Skip to main content

Fostul şef al decorurilor din Buftea, cel care s-a ocupat de scenografia marilor show-uri Dansez pentru tine şi Românii au talent, printre cei reţinuţi în dosarul Media Pro

 
Vlad Panaitescu Adevarul Media Pro
Vlad Panaitescu Adevarul Media Pro

Vlad Panaitescu Adevarul Media Pro
Sursa foto: Adevărul

Publicitate

Lista celor 11 persoane reţinute în cazul suspiciunii de evaziune fiscale de la Studiourile Media Pro include un nume important de la Buftea: este vorba de Vlad Panaitescu, care a fost Managerul Construcţiilor de Decor al Studiourilor Media Pro.

Vlad Panaitescu coordona echipele care s-au ocupat de decorurile pentru marile producţii ale Pro TV Românii au talent şi Dansez pentru tine, dar şi pentru filmele turnate pe platourile de la Buftea. Potrivit imdb.com, Panaitescu are o filmografie impresionantă: Modigliani, Callas Forever, Amen şi California Dreamin sunt printre filmele pentru care s-a ocupat de decoruri.

Vlad Panaitescu lucrează pentru Studiourile Media Pro din 2000, ocupându-se şi de scenele pentru film, iar primul decor de film pe care l-a făcut a fost pentru „Filantropica", scria ziarul Adevărul în urmă cu trei ani, într-un material despre oamenii din spatele show-urilor.

Marile show-uri Dansez pentru tine şi Românii au talent au avut decorurile construite de echipa condusă de Vlad Panaitescu.

Tot Vlad Panaitescu este responsabil pentru tonele de apă care invadează platoul de la „Dansez pentru tine", dar şi pentru debarasarea lor într-un timp foarte scurt, scria Adevărul despre show-ul de dans.

Legat de Românii au talent: A fost implicată toată echipa de la Construcţii Decor a studiourilor MediaPro, în jur de 50 de oameni, povestea pentru gândul Vlad Panaitescu, acum câţiva ani, cand show-ul se pregătea de lansare. Vlad Panaitescu, managerul construcţiilor de decor de la MediaPro, în Gândul, despre decorul de la Romanii au talent: este unul special, cu particularităţile sale: transparent, minimalist şi bazat pe o idee de excepţie. "Cred că orice decor e special, are particularităţile lui. Când faci ceva unic, e un avantaj. Ce e special la decorul de la Românii au talent este că e transparent, nu opac cum e, de exemplu, cel de la Dansez pentru tine. E poate mai minimalist, dar ideea scenografului a fost de excepţie. De fapt, logoul emisiunii, cel cu stele, a fost transpus şi pe scena pe care performează concurenţii".

Un alt proiect şi „primul de amploare" a fost filmul „Callas Forever", din 2001, regizat de Franco Zeffirelli, nota Adevărul.

Vlad Panaitescu, în 2011: „Regizorul Zeffirelli a vrut pentru perioada filmărilor o locuinţă în apropierea studiourilor, aşa că noi i-am construit într-o lună o casă frumoasă, perfect funcţională, chiar în studiouri, pe malul lacului", spune Vlad despre Casa Z, prezentă şi astăzi la Buftea. „«Callas Forever» a fost un proiect provocator cap-coadă. Apartamentul Mariei Callas, construit în platoul 4, a fost foarte complicat. După ce l-am zugrăvit de câteva ori pentru că erau nehotărâţi asupra culorii, ne-a luat o lună să-i dăm patina, dar a meritat efortul, a fost pentru un film minunat, în care toate interioarele erau de lux, de cea mai bună calitate pentru perioada respectivă. Ne-a ajutat mult colaborarea cu constructorii italieni, noi fiind atunci la început de drum".

Decor Zeffirelli
Casa realizată pentru filmul lui Zeffirelli

Reamintim că 11 persoane au fost reţinute după percheziţiile de la Media Pro, fiind suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Lista lor:

1. Panaitescu Vlad Ioan

2. Bilciurescu Tudorel

3. Şoachete Valentin

4. Dorobanţu Silviu Ştefan

5. Petchi Roxana

6. Tudor Ion

7. Vişinescu Mihai

8. Răileanu Dan Cristian

9. Răduţiu Răzvan Adrian

10. Calapereanu Elena

11. Prescure Puiu

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sustinutu sustinutu
    Oamenii astia nu faceau afaceri necurate cu mai marii de la pro, care, acum au plecat prin alte parti?

Trimite un comentariu

sus