Skip to main content

Licenţa ZU, prelungită. Mihai Morar: „Suntem prea naturali pe radio şi se întâmplă astfel de derapaje” Membru CNA: „Ce faceţi dumneavoastră este o oază de umor inteligent”

 
buzdu-si-morar_012
buzdu-si-morar_012

buzdu-si-morar_012

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat prelungirea licenţei terestre a Radio ZU Bucureşti cu încă nouă ani.

Postul a fost reprezentat în faţa forului audiovizualului de Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Toni Teşiu (directorul de programe al staţiei), Mirela Bomboe (reprezentantul legal al postului) şi Rodica Minculescu (directorul general al Grupului Media Camina).

Prelungirea licenţei a fost aprobată cu unanimitate de voturi, toţi cei opt membri prezenţi în şedinţa de astăzi: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Rodica Minculescu: „Suntem prezenţi în faţa dumneavoastră la acest moment important pentru noi, acela de prelungire a licenţei Radio ZU Bucureşti. (...) Nu ne îmbogăţim din asta, supravieţuim, dar supravieţuim cu bucuria că împărtăşim ceva publicului nostru.

Florin Gabrea: Este lăudabil şi foarte frumos că faceţi lucruri minunate şi aduceţi bucurie. Aş vrea să vă întreb, am aici un exemplu de la o emisiune, Mircea Badea la ZU şi despre bucuria pe care o aduce dânsul. Trebuie să interveniţi şi să opriţi, nu cred că se cheamă cenzură. 

Toni Teşiu – Există excepţii la Mircea Badea din ce în ce mai puţine. Am schimbat asistenta de emisie, suntem în proces de achiziţionare a unui soft care să permit întârzierea transmisiei în direct, astfel încât să nu se mai întâmple aceste lucruri.

Rodica Minculescu – Am spus mai devreme că nu suntem perfecţi, astfel de moment nu ne aduc bucurie nici nouă. Suntem preocupaţi să reducem acest tip de întâmplări. Pe parcursul acestui an Radio Zu a fost sancţionat mult mai puţin.

Valentin Jucan - Şi eu vă felicit, cu atât mai mult cu cât radio Zu a devenit un adevărat fenomen. Eu refuz să cred că Mircea Badea reprezintă Radio ZU. Eu cred că Radio ZU în primul rând este imaginea corectată de doi dintre cei mai importanţi protagonişti. Eu vreau să vă aduc aminte că acum câteva şedinţe am avut o monitorizare de linie a matinalelor posturilor de radio.(...) Sunt nişte scăpări, dar ăsta face parte dintr-un oarecare tip de discurs pe care noi nu-l agreăm şi nu e vorba numai de noi, ci de legea audiovizualului.

Mihai Morar – Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi cred că aţi sintetizat exact ce înseamnă Radio ZU. Nu sunt de acord cu faptul că acesta este un tip de expresie de la 7 la 10 dimineaţa în fiecare zi. Una dintre caracteristicile Radio Zu este exprimarea liberă. Noi avem un defect, suntem prea naturali pe radio şi se întâmplă astfel de derapaje. Sunt absolute de acord că mai greşim din când în când. Sunt vreo trei luni de monitorizare în care, e adevărat, am greşit de trei ori şi ne asumăm asta. Pe de altă parte, nu există şi o monitorizare a faptelor bune pe care le-am făcut. Cred că balanţa lucrurilor bune pe care le-am făcut cântăreşte mai greu. Nu am incitat la ură, nu am incitat la violenţă niciodată în această emisiune. Şi am avut grijă la ceva, în orele în care părinţii îşi duc copiii către şcoală am încercat să eliminăm de tot astfel de limbaj.

Valentin Jucan – Dacă luăm istoricul acestui post, vedem că în general amenzile se concentrează pe acest segment matinal.

Radu Călin Cristea – Vorbim de o licenţă care a avut un parcurs de 9 ani, vorbim de radio ZU şi mă bucur că sunt şi câţiva realizatori care sunt nişte vedete în adevăratul sens al cuvântului. Cred că iniţiativa acestui post de radio este cu atât mai lăudabilă cu cât vine într-o societate care şi-a cam pierdut umorul, paradoxal, după căderea comunismului, iar umorul care se practică în mediul audiovizual este un umor de proastă calitate, necultivat, de multe ori trivial, ori ce faceţi dumneavoastră este o oază de umor inteligent, foarte original pe inventivitate, pe parodie. E o efervescenţă care e de fapt foarte plăcută. Cred că cel puţin din punctul acesta de vedere, de calitatea divertismentului, sunteţi aproape indispensabili, în condiţiile unei penurii unui umor de calitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • radu radu
    Daca doi manelisti precum Morar si Buzdugan,impreuna cu un scandalagiu ca Badea,fac"FORTZA ZU ZU LAPTIC TV",atunci e clar de ce atata badaranie la acest post de radio,plus la Latrina Stars;bravos,natie,buna educatie va da morar;Il pune la slabit pe Cioaba,iar,cioroaicele ataca si fura prin autobuze;de astea vad ca nu zice nimeni pe aici,sau va tremura chilotii in apropierea coloratilor?
  • Elena Elena
    Studiile superioare si functiile de conducere nu sunt indicatoare ale inteligentei si al bunului gust.
  • hahahahaha hahahahaha
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  • Costel Viisoreanu Costel Viisoreanu
    Tu esti autorul prejudiciat, de la care „copiaza" radioul infectia muzicala?! :lol:
  • Costel Viisoreanu Costel Viisoreanu
    Ai numele unui poet celebru, insa il faci de ras, fiind agramat(a): iti amintesc si eu ce ai invatat in gimnaziu si anume ca se scrie corect „nu stii", cu doi „i"! Nu mai fi ingrijorat de soarta radioului, ci pune mana pe o gramatica, poate - mai stii - reusesti sa mai inveti ceva.
  • ștefan ștefan
    Liliana pe Galați au fost probleme cu Emisia în tot deauna. asta e de știut Și pe Bacău e cam la fel au semnalat ascultătorii și lise răspundea se lucrează.
  • Bogdan Bogdan
    Cel mai bine ar fi sa nu mai asculti tu radio zu fiindca sigur esti vreun manelist si deaia nu il agreezi pe MB!
  • Dan Dan
    De acord cu tine.
  • VORONCA VORONCA
    Glume slabe de dimineata la ZuZu. Prezentatori plictisiti. Nimic special. Don Tesiu, matale nu esti ala care ai dus de rapa National Fm cu selectia de redactori facuta ? Matale esti ? Esti tare. Vezi ca in Romania stati prost cu audienta. Slabut. Vezi ca Romania este mai mare decat Bucurestiul. Poate nu sti ? Ti-am amintit.
  • ionut ionut
    Inca 9 ani de infectie muzicala si palavre copiate de la altii :))
  • Liliana Liliana
    Mă număr printre cei din provincie (Galați) care ascultă ZU. Dimineața plec la job cu Buzdu și Morar, iar seara mă întorc acasă cu Badea. Nu există alternativă. Nu are cum. Și dacă tot văd comentarii din partea unui reprezentant ZU, o să spun că sînt probleme de recepție al postului vostru de radio în Galați. Poate remediați. Succes în următorii 9 ani și mulți alții înainte.
  • raul raul
    Si involuntar. Asta daca mai avea cineva vreo urma de consideratie fata de membrii cna... trist.
  • Psycho24 Psycho24
    un CNA stabilit pe criterii politice e cu mult mai imoral si mai infect decat orice emisiune facuta de Badea.Multii astia racordati la privilegii si salarii imense din buzunarul nostru al tuturor de acolo(Badea trebuie sa presteze la privat ,ceea ce nu vor sti /intelege niciodata ce iseamna asta lingaii mufati la conducta statului) au se pare o obsesie personala in afara de ordinul pe partid :terminati-l pe Badea!
  • Tesiu Tesiu
    Gaetano, nu poate. Sigur are cea mai mare audienta in Bucuresti. Audienta radio are doi indicatori importanti. Reach si market share. M-am referit la fiecare in parte. Te rog sa recitesti ce am scris.
  • Andrei Andrei
    Distributia/acoperirea e parte importanta din dezvoltarea unui radio . E adevarat ca piata din Bucuresti le are pe toate ,dar asta nu inseamna neaparat ca prin extensie situatia in tara este la fel . Consumul de radio e diferit in provincie .Pe de alta parte unii folosesc banii castigati din publicitatea radio sa acopere cat mai multe orase cumparand licente sau deschizand noi statii . In cazul vostru banii sint pusi deoparte in conturile lui Felix si nici in toate orasele in care va auziti nu investiti si aveti intreruperi cu saptamanile . Cat depsre audiente ...sinteti singura statie radio care are spoturi din 10 in 10 minute in grupul antenelor ,televiziuni care au audiente de top . Comparatia ar trebui facuta la sume cheltuite in promovare vs audiente locale/nationale obtinute ;)

Trimite un comentariu

sus