Skip to main content

CNN cere eliberarea unui jurnalist, colaborator al postului în Ucraina

 
CNN
CNN

Screen Shot 2014-07-25 at 3.59.21 PMPostul american de televiziune CNN a cerut joi eliberarea unui jurnalist ucrainean care a fost capturat de separatişti acum două zile în estul Ucrainei, scrie Mediafax.

Publicitate

Anton Skiba, un jurnalist independent care lucra cu o echipă a CNN pentru acoperirea conflictului în regiune, a fost capturat de către separatişti proruşi.

Postul de televiziune a precizat că nu a comunicat incidentul până acum pentru că a sperat că reporterul va fi eliberat, însă eforturile depuse în acest sens au eşuat.

Astfel, CNN a anunţat oficial capturarea lui Anton Skiba şi a cerut ca jurnalistul să fie eliberat imediat.

"Suntem foarte îngrijoraţi pentru securitatea tuturor jurnaliştilor", a declarat Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

"Răpirile de jurnalişti şi alte încălcări ale libertăţii presei se desfăşoară în ritm alarmant în estul Ucrainei", a declarat Nina Ognianova, de la Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor, cu sediul la New York.

"Îndemnăm părţile aflate în conflict să-i elibereze imediat pe toţi jurnaliştii deţinuţi şi arestaţi", a adăugat ea.

Luptele între loialişti şi rebelii proruşi s-au intensificat în ultimele zile în Ucraina, în timp ce mulţi acuză Moscova că este direct implicată în lupte.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus