Skip to main content

Mihai Gâdea, atac direct la Narcisa Iorga chiar în forul CNA: „Doamna Iorga se comportă ca un propagandist politruc al domnului Traian Băsescu”

 

Foto: paginademedia.ro
Foto: paginademedia.ro

Publicitate

Situație tensionată la CNA în timpul discuției despre prelungirea de licență a postului Antena 3 între Narcisa Iorga, membru CNA, și realizatorii Antenei 3, Mihai Gâdea și Mircea Badea.

Mihai Gâdea a ocolit întrebările Narcisei Iorga și i s-a adresat președintelui ca și când Iorga nu ar fi fost în sală.

Membrul CNA Narcisa Iorga a precizat că este pentru prima dată când directorul general al postului, Mihai Gâdea, se află în fața forului audiovizual motiv pentru care a vrut să-ia dreseze mai multe întrebări.

Pe de altă parte, Mihai Gâdea a refuzat să-i răspundă Narcisei Iorga, amintind o dezvăluire a lui Cătălin Tolontan, potrivit căreia Iorga ar fi fost în staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu în timp ce era membru CNA.

„Eu nu dau răspunsuri în fața acelora care ar trebui să răspundă ei în fața legii pentru încălcări, pentru incompatibilități și pentru încălcarea flagrantă a legii.”, a replicat Mihai Gâdea.

„Doamna președinte, eu am înțeles că suntem la Consiliul Național al Audiovizualului, nu la Securitate, doamna Iorga probabil că și-ar fi dorit, nu a reușit pentru că nu a trăit în vremurile alea. Dacă e interogatoriu, poate ar fi bine să mergem în beciurile securității. Doamna Iorga se comportă ca un propagandist politruc al domnului Traian Băsescu. La acest tip de abordare nu înțelegem să răspunde”, a mai spus Gâdea, după o întrebare a Narcisei Iorga.

Paginademedia.ro prezintă în continuare schimbul de replici dintre reprezentanți ai Antenei 3 și ai CNA:

Narcisa Iorga: Vreau să spun de la început că aștept răspuns de la directorul general al postului. Nu pentru că nu aș avea nevoie de răspunsurile celorlalți, dar vreau să vorbesc cu domnul Mihai Gâdea pentru că este director general al postului și pentru că este pentru prima oară când vine în fața consiliului, cel puțin de când sunt eu membru al Consiliului. Am ascultat cu atenție ce au spus colegii dumneavoastră, desprind din toate că legea este facultativă în continuare pentru postul pe care îl conduceți. Contează foarte mult audiența, preferințele publicului, dar legea mai puțin. Atunci prima mea întrebare este de ce ați venit aici?

Mihai Gâdea: La această întrebare nu vreau să vă răspund pentru că mi se pare că doamna Iorga, care a mi-a fost producător al emisiunii, nu a răspuns domnia sa la o întrebare, doamna președinte: de ce este încă membru al consiliului? Pentru că domnul Tolontan a făcut o dezvăluire și anume că doamna Iorga era în staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu, în campanie electorală, în condițiile în care era și membru al Consiliului. Adică arbitrii intră în echipe și ne spun nouă cum să jucăm. Doamna Iorga după ce a plecat de la mine de la emisiune din motive pe care nu vreau să le spun public, s-a dus șef de imagine la PDL, după care a venit în Consiliu. Eu nu dau răspunsuri în fața acelora care ar trebui să răspundă ei în fața legii pentru încălcări, pentru incompatibilități și pentru încălcarea flagrantă a legii.

Narcisa Iorga - Domnul Mihai Gâdea preia o informație vehiculată foarte mult timp de către domnul Tolontan. Așa cum m-a acuzat în timp ce eu eram în direct cu domnia sa la telefon, cum doamna Stancu, iarăși fostă colegă de-a mea, a spus că m-a văzut la Realitatea TV, în staff-ul de campanie al domnului Băsescu.

Mihai Gâdea - Erați în staff-ul de campanie al domnului Băsescu când v-a văzut domnul Tolontan? Da sau nu?! Da sau nu? Răspunde-ți-mi la întrebare ca să vă răspund la orice altă întrebare!

Narcisa Iorga - Domnule Gâdea, vă rog să închideți microfonul.

Mihai Gâdea: Dar nu vreau.

Laura Georgescu - Vă rog mult de tot să mă lăsați să conduc ședința. Nu dialogați cu membrii fiindcă evacuez sala.

Narcisa Iorga - Când eram în direct cu domnul Mihai Gâdea și-mi adresa aceleași întrebări, da sau nu, în calitatea domniei sale de moderator, i-am explicat că este o minciună aceea că eu aș fi fost la Realitatea TV cu președintele Traian Băsescu. Spun și astăzi că este o minciună ceea ce a afirmat domnul Tolontan că aș fi fost în staff-ul de campanie al domnului Băsescu. Aștept totuși răspunsul la întrebarea mea, de ce ați venit aici?, dacă legea este facultativă. Pentru că în lege se spune că licența se poate prelungi din nouă în nouă ani. Acum nouă ani declarația de credință a Antenei 3, care este deja publică de mult timp, arăta următoarele...

Laura Georgescu: Numai o secundă, doamna Iorga, știți bine că acum opt ani s-a renunțat la această declarație deci e caduc tot ce citiți din acest moment. Vă rog frumos formulați întrebări la care invitații vă pot răspunde și nu puneți presiune cine să răspundă fiindcă este o echipă, iar televiziunea funcționează în echipă. Vă mulțumesc anticipat.

Narcisa Iorga: Doamna președinte, atâta vreme cât un membru CNA ridică mici la fileu fără să fie întrerupt de dumneavoastră, cum „care este cea mai frumoasă din țară, da? Dați-mi voie să-mi pregătesc întrebările așa cum doresc. Așadar,„relatarea proporțională a diverselor lucruri care constituie societatea. Prezentarea și explicitarea obiectivelor și valorilor pe care le are societatea. Relatarea veridică”. Apropo de informațiile pe care le vehiculați, cel puțin în privința mea, domnul Badea spunea într-o emisiune că a fost martor că am fost scuipată în trafic. În ziua aceea, domnule Badea, nici nu am ieșit din casă.

Mircea Badea: Ba da, erați. Eu nu am fost la dumneavoastră în casă, eram pe stradă. Deci credeți-mă. Dar nu ați fost scuipată dumneavoastră ci mașina. Erați în trafic, era Loganul de aici de la instituție, erați cu mașina statului.

Narcisa Iorga: Este o minciună. În ziua aceea nu am ieșit din casă, deci nu aveam cum să fiu scuipată în trafic. (...) Domnule director general, spuneți-mi, vă rog frumos, în următoarea frază „le doresc celor care au semnat să mi se dea această amendă să le folosească banii la înmormântare, din suflet doresc asta, unde e libertatea de exprimare aici și unde este...”

Mihai Gâdea: Doamna președinte, eu am înțeles că suntem la Consiliul Național al Audiovizualului, nu la Securitate, doamna Iorga probabil că și-ar fi dorit, nu a reușit pentru că nu a trăit în vremurile alea. Dacă e interogatoriu, poate ar fi bine să mergem în beciurile securității. Doamna Iorga se comportă ca un propagandist politruc ce este al domnului Traian Băsescu. La acest tip de abordare nu înțelegem să răspunde.

Laura Georgescu: Am luat act. Domnule Badea, vă rog nu mai dialogați cu membrii, vă rog mult de tot. Dacă vreți drept la replică luați microfonul și uitați-vă spre mine.

Mircea Badea: Eu mă aflu aici în calitatea mea de cetățean al României cu drepturi depline. Presupun că dacă aș fi încălcat legea, așa cum s-a spus aici, aș fi fost la închisoare. Totuși, iată-mă în aceeași incintă cu dumneavoastră. Mi se pare că sunt un om foarte important în statul român în calitatea mea de cetățean, doresc să-mi exercit toate drepturile cetățenești, unul fiind dreptul la liberă exprimare.

Narcisa Iorga: Am în față nota pentru dosarul Antena 3. În nouă ani de existență, acest posta a avut 175 de sancțiuni. Întrebarea mea anterioară la care domnul Gâdea găsește de cuviință să-mi răspundă în stilu-i caracteristic, avea această situație. Cele mai multe pe care Antena 3 le-a primit de-a lungul celor nouă ani de licență, au avut legătură cu încălcarea dreptului la imagine, cu lipsa de informare corectă.(...) Chiar dacă dumneavoastră faceți un titlu de glorie prin propaganda pe care o faceți prin acest post, codul audiovizualului și legea prevăd altceva.

Mihai Gâdea: Doamna, președinte, cu doamna Iorga ce să vorbim? Doamna Iorga face politică partizană doamna Iorga - staful de campanie al domului Băsescu, ne-a explicat domnul Tolontan. Nu avem ce să... Probabil că trebuie să se sesizeze parlamentul conform legii pentru a lua niște măsuri. Se întâmplă greșeli în nouă ani de zile și cred că fiecare dintre noi le avem pe ale noastre. BBC l-a prezentat pe Papa Ioan Paul al doilea că a murit și nu murise, și era BBC. Dar probabil că este stânjenitor și pentru dumneavoastră, membrii consiliului, cu oameni care se implică activ în viața politică, care fac parte din staff-ul de campanie și care în mod evident nu respectă legea. Oameni cu care vă este și dumneavoastră jenă să stați la masă, dar asta este situația.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • CNA din cate se pare vrea sa faca vânătoarea de vrăjitoare si mai aprigă . Daca Narcisa Iorga este de acord cu expresia ,,latrina,, in termeni tv atunci înseamnă că nu are ce cauta in CNA . Multumesc ca sunteti salariata pe BANI MEI si nu pe cei de la Traian .
  • badea, gadea, tupeu de borfasi fricosi. vin in gasca, cu gura mare.
    iar presedinta Laura le spune antenistilor "VA ROG" iar colegilor din CNA le inchide gura. Tare.
  • inca nu ne-am obisnuit cu ce pot face si zice cei de la postul asta spalator de creieri deja spalati? e vremea lor si isi dau arama pe fata la greu! sunt pe cai si sunt sustinuti de partidele de la guvernare! e ca pe vremea comunistilor! "cine nu rade cu ei rade impotriva lor!" e un citat din divertis-ul anului 1984 :) dar roata se intoarce mereu.
  • Ma intreb mereu cum acesti indivizi fara caracter, scrupule, bun simt sunt acceptati de familiile lor cand vad ce comportament aberant au. Cum califica socrul lui Gadea, un predicator, atitudinea ginerelui sau, total opusa unui credincios? Ce zice d-na profesoara de l romana, mama lui M Badea, cand aude ce vocabular are fiul sau si cata lipsa de respect pentru oamenii de cultura, pe care-i balacareste la ordinul lui Felix. Sper ca in timp aviditatea lor de bani si usurinta cu care si-au vandut bunul simt sa se intoarca asupra lor.
  • Toti mizerabilii care intoxica prostimea la Latrine sunt de-un tupeu si o marlanie incredibila.Respectul meu, Narcisa Iorga!
  • tendentios titlul acestui articol. Oare nu s-ar fi potrivit mai bine: "SOC, SOC - Atac virulent al unul membru CNA la adresa unei televiziuni?"

Trimite un comentariu