Skip to main content

Sabin Orcan a încetat colaborarea cu B1. Restructurări la postul TV.

 
sabin orcan
sabin orcan

sabin orcan

Publicitate

UPDATE: Contactat de Paginademedia.ro, Sorin Oancea, director B1 TV, a declarat că "este vorba de optimizări, de ajustări, în contextul actual de piaţă. S-a întâmplat şi la alte televiziuni, acum a venit rândul nostru." Oancea a precizat că este vorba de 14 oameni restructuraţi. Alţi angajaţi ar putea pleca în urma reajustării salariului.

RESTRUCTURĂRI LA B1. Jurnalistul Sabin Orcan a încetat colaborarea cu postul B1. Într-o postare publicată pe Facebook, Orcan anunţă că nu mai lucrează la postul TV, fără a da alte amănunte.

Sabin Orcan realiza emisiunea X-Press, în fiecare vineri seara, de la ora 21.30. Emisiunea a fost scoasă de pe post în urma unor restructurări la B1 TV.

"Am încetat colaborarea de comun acord. Nu vreau să comentez nimic despre motive", a declarat Sabin Orcan pentru Paginademedia.ro.

De altfel, postul B1 TV trece prin restructurări puternice: bugetele de salarii vor scădea cu aproximativ 15-20%. Mai mulţi angajaţi vor fi restructuraţi în perioada următoare sau vor salariile diminuate.

Postul B1 TV are, în prezent, aproximativ 250 de angajaţi.

Urmare a modificărilor, mai iese din grilă emisiunea de weekend a Nadiei Ciurlin (care va rămâne la B1, dar ca producător).

O altă emisiune care nu se va regăsi la B1 este Agrikultura, realizată duminică, de la ora 14.00, de la Laurenţiu Botin.

Iese din grilă şi emisiunea Condamnaţii, realizată de Adriana Stoicescu. Ei i s-a oferit o poziţie de producător la ştiri.

Postarea lui Sabin Orcan, de pe Facebook:

"Dragi prieteni, începând de astăzi, am încetat colaborarea cu B1 TV. Aşa că, vă rog, nu-mi mai trimiteţi notificări despre ce vă place sau nu să vedeţi pe post. Şi nu mă întrebaţi care sunt motivele, pentru că nu vreau să comentez.

Ştiu că e un an electoral, în care pasiunile şi presiunile politice sunt încinse la maximum, dar nu cred că o să mă mai vedeţi la televizor o vreme. Mă veţi putea citi, în schimb, pe site-ul pe care o să-l lansez în curând.

Deocamdată, o să-mi iau o mult amânată vacanţă. O să fiu plecat o perioadă din ţară, prin urmare nu mă certaţi dacă nu răspund pe loc mesajelor voastre. Le voi citi însă cu siguranţă."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • VASILE VASILE
    daca sunt ziaristi si respectiv manageri si patroni de presa sa-si puna banii in comun,b1,realitatea,antena,digi etc si sa faca un post adevarat de stiri,independent,echidistant,informat nu trei lulele ce sunt acum!!!!!!
  • Bob Bob
    Ce a spus Oancea: “Este vorba de optimizari, de ajustari, in contextul actual de piata. S-a intamplat si la alte televiziuni, acum a venit randul nostru”. Ce spun fosti salariati: randul lor a venit cam a III-a oara, e prima oara de cand a venit Oancea, dar pana in 2010 au mai fost cutremure la B1, perioade cand nu se plateau salariile care oricum erau mizere, ca si acum (pentru oamenii de rand). Din 2005 au inceput sa se degradeze lucrurile acolo. Dupa aceea, mai mult s-au tarat. Pana a venit Oancea! Apoi s-au preluat doar salariile de pe cartea de munca. Era perioada cand se plateau amestecat (carte de munca salariu minim pe economie + drepturi de autor, modelul PROTV). Per total tot putin insemna. Daca iar se mai taie 25%, atunci se ajunge iar la minimum pe economie. Pai care mai este diferenta intre o femeie de serviciu si un reporter? Niciuna! Poate doar de instrumentele de lucru!
  • Nasul TV » Jurnalistul Sabin Orcan dezvăluie motivul despă
    […] “Postul B1 TV trece prin restructurări puternice: bugetele de salarii vor scădea cu aproximativ 15-20%. Mai mulți angajați vor fi restructurați în perioada următoare sau vor salariile diminuate. Postul B1 TV are, în prezent, aproximativ 250 de angajați”, scria Pagina de Media. […]
  • Argus2014 Argus2014
    Inside voice: cine se aseamana se aduna(Oancea-Titiriga si viceversa). Totusi, acutele Aurei nu sunt noi, semn ca undeva in subconstientul ei, la inceput a fost...urletul/isteria si alte manifestari conexe.
    Nemesis: Unde nu-i cap, vai, de intunericul din bila...de pe umeri.
    Cel mai onest ar fi ca Aura Titiriga sa revina la "Jurnalul National", macar acolo poate sa faca si ca Pepsi, fara sa ii mai incomodeze si pe altii. Cu vocea ei, sigur ar creste nivelul vanzarilor respectivului cotidian...
  • andipanda andipanda
    mare pacat
  • andu andu
    nu greseste.erau la B1 atunci,amandoi...
  • Gogaie Gogaie
    eh...nu-i mare peirdere
  • mariana mariana
    sincer regret retragerea unui ziarist de valoare ca Sabin Orcan,asta inseamna tot mai multa putere si mai multa mizerie celor din haznaua3 a securistului felix, domnule Orcan eu cred ca aparitiile dumneavoastra la tv sunt foarte necesare si benefice daca toti ziaristii onesti si bine ancorati in meseria lor vor ceda atunci, dracu ne va lua cu vitanjele mizerabile de la closetul3 a varanului.
  • Nemesis Nemesis
    AuraŢiţirigă este moartea pasiunii, un pachiderm monstruos care invocă eterne crize de bilă atunci când nu vrea să discute cu cineva.
  • ștefan ștefan
    Hehe de bine ce avenit Laurențiu Botin ași fost pus pe liber acesta pe unde afost în presa locală din Bacău prea mulți pureci nu aprea făcut.
  • inside voice inside voice
    helou pe ce planeta sunteti? Aura T face ce doreste patronatul postului - degeaba dati vina pe actorul principal - regizorul este de vina pentru ca permite si sustine teroarea si dezumanizarea angajatilor; toate astea se intampla intr-un post TV in care jurnalismul este rusinos din cauza sefilor.
    cat despre restructurari - ele sunt facute ca sa hraneasca orgoliul actorului principal.
  • dan dan
    e foame de bani baieti
    e foame de bani baieti
    lumea tre sa stie ce fel de baieti sunteti
  • ion ion
    Asta ar fi adevarata curatenie, Aura Titiriga si gasca ei care se comporta la fel. Urletele si injuraturile ca in capatul Ferentarilor, plus crizele de isterie si amenzile abuzive date la nervi, nu au creat decat teroare. S-a intamplat la fel si in A3 si in B1. Istoria s-a repetat si s-ar mai putea repeta si in alte locuri unde ar mai putea ajunge acest personaj.
  • securica securica
    Un derbedeu mai putin. Dupa rezultatul dezastruos de la alegeri, nici finantatorii B1 nu mai sunt ce au fost.
  • Argus2014 Argus2014
    Daca tot a inceput sezonul curateniei la B1 TV, ar fi oportun postului de televiziune sa se 'elibereze' si de Aura Titiriga, dar, si de producatorii de la stiri, care confunda redactia de Stiri/studiolul de emisie cu maidanul...

Trimite un comentariu

sus