Skip to main content

Gigant cu 20 de milioane de abonaţi pe piaţa pay TV europeană. Murdoch a realizat o tranzacţie de 4,9 miliarde de lire

 
rupert-murdoch
rupert-murdoch

Sursa foto: icmedianet.org
Sursa foto: icmedianet.org

Publicitate

Magnatul Rupert Murdoch a concretizat planurile sale privind crearea unui gigant pe piaţa europeană a televiziunii pay TV, prin combinarea operaţiunilor companiilor de telecomunicaţii BSkyB, Sky Deutschland şi Sky Italia, într-o tranzacţie de 4,9 miliarde de lire sterline, scrie Mediafax.

Potrivit AFP, furnizorul de televiziune cu plată (pay TV) British Sky Broadcasting Group - BSkyB din Marea Britanie, în care grupul 21st Century Fox al lui Rupert Murdoch deţine aproximativ 39% din acţiuni, a anunţat vineri că a semnat un acord cu compania 21st Century Fox pentru a achiziţiona operaţiunile sale pay-TV din Germania şi Italia şi pentru a crea un gigant cu aproximativ 20 de milioane de abonaţi la nivel european.

În prezent, Rupert Murdoch deţine 39% din acţiunile BSkyB, în timp ce 21st Century Fox - o altă companie controlată de Murdoch - deţine 57% în Sky Deutschland şi 100% în Sky Italia. În 2010, Murdoch a încercat să preia controlul în BSkyB, însă a trebuit să renunţe la acest obiectiv pe fondul scandalului interceptărilor telefonice ilegale din Marea Britanie, în care au fost implicate mai multe ziare pe care miliardarul le deţine, potrivit broadbandtvnews.com.

În această tranzacţie, BSkyB va plăti 2,45 de miliarde de lire sterline (aproximativ 3 miliarde de euro) pentru Sky Italia, din care 2,07 miliarde de lire sterline în numerar şi restul în acţiuni pe care BSkyB le va deţine la National Geographic Channel (21% din acţiunile televiziunii de documentare).

De asemenea, BSkyB va plăti 2,9 miliarde de lire (3,7 miliarde de euro) pentru cele 57% din acţiunile în Sky Deutschland

Totodată, BSkyB va lansa o ofertă pentru a prelua şi pachetul minoritar de acţiuni la Sky Deutschland, de 6,75 euro pe acţiune. Dacă şi această ofertă se va concretiza, tranzacţia va ajunge la 7 miliarde de lire sterline (8,85 miliarde de euro).

Regruparea operaţiunilor celor trei companii BSkyB, Sky Deutschland şi Sky Italia va crea o companie multinaţională în domeniul televiziunii cu plată, cu perspective imediate de dezvoltare, a declarat Jeremy Darroch, directorul general al BSkyB.

"Cele trei societăţi sunt în poziţia de lider pe pieţele naţionale pe care operează şi împreună vor fi şi mai puternice", a mai spus Jeremy Darroch.

În Marea Britanie, BSkyB avea 15 milioane de abonaţi la sfârşitul lunii martie 2014, în timp ce Sky Deutschland din Germania avea 3,73 de milioane de abonaţi, iar Sky Italia - 4,75 milioane de abonaţi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Geo Anti Limonada Geo Anti Limonada
    Ce distractiv e cand ii vad pe romanasii nostri cum se sbat sa vada tzurca romaneasca... Eu ador sa-l piratez pe Banditul asta :) Si la meciurile din Premier League ,in HD normal dar si la canalele premium... Nu am cum sa nu il scuip intre ochi pentru cat e de hraparet.... Daca preturile la Sky erau DECENTE plateam legal...
    Multumesc de generozitate celor ce transmit meciurile superbe...

Trimite un comentariu

sus