Skip to main content

Cum s-au împărţit veniturile Pro TV în prima jumătate a anului: câţi bani au venit de la cablişti şi câţi din publicitate

 
Cum s-au împărţit veniturile Pro TV în prima jumătate a anului: câţi bani au venit de la cablişti şi câţi din publicitate

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Publicitate

Operaţiunile Pro TV din România au adus venituri de 110,7 milioane de dolari în prima jumătate a acestui an companiei-mamă Central European Media Enterprises (CME). Compania a avut o creştere de aproape 18 milioane de dolari faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Grosul creşterii a venit de pe urma veniturilor de la cablişti, care s-au dublat de la un an la altul.

Paginademedia.ro prezintă în continuare care au fost principalele surse de venituri ale posturilor Pro TV în prima jumătate a lui 2014.

Iată câteva concluzii: 

  • Principala sursă de venituri a Pro TV rămâne publicitatea. 59 de milioane din veniturile de 110 milioane au venit din publicitate. Cu toate acestea, creşterea a fost modestă faţă de 2013, de aproximativ 5,%. Pe acest subiect, Christoph Mainusch, unul dintre cei doi directori executivi ai CME, a comentat că „per total, piaţa de publicitate din România a crescut cu 4% în prima jumătate a acestui an, ceea ce a dus la o creştere moderată a veniturilor noastre din publicitate.”
  • Pe de altă parte, încasările de la cablişti au explodat. Dacă în prima jumătate a lui 2013 Pro TV a câştigat 10,4 milioane de dolari de la cablişti, anul acesta veniturile au crescut cu 121%, ajungând la 23 de milioane de dolari.
  • 28,5 milioane de dolari au fost venituri din „alte surse”.

cme

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Cum tariful plătit de marii operatori e sub 0,4 Euro/abonat (cf. ofertei generale ProTV) și numărul de abonați pe cablu e de 4,1 milioane încasările totale de la cabliști pot fi doar de vreo 10 milioane euro (15 dacă includem și DTHul).
    Cifra din raportări probabil include și alte surse cum ar fi licențierea programelor sau abonamente Voyo.
  • Gaetano Gaetano
    Da ce stii tu sumele de bine !!
  • titi titi
    Apropo unu ,vezi (miroase) unde e sau unde a fost haznaua.
  • titi titi
    Or sa le mai scada din venituri dupa ce or sa plateasca drepturile salariale castigate in tribunal de fosti angajati. Sumele vor depasi 110.000-120.000.euro.(aproximativ).
  • unu unu
    Felix ,ai citit atent ? 23 de milioane .Asta face diferenta intre televiziune si hazna !

Trimite un comentariu

sus