Skip to main content

Tolontan: “Caţavencii” au avut dreptate - BRAT a prins România Liberă că şi-a umflat tirajul, ani de zile, cu 60%!

 
romania libera_diaconu
romania libera_diaconu

romania libera_diaconu"Măsură fără precedent în autoreglementarea presei din România. Tirajul vîndut al cotidianului România liberă a fost recalculat la mai puţin de jumătate din cît declarase în perioada aprilie 2011 – martie 2012", scrie Cătălin Tolontan pe blogul său.

Publicitate

Redactorul-şef al Gazetei Sporturilor mai scrie că PricewaterhouseCoopers a "descoperit un sistem prin care ziarul patronat de Dan Adamescu îşi dubla în acte, sau chiar mai mult, tirajul distribuit în realitate".

Reamintim că primele probleme confirmate oficial în privinţa tirajului "umflat" al României libere au apărut în februarie 2012, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Cătălin Tolontan povesteşte care era mecanismul de a-şi modifica tirajul:

"Aproximativ 25.000 de exemplare în medie pe zi, din totalul de 40.000 declarate, erau livrate din tipografia României libere către firma Breviter, controlată de aceeaşi familie Adamescu.

De mai multă vreme au existat suspiciuni asupera cifrelor raportate de cotidianul familiei Adamescu, iar echipa de jurnalişti de la ”Caţavenicii” a scris negru pe alb că România liberă îşi măsluieşte cifrele. Dan Adamescu l-a dat în judecată pe Doru Buşcu, redactorul şef al ”Caţavencilor”. Buşcu a continuat să-şi susţină afirmaţiile.

Auditorii de la PwC au descoperit că cele 25.000 de exemplare de la Breviter ajungeau din tipografie într-o magazie şi nu erau distribuite mai departe. De aceea, BRAT a decis să rectifice tirajul României libere."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    Ce hal de profesionisti sint astia de la BRAT? Cum sa stabilesti ponderea
    in piata dupa cit tiparea fiecare si nu dupa deconturile (facturile platite de
    fiecare beneficiar). Acolo se vede cite exemplare sint vindute si ce cota de piata ai. Astia de la BRAT au absolvit macar bacalaureatul. Si aici,alta minarie. Exista vreun domeniu in care sa nu se intimple o porcarie. Rezulta ca si cei care platesc publicitatea si aia sint mari profesionisti. Sa vada dl.Tolontan daca nu cumva se imparteau banii.
  • costel costel
    Cu audientele TV nu se spune nimic!Este un comentator care contesta cifrele audientelor TV dar nimeni nu verifica afirmatiile.
  • Robert Robert
    Tare ciudat si tare naspa sa tiparesti un tiraj si sa il lasi sa putrezeasca intr-o magazie.

    Mai sigur nu era distribuit si mai apoi primit inapoi ca retur?
  • tbancu tbancu
    Oare cum sta nivelul de frustrare in redactia RL.... ei credeau ca sunt cititi, cand colo mai mult de jumatatea tirajului era dosita iar cu restul se stergea lumea la dos
  • Mm Mm
    Dar vaaaaai,nuu cred. :D

Trimite un comentariu

sus