Skip to main content

Dan Andronic, după cazul B1 TV, vrea ca și ziariștii EVZ și Capital să facă declarații de interese

 

DanAndronic-Gandul

Publicitate

Dan Andronic, acționarul majoritar al Editurii Evenimentul și Capital, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a decis să ceară jurnalștilor EVZ și Capital să declare dacă fac sau nu consultanță politică.

„Cred că decizia B1TV este excelentă (declararea intereselor de către realizatorii TV) de aceea am cerut astăzi ca și în cazul angajaților EVZ si Capital să se procedeze identic”, a scris el pe pagina de Facebook.

„În primul rând m-am săturat să aud de cazuri de tipul ăsta, în al doilea rând vreau să se știe că în momentul în care un ziarist angajat la EVZ sau Capital consiliază un om politic sau de afaceri, o face pe cont propriu!”, a mai precizat patronul Evenimentul zilei.

 Contactat de paginademedia.ro, Dan Andronic a declarat că a vorbit cu administratorul societății pentru a implementa ideea: „Nu e nimic imperativ, dar trebuie să știm și noi. Trebuie să se știe că alte colaborări ale jurnalistului nu angajează în niciun fel ziarul. Nu e obligatorie”, a declarat Andronic.

„Atât timp cât din punct de vedere deontologic îți faci treaba bine și vrei să câștigi și alți bani, eu înțeleg. Mixul dintre slujbe nu este o problemă, chiar susțin acest lucru. Vrei să faci o altă afacere, e ok, atât timp cât nu implici și ziarul”, a mai spus el, precizând că declarațiile vor rămâne confidențiale.

Postul B1 TV a decis să ceară angajaților să dea declarații de interese după ce DNA a început urmărirea penală împotriva unui realizatorului Andrei Bădin.

Solicitarea B1 TV face referire la orice „relaţii de colaborare care ar intra în contradicţie cu prevederile codului deontologic al jurnaliştilor sau cu legile în vigoare, sau care le-ar putea afecta independenţa deciziilor editoriale”

BACKGROUND. DNA a anunțat ieri începerea urmăririi penale împotriva jurnalistului Andrei Bădin pentru luare de mită. Acesta ar fi primit 5.000 de lei pentru a opri o campanie de presă care o viza pe Rovana Plumb, Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Andronic,da o declaratie ca tu,EVZ si laBe1 ati batut palma cu Ponta si acum sunteti trompetele lui Ponta.Asa-i? ;)
  • Dan Andronic, consilier de-a dreapta si de-a stanga esichierului politic, combinagiu de clasa si ziarist de duzina, tocmai da lectii de deontologie. Curat-Murdar, fratilor!

Trimite un comentariu