Skip to main content

Doi membri CNA, către președintele insituției: "Laura Georgescu, dă-ți demisia!"

 
Doi membri CNA, către președintele insituției: "Laura Georgescu, dă-ți demisia!"
laura georgescu

Laura Georgescu. Foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Doi membri CNA, Narcisa Iorga și Valentin Jucan, îi cer demisia președintelului insituției, Laura Georgescu, în două postări de Facebook.

Cererile de demisie vin după ce au ieșit la iveală înregistrările în care Laura Gerogescu a folosit un limbaj agresiv la adresa elevilor, cu ocazia programului Școala Altfel din 2013, și după ce ieri Realitatea.net a publicat o serie de înregistrări în care președintele insituției a făcut afirmații precum "boul de Ghiță" și "jigodia de Georgică Severin".

"Ai vorbit unor copii despre ”crăpat creierii pe pereți”, l-ai întrebat pe un altul ”de ce e supraponderal” și ”de ce mănâncă în halul ăsta”. Mai poți ridica privirea din pământ?", o întreabă Narcisa Iorga pe Laura Gergescu, în debutul postării în care îi cere demisia.

La rândul său, Valentin Jucan a scris următorul text, alături de link-ul la știrea de pe Realitatea.net în care se spune că "Laura Georgescu recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune".

"Laura Georgescu, măcar acum încearcă să ai un minim de onoare! PREZINTĂ-ȚI DEMISIA!", a scrie Valentin Jucan, pe pagina sa de Facebook.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, textul prin care Narcisa Iorga îi cere demisia președintelui CNA.

"Ai vorbit unor copii despre ”crăpat creierii pe pereți”, l-ai întrebat pe un altul ”de ce e supraponderal” și ”de ce mănâncă în halul ăsta”. Mai poți ridica privirea din pământ?

Ai răcnit la niște copii, i-ai jignit, ai pretins că le faci educație deși îi vedeai pentru prima oară. Te-ai erijat în psiholog. Ai putea privi în ochi pe vreunul dintre părinții acelor copii?

Ai cerut profesorilor să te lase singură cu elevii, ai pretins că așa ar fi mai sinceri. Ai mințit. Cum ai putut să profiți de respectul și buna credință a unor dascăli? Mai poți vota sancționarea vreunui post care a încălcat normele de protecție a minorilor?

Ai motivat totul printr-o explicație penibilă: ”am jucat un rol”. Ce rol ai jucat, Laura Georgescu? Tu ocupi o funcție de demnitar, cu rang de ministru, nu poți să joci roluri! Tu trebuie să fii un om onest, echilibrat și respectabil. Mai poți fi ceva din toate acestea? Ce rol vei juca de-acum încolo în CNA? Ce vei spune când vei auzi la monitorizarea unor emisiuni expresii cu mult mai blânde decât cele pe care tu le-ai folosit într-o ședință cu angajații CNA, înjurând birjărește, vorbind despre șeful comisiei de cultură din Senat ca fiind ”jigodia de…” sau despre un deputat ca fiind ”boul ăla de…”? Mai poți să te uiți în ochii lor, când vei merge în Parlament?

Cum vei mai putea pretinde că aplici legea, când ai spus că nimic nu merge legal în România și că e normal să recurgi la șantaj? Cum vei mai cere întâlniri la comisarii europeni, Laura Georgescu?

Nimic din toate astea nu vei mai putea să faci! Consiliul Național al Audiovizualului este o instituție constituită pe reguli și cu exigențe europene, cu mult înainte ca tu să o conduci. Ralu Filip a ridicat-o la un nivel la care tu nu vei putea nici măcar să visezi că poți. Laura Georgescu, dă-ți demisia!", a scris Narcisa Iorga, pe blogul său, cutiapandorei.net.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu