Skip to main content

O nouă întorsătură în cazul Academia Cațavencu: angajaților li se cere să „nu mai aibă nicio pretenție” de la compania care editează publicația

 

academia catavencu site
Jurnaliștii de la Academia Cațavencu anunță pe pagina de Facebook că astăzi au primit de la administratorul publicației, Adrian Rus, un document prin care erau anunțați „încheierea unilaterală” a contractului, iar în urma semnării angajații să renunțe de comun acord la salariile restante.

Publicitate

„Singura problemă o reprezintă faptul că fițuica respectivă ne anunță că contractul nostru este denunțat unilateral ca mai apoi să ni se ceară să semnăm că suntem de acord. Păi, ori e denunțare unilaterală, ori e acord bilateral. Căci, dacă e o decizie unilaterală, nu-i nevoie de acordul nostru. Iar dacă e un acord bilateral, noi n-o semnăm”, au precizat jurnaliștii.

În documentul trimis jurnaliștilor se mai precizează că „începând cu data de 5 iulie 2014, părțile contractante, de comun acord, înțeleg să nu mai aibă nicio pretenție de orice fel de natură, prezentă sau viitoare una față de alta". 

captura academia catavencu

Ce spun jurnaliștii de la Academia Cațavencu:

„Administratorul trustului, domnul Adrian Rus, a binevoit ca astăzi să ne trimită o felicitare. Ne onorează intenția dumnealui și-i mulțumim pe această cale. Singura problemă o reprezintă faptul că fițuica respectivă ne anunță că contractul nostru este denunțat unilateral (articolul 9.1 alin. 2 din contractul nostru), ca mai apoi să ni se ceară să semnăm că suntem de acord. Păi, ori e denunțare unilaterală, ori e acord bilateral. Căci, dacă e o decizie unilaterală, nu-i nevoie de acordul nostru. Iar dacă e un acord bilateral, noi n-o semnăm. De ce? Pentru că în respectiva fițuică scrie așa: "începând cu data de 5 iulie 2014, părțile contractante, de comun acord, înțeleg să nu mai aibă nicio pretenție de orice fel de natură, prezentă sau viitoare una față de alta". Adică să renunțăm de bună voie la salariu. Oricum, trebuie apreciată încercarea. A fost o glumă bunicică.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • preavizul se mentine in cazul unui contract de munca. cei de la AC nu au avut contract de munca, ci o anomalie de contract pe drepturi de autor. se respecta toate prevederile contractului de munca, mai putin drepturile angajatului, care este considerata colaborator, dar care face aceeasi munca pe care o face orice angajat cu contract de munca. nu e munca la negru, dar nici foarte departe nu e.
 • oare de ce nu vi se spune si despre ce tip de contract este vorba? Ca sa putem comenta in cunostinta de cauza, ar trebui sa stim ce contracte au fost denuntate.
  Daca este vorba de un contract de prestari servicii, atunci ce scrie acolo nu este total gresit. Faptul ca una din parti denunta unilateral din motive premise de contract, cu respectarea notificarii, nu inseamna ca nu se poate semna-de comun accord- un act de incetare a contractului.
  Daca insa vorbim de contracte de munca, atunci preavizul este de minim 20 de zile lucratoare, indifferent de ce scrie in formularul de contract tiparit (de cand contractele se inregistreaza online, poti scrie orice pe formularul tiparit, dar asta nu inseamna automat ca este si valabil).
 • "părțile contractante, de comun acord" nu mi se pare a fi o formulare care se incadreaza in cazul unei decizii unilaterale.
  Aia cu "sa nu mai aiba nicio pretentie" este de mare valoare.
  Seamana a viol cu acordul parti vatamate. Vi se pare ca este o contradictie?! Da, chiar este.
  Baietii de la Catavencu nu au auzit de avocat? Cred ca unul care stie legea le-ar putea reprezenta mult mai bine interesele. Sau poate asa gasesc ei sa isi faca ceva reclama?!

Trimite un comentariu