Skip to main content

Conturile de Facebook ale lui Francois Hollande şi Angela Merkel, luate cu asalt de ucraineni

 
Merkel facebook
Merkel facebook

Merkel facebookUtilizatorii de Internet din Ucraina au invadat cu mesaje conturile de Facebook ale preşedintelui Francois Hollande şi cancelarului Angela Merkel, pe care au numit-o "Frau Ribbentrop" ("Doamna Ribbentrop"), considerând că Parisul şi Berlinul simpatizează cu Rusia în privinţa crizei din Ucraina, scrie Mediafax.

Publicitate

Ucrainenii l-au evocat în mesajele postate pe pagina de Facebook a cancelarului Angela Merkel pe ministrul de Externe al Germaniei naziste, Joachim von Ribbentrop, care a semnat cu Viaceslav Molotov, la Moscova, acordul secret ce prevedea împărţirea Poloniei şi a statelor baltice între Germania şi URSS, relatează AFP.

Reacţiile au intervenit după ce au fost postate fotografii în care Angela Merkel apare surâzătoare alături de preşedintele rus Vladimir Putin, la finala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.

Cel mai folosit mesaj - "Danke Frau Ribbentrop" ("Mulţumim, doamna Ribbentrop") - a provocat un răspuns scurt din partea biroului de presă al cancelarului german.

"Dragi fani ai site-ului cancelarului Angela Merkel, un atac cu mesaje spam este în curs împotriva acestei pagini şi invadează toate rubricile cu anumite comentarii", a anunţat administratorul paginii de Facebook a şefului Guvernului de la Berlin. El a precizat că mesajele care conţin "insulte, calomnii şi comentarii rasiste sau poziţii extremiste" vor fi şterse.

Pagina de Facebook a preşedintelui francez Francois Hollande a fost, la rândul său, invadată de numeroase comentarii agresive, după publicarea informaţiilor privind menţinerea contractului în vederea vânzării navelor de război Mistral Rusiei. "Mulţumim pentru navele Mistral oferite Rusiei, domnule preşedinte! Îi ajutaţi pe ucraineni să moară!", este unul dintre cele mai frecvente mesaje postate pe pagina de Facebook a liderului de la Paris.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus