Skip to main content

Cum s-au împărțit veniturile Pro TV în prima jumătate a anului: câți bani au venit de la cabliști și câți din publicitate

 

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Publicitate

Operațiunile Pro TV din România au adus venituri de 110,7 milioane de dolari în prima jumătate a acestui an companiei-mamă Central European Media Enterprises (CME). Compania a avut o creștere de aproape 18 milioane de dolari față de aceeași perioadă din 2013. Grosul creșterii a venit de pe urma veniturilor de la cabliști, care s-au dublat de la un an la altul.

Paginademedia.ro prezintă în continuare care au fost principalele surse de venituri ale posturilor Pro TV în prima jumătate a lui 2014.

Iată câteva concluzii: 

  • Principala sursă de venituri a Pro TV rămâne publicitatea. 59 de milioane din veniturile de 110 milioane au venit din publicitate. Cu toate acestea, creșterea a fost modestă față de 2013, de aproximativ 5,%. Pe acest subiect, Christoph Mainusch, unul dintre cei doi directori executivi ai CME, a comentat că „per total, piața de publicitate din România a crescut cu 4% în prima jumătate a acestui an, ceea ce a dus la o creștere moderată a veniturilor noastre din publicitate.”
  • Pe de altă parte, încasările de la cabliști au explodat. Dacă în prima jumătate a lui 2013 Pro TV a câștigat 10,4 milioane de dolari de la cabliști, anul acesta veniturile au crescut cu 121%, ajungând la 23 de milioane de dolari.
  • 28,5 milioane de dolari au fost venituri din „alte surse”.

cme

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cum tariful plătit de marii operatori e sub 0,4 Euro/abonat (cf. ofertei generale ProTV) și numărul de abonați pe cablu e de 4,1 milioane încasările totale de la cabliști pot fi doar de vreo 10 milioane euro (15 dacă includem și DTHul).
    Cifra din raportări probabil include și alte surse cum ar fi licențierea programelor sau abonamente Voyo.
  • Or sa le mai scada din venituri dupa ce or sa plateasca drepturile salariale castigate in tribunal de fosti angajati. Sumele vor depasi 110.000-120.000.euro.(aproximativ).

Trimite un comentariu