Skip to main content

Pro TV are un nou șef peste programe, din Austria. Anca Budinschi s-a retras „din motive personale”

 

Mag. Wolfgang Hˆfer
PRO TV îl numește în funcția de Director de Programe pe Dr. Wolfgang Höfer, un specialist cu o experiență de 15 ani în piața de media. Schimbarea va surveni de la 1 iulie. Anterior, această funcție a fost deținută de Anca Budinschi, care a decis să se retragă din motive personale.

Publicitate

Wolfgang Höfer a lucrat pentru ORF – Austrian Broadcasting Corporation, unul dintre cele mai importante grupuri media din Austria. Începând din anul 2012, a fost Deputy Senior Vice President în cadrul companiei, fiind responsabil cu planificarea și stabilirea grilelor de programe pentru stațiile TV lidere pe piața din Austria, ORF eins și ORF 2, acordând o atenție specială poziționării posturilor, dezvoltării ratingurilor și mediului competitiv (aceste două stații TV concurează cu rețele germane puternice precum PRO7 sau RTL).

De asemenea, în această funcție, Wolfgang Höfer a dezvoltat noi formate TV precum „The Toughest Jobs of Austria” („Cele mai dure meserii din Austria”) sau „Live Your Dreams“ („Trăiți-vă Visurile”). Anterior, a fost Head of Programming pentru ORF eins, Program Advisor of Director of Program (2011-2012), Senior Vice President ORF-Group Programming (2009), Head of Operative Programming and Scheduling (2007-2009), Assistant Senior Vice President ORF Programming (2000-2007) și Marketing Manager (1999). Wolfgang Höfer are un doctorat în Psihologie la Universitatea din Viena (2012), teza sa având ca temă „Conținut media relevant din punct de vedere emoțional”.

Aleksandras Cesnavicius, Director General PRO TV: „Doresc să-i mulțumesc Ancăi pentru dedicarea ei și pentru contribuția pe care a avut-o la evoluția PRO TV și în urez succes în cariera ei viitoare. În același timp, mă bucur că îl vom avea în echipă pe Wolfgang, deoarece are o experiență remarcabilă în programe TV și în piața de media și a lăsat o amprentă valoroasă în toate oganizațiile din care a făcut parte. Înțelegerea peisajului mediatic și a provocărilor din acest domeniu, împreună cu know-how-ul său international, ne vor ajuta să creștem în continuare calitatea conținutului oferit telespectatorilor noștri”

Responsabilitățile lui Wolfgang Höfer în aceasta funcție includ dezvoltarea și implementarea strategiei de programe a PRO TV, coordonarea grilelor de programe, dezvoltarea și implementarea noilor formate TV, precum și rolul de a consolida echipa și de a crește specialiști care vor continua povestea de succes a PRO TV.

Paginademedia.ro a anunțat încă de la începutul lunii mai plecarea Ancăi Budinschi de la șefia programelor Pro TV. (detalii AICI)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • sunt scandaluri si la nemti si la austrieci, dar nu ca la noi. am stat acolo si va asigur ca nu au programe ca noi. daca ar avea capatos...ar ramane socati. ei sunt foarte liberi sexual, asta ne-ar soca pe noi, dar cand vine vorba de scandal ii intrecem,.
  • bullshitu si scandalu au fost aduse la noi de la altii, printre care si nemtii. daca n-ai stat macar cateva luni printr-o tara dezvoltata, la studii sau munca, nu mai spune tampenii.
  • incet incet CME calca pe urmele Pro7 Sat1 in cazul Prima TV. Ce nu inteleg stainii astia e ca "retea" nemteasca nu merge la romanica :) Aici se vinde bullshit, scandal, etc...de neconceput pentru ei.

Trimite un comentariu