbim de o licență care a avut un parcurs de 9 ani, vorbim de radio ZU și mă bucur că sunt și câțiva realizatori care sunt niște vedete în adevăratul sens al cuvântului. Cred că inițiativa acestui post de radio este cu atât mai lăudabilă cu cât vine într-o societate care și-a cam pierdut umorul, paradoxal, după căderea comunismului, iar umorul care se practică în mediul audiovizual este un umor de proastă calitate, necultivat, de multe ori trivial, ori ce faceți dumneavoastră este o oază de umor inteligent, foarte original pe inventivitate, pe parodie. E o efervescență care e de fapt foarte plăcută. Cred că cel puțin din punctul acesta de vedere, de calitatea divertismentului, sunteți aproape indispensabili, în condițiile unei penurii unui umor de calitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca doi manelisti precum Morar si Buzdugan,impreuna cu un scandalagiu ca Badea,fac"FORTZA ZU ZU LAPTIC TV",atunci e clar de ce atata badaranie la acest post de radio,plus la Latrina Stars;bravos,natie,buna educatie va da morar;Il pune la slabit pe Cioaba,iar,cioroaicele ataca si fura prin autobuze;de astea vad ca nu zice nimeni pe aici,sau va tremura chilotii in apropierea coloratilor?
  • Ai numele unui poet celebru, insa il faci de ras, fiind agramat(a): iti amintesc si eu ce ai invatat in gimnaziu si anume ca se scrie corect „nu stii", cu doi „i"! Nu mai fi ingrijorat de soarta radioului, ci pune mana pe o gramatica, poate - mai stii - reusesti sa mai inveti ceva.
  • Liliana pe Galați au fost probleme cu Emisia în tot deauna. asta e de știut Și pe Bacău e cam la fel au semnalat ascultătorii și lise răspundea se lucrează.
  • Cel mai bine ar fi sa nu mai asculti tu radio zu fiindca sigur esti vreun manelist si deaia nu il agreezi pe MB!
  • Glume slabe de dimineata la ZuZu. Prezentatori plictisiti. Nimic special. Don Tesiu, matale nu esti ala care ai dus de rapa National Fm cu selectia de redactori facuta ? Matale esti ? Esti tare. Vezi ca in Romania stati prost cu audienta. Slabut. Vezi ca Romania este mai mare decat Bucurestiul. Poate nu sti ? Ti-am amintit.
  • Mă număr printre cei din provincie (Galați) care ascultă ZU. Dimineața plec la job cu Buzdu și Morar, iar seara mă întorc acasă cu Badea. Nu există alternativă. Nu are cum. Și dacă tot văd comentarii din partea unui reprezentant ZU, o să spun că sînt probleme de recepție al postului vostru de radio în Galați. Poate remediați. Succes în următorii 9 ani și mulți alții înainte.
  • un CNA stabilit pe criterii politice e cu mult mai imoral si mai infect decat orice emisiune facuta de Badea.Multii astia racordati la privilegii si salarii imense din buzunarul nostru al tuturor de acolo(Badea trebuie sa presteze la privat ,ceea ce nu vor sti /intelege niciodata ce iseamna asta lingaii mufati la conducta statului) au se pare o obsesie personala in afara de ordinul pe partid :terminati-l pe Badea!
  • Gaetano, nu poate. Sigur are cea mai mare audienta in Bucuresti. Audienta radio are doi indicatori importanti. Reach si market share. M-am referit la fiecare in parte. Te rog sa recitesti ce am scris.
  • Distributia/acoperirea e parte importanta din dezvoltarea unui radio . E adevarat ca piata din Bucuresti le are pe toate ,dar asta nu inseamna neaparat ca prin extensie situatia in tara este la fel . Consumul de radio e diferit in provincie .Pe de alta parte unii folosesc banii castigati din publicitatea radio sa acopere cat mai multe orase cumparand licente sau deschizand noi statii . In cazul vostru banii sint pusi deoparte in conturile lui Felix si nici in toate orasele in care va auziti nu investiti si aveti intreruperi cu saptamanile . Cat depsre audiente ...sinteti singura statie radio care are spoturi din 10 in 10 minute in grupul antenelor ,televiziuni care au audiente de top . Comparatia ar trebui facuta la sume cheltuite in promovare vs audiente locale/nationale obtinute ;)

Trimite un comentariu