Skip to main content

EXCLUSIV. TVR, transformări radicale într-un proiect de grilă. TVR 2, grilă de TVR 1. O dată-n viaţă şi meciurile, mutate pe TVR 2. Dispare Ora de ştiri

 
Iuliana Tudor
Iuliana Tudor

Iuliana Tudor

Publicitate

EXCLUSIV. TVR pregăteşte schimbări radicale pentru grila de toamnă. Paginademedia.ro a intrat în posesia unuia dintre proiectele de grilă de programe luate în calcul pentru această toamnă şi o prezintă în continuare, în exclusivitate.

Potrivit proiectului intrat în posesia Paginademedia.ro, grila TVR 2 seamănă mai mult cu cea a actualului TVR 1: Tezaur folcloric figurează, pentru prima dată în istoria emisiunii pe TVR 2. Tot pe TVR 2 apare şi emisiunea de forţă a postului public – O dată-n viaţă.

În proiectul intrat în posesia Paginademedia.ro, şi meciurile din Liga Campionilor sunt date pe TVR 2.

TVR 1 ar urma să fie, din toamnă un post de News&Current Affairs (idee anunţată de preşedintele Stelian Tănase încă de la preluarea mandatului), iar TVR 2 s-ar transforma într-un canal generalist.

Proiectul de grilă a stârnit discuţii aprinse în interiorul instituţiei. Transformările au luat în calcul şi schimbarea numelor canalelor, idee la care s-a renunţat ulterior.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, ideile pentru toamnă, aşa cum apar în acest proiect. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, grila nu este încă finalizată şi ar putea interveni schimbări.

Principalele idei:

- TVR 1 va fi un canal de News & Current Affairs. În această perspectivă, proiectul de grilă mută pe TVR 2 o serie de emisiuni precum: O dată-n viaţă şi Tezaur folcloric.

- Meciurile din UEFA Champions League apar, în proiectul TVR, tot pe canalul 2, marţea.

- Jurnalul TVR figurează de la ora 19.00, faţă de ora 20.00, cum este acum. Programul de ştiri al postului public a mai fost difuzat, în trecut, la ora 19.00, dar rezultatele slabe de audienţă au determinat mutarea de la ora 20.00.

- În cursul săptămânii, grila de seară a TVR 1 este dată de Jurnal (19.00), urmat de un talk-show (de la ora 21.00) şi de Moise Guran, de la 22.30. În timpul zilei, minorităţile au zilnic, la prânz, un tronson de două ore. După amiaza este şi spaţiul pentru programe de la canalele regionale.

- În weekend, rămân emisiunile lui Mircea Dinescu şi Cornel Nistorescu. Seara de sâmbătă apare cu un show social politic, iar emisiunea Eugeniei Vodă este de la ora 22.00.
- Serialele coreene nu mai apar în proiectul de grilă.

TVR 2 – marea surpriză

Marea surpriză a proiectului este însă TVR 2, cu o grilă mai apropiată de ce era în mod normal TVR 1:

- principalul jurnal al serii pe TVR 2 apare între orele 18.00 şi 19.00. Din noul proiect, dispare Ora de ştiri, programul tradiţional al postului.
- De la ora 20.00, există o linie de programe astfel: luni – teatru TV, marţi – Destine ca-n filme cu Iuliana Marciuc şi meciurile din Liga Campionilor, filme în weekend
- Iuliana Tudor figurează pe TVR 2, în fiecare vineri, de la ora 20.10.
- Tot pe TVR 2 apar în proiect Tezaur folcloric (duminica) şi Memorialul durerii (sâmbăta)

Din proiectul de grilă:

TVR 1:

În timpul săptămânii:

19.00: Telejurnalul
20.00: Talk-show
21.30-22.30: linie de emisiuni

Luni: Anchete
Marţi: Un sfert de secol
Miercuri: Dosar România
Joi: Un sfert de secol
Vineri: Crime scene. Investigaţii

De la 22.30, de luni până joi, este Moise Guran, cu Biziday. Vineri, este un magazin de ştiri culturale
23.00 Serialul CSI, sezonul 12

Sâmbătă:

17.30: Teleenciclopedia
19.00: Telejurnal
20.10: Film
22.00: Profesioniştii, cu Eugenia Vodă
23.00: Film

Duminică:

Rămân dimineaţa ProPatria, Universul Credinţei şi Viaţa Satului. Rămâne şi emisiunea lui Cornel Nistorescu.
Mircea Dinescu rămâne cu Politică şi delicateţuri, duminica, de la 14.30
19.00: Telejurnal
20.10: Show social politic
22.00: Film

TVR 2:

Seara, nu mai există Ora de ştiri, de la 22.00. Principalul jurnal al zilei pe TVR 2 este de la ora 18.00 la 19.00

Luni seara: Teatru TV de la ora 20.00
Marţi: de la 20.10, Destine ca-n filme, cu Iuliana Marciuc
Marţea se mută şi meciurile din UEFA Champions League
Miercuri, de la 20.10: Telecinemateca
Joi: Gala umorului, apoi

Miercuri şi joi, de la ora 22.00 este un Quizz show.

Vineri: O dată-n viaţă, de la ora 20.10. Emisiunea va fi reluată sâmbătă dimineaţa

Sâmbătă:

Memorialul durerii, de la ora 16.00

19.00: Comedie din arhivă
20.00: Talent show
21.00: Film
23.00: Film

Duminică:

Tezaur folcloric, de la ora 13.00
17.00: D’ale lu’ Mitică
20.00: Film românesc
22.00: Serial
23.00: Omul cu chitara, cu Ducu Bertzi

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabi Gabi
    Mai degraba ar merge sitcomul "La Parnaie"
  • Livia Pila Livia Pila
    Daca nu ar fi in grila Dinescu si Nistorescu (jalnici si bugetofagi amindoi) mai-mai ca n-ar fi rau. Mai-mai. De ce e sacrificata de Tanase-Infarct Ora de stiri? Doar fiindca e creatia mai veche a lui Claudiu Lucaci? Si fiindca Tanase-Mirunica e un resentimentar. Chiar, inainte de a fi definitivat ca PDG, Tanase-Infarct a fost la o evaluare psihologica?
  • mihai mihai
    Exista vreo cercetare interna care sta la baza acestei decizii ? Un sondaj in randul telespectatorilor ? Ma gandesc ca asa ar fi normal in cazul unei decizii care e asemanatoare unui rebranding Eu nu zic ca nu e bine sa avem dezbateri pe TVR 1 ,dar nu inteleg de ce sa transformi principalul canal public de televiziune intr-un canal unde politicul va fi din nou influent intre 19 si 21.30 . Vedem cu totii ca audientele televiziunilor de stiri sint modeste cu mici exceptii . Si atunci de unde ideea asta ? Ca platitor de taxa TVR si telespectator de TVR as vrea sa fiu informat care sint argumentele care stau la baza acestei decizii . Asta daca cineva se gandeste si la respectul fata de telespectator si nu doar fata de politicieni .
  • filimon gherman draguta filimon gherman draguta
    De ce nu preluati sitcomul LA BLOC,s-ar preta pentru TVR1.Sigur ar fi audienta maxima!
  • Tanase scatiul Tanase scatiul
    Intr-o tara normala ... , am fi avut TVR 1 HD si TVR 2 HD ..., strutocamila TVR HD consuma bani publici degeaba ... , iar TVR 3 e o copie nereusita a regionalelor ! Ori avem regionale si numai regionale , sau le desfiintam si ramane TVR 3 ! Cat despre TVRNEWS , reluari si retransmisii de pe TVR1 si TVR 2 plus bataia de joc la adresa EURONEWS ... Platiti fraierilor abonament pe factura de energie electrica ... pentru ca noi stim sa-i dirijam ...
  • Mihai Mihai
    Sa-i spuna cineva domnului Tanase ca BBC one e un post generalist cu emisiuni de top gen Masterchef si seriale puternice produse de ei si BBC news e cel cu stirile ca am senzatia ca nu a inteles nici acum cum e cu BBC ul . Mai bine ar schimba grila TVR HD unde sint reluari de ani de zile . Noroc cu transmisiile sportive care evident nu sint ale TVR ului . News and current afairs = snobism pe banii nostri si ai statului .

Trimite un comentariu

sus