Skip to main content

Robert Turcescu: „E, probabil, ultimul an în care piaţa tv din România va mai avea atâtea televiziuni de ştiri”

 
robert-turcescu2
robert-turcescu2

robert-turcescu22

Publicitate

Jurnalistul Robert Turcescu comentează decăderea televiziunii în contextul restructurărilor care au loc în aceste zile la postul de ştiri B1 TV.

„E, probabil, ultimul an în care piaţa tv din România va mai avea atâtea televiziuni de ştiri. De la anul, vorba lui VVP, scapă cine poate. Nici generalistele nu se simt prea bine, dar încă o mai duc în ritmul ăsta un an-doi. Apoi vine alt dezastru. Şi tot asa...Dupa cvasi-dispariţia presei scrise urmează televiziunile”, a scris jurnalistul astăzi pe Facebook.

„Scriu rândurile acestea cu tristeţe: azi am fost nevoit să mă despart de un om de bază al emisiunii SSI. Nu e dintre cei pe care îi vedeţi la tv. E un om din spatele camerelor, din echipa redacţională. Se duce dracu' şandramaua media din România”, a mai scris acesta.

„O sa stam pe net ca anticomunistii in parcuri asteptind sa vina americanii/nemtii/ bulgarii sau, cine stie, rusii sa investeasca in mass-media. De ani de zile tot spun ca pentru consolidarea democratiei e nevoie de reglementari rapide in piata presei romanesti. Poate chiar de ajutoare de stat (stati, nu dati cu parul, e doar o idee care merita, va spun sigur, macar o dezbatere!) sau de facilitati fiscale in stare sa repuna pe picioare institutiile media. Altminteri, aleluia! A se nota”, a încheiat Turcescu.

Reamintim că postul B1 TV trece prin restructurări puternice: bugetele de salarii vor scădea cu aproximativ 15-20%. Mai mulţi angajaţi vor fi restructuraţi în perioada următoare sau vor salariile diminuate, după cum paginademedia.ro a anunţat AICI. Printre cei care au încheiat colaborarea cu televiziunea de ştiri se numără şi jurnalistul Sabin Orcan

Contactat de Paginademedia.roSorin Oancea, director B1 TV, a declarat că “este vorba de optimizări, de ajustări, în contextul actual de piaţă. S-a întâmplat şi la alte televiziuni, acum a venit rândul nostru.” Oancea a precizat că este vorba de 14 oameni restructuraţi. Alţi angajaţi ar putea pleca în urma reajustării salariului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan dan
    esti rautacios, poate nu gaseste :))
    oamenii de rand care primesc ajutor de la stat sunt "asistati" "grasul care sta in carca slabului"
    de ce ar trebui sa ajute statul o firma privata? de ce nu pe toate?
    nu produci din tv vinde shaorma
  • Andrei Andrei
    Georgica, tu crezi ca prietenii tai de la Antene traiesc din banii din piata? Antena 1 e la vale, iar prezentatorii de acolo au niste salarii destul de frumusele, la fel e si la Antena 3, care degeaba face audiente mari, chiar daca ele sunt false, ca tot nu se pot intretine din publicitate, la fel e si la JN, pe care nu-l mai cumpara nimeni, dar "ziaristii" de acolo isi iau banul. Pana si Pro-ul, care a avut si audiente de 7-8 ori cat cei de pe locul 2 si care-s aproape in permanenta pe locul 1, tot au probleme cu banii, ca de-aia-s restructurari pe acolo.
  • Andrei Andrei
    De ce ar investi cineva in presa, cand in Romania nu avem nici jurnalisti talentati si nici public capabil sa-i inteleaga pe acei jurnalisti talentati. La noi se face o presa mediocra, cu mici scapari de presa de calitate, pentru un public la fel de mediocru.
  • stefan stefan
    un adevarat sustinator al dreptei. dreapta intinsa la stat ca nu e in stare sa produca singur. poate totusi gaseste un alt becali pe care sa-l escrocheze.
  • georgica georgica
    ceva nu se leaga ... B1 nu ia banii din piata ?? daca sunt buni si le merge treaba, au audiente.... de ce trebuie dati oamenii afara >????

    sau daca politicienii dau bani din punga,iarasi nu vad o problema,, de cesa fie dati latraii afara ???
  • Jurevycius Jurevycius
    ai mare dreptate Turcescule, prea multe posturi de stiri, digi 24 face treba buna, dar este un balon de sapun, adica nu se finanteaza televiziunea singura, are in spate RCS-RDS, la fel si digisport, nu se rezista mult asa

Trimite un comentariu

sus