Skip to main content

Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Valentin Jucan continuă protestul față de șefa CNA

 
Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Valentin Jucan continuă protestul față de șefa CNA
CNA

CNA Iorga, Florin Gabrea și Valentin Jucan au anunțat printr-un comunicat de presă că vor continua protestul față de șefa CNA, Laura Georgescu, și că nu vor participa la ședințe alături de ea.

Publicitate

"(...) nu luăm parte la nicio ședință publică a CNA în care Laura Georgescu este inclusă în corpul decizional al Consiliului", spun cei trei membri CNA.

Ședința CNA de mâine nu va avea loc, deși inițial, în cursul zilei de astăzi, fusese anunțată ordinea de zi. Explicațiile pentru anularea ședinței, în continuare.

Paginademedia.ro vă prezintă comunicatul de presă complet al celor trei membri ai Consiliului.

"Mâine, 15 iulie, urma să aibă loc o ședință publică a CNA fără prezența Laurei Georgescu, dar în prezența a cel puțin opt membri ai Consiliului. Mai mult decât atât, vineri, când se pregătea convocarea ședinței, însăși Laura Georgescu a declarat că nu va lua parte la ședința de mâine. Ea dat asigurări în sensul acesta șefului Cancelariei CNA și Directorului Secretariatului General, persoanele care se ocupă de convocarea membrilor CNA la ședințe și de întocmirea ordinii de zi. Cele două persoane știau că în prezența Laurei Georgescu, cel puțin noi, cei trei membri semnatari, nu vom participa la nicio ședință publică a Consiliului. Au subliniat acest lucru, iar Laura Georgescu a afirmat că în mod cert nu va lua parte la ședință.

Astăzi însă, după publicarea ordinii de zi pentru ședința de mâine, am aflat cu stupoare că Laura Georgescu s-a autoinclus în cvorumul minim de ședință, Radu Călin Cristea anunțându-și subit un concediu medical. Anunțul lui Radu Călin Cristea a fost ulterior publicării ordinii de zi.

În aceste condiții, suntem obligați să reiterăm poziția pe care noi am exprimat-o încă din 2 iulie: nu luăm parte la nicio ședință publică a CNA în care Laura Georgescu este inclusă în corpul decizional al Consiliului. Considerăm că CNA poate funcționa și fără Laura Georgescu, atâta vreme cât suntem 10 membri în afara ei, iar cvorumul de ședință este de opt membri. Dacă ceilalți membri vor să ia parte la ședințele publice ale CNA, stând la masă cu Laura Georgescu și ignorând scandalul public din jurul persoanei ei, nu au decât să o facă. Împreună cu Laura Georgescu, dar fără noi, cei trei semnatari ai acestui protest, există opt membri care pot asigura funcționarea CNA. Acești opt membri sunt: Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea, Christian Mititelu și Lorand Turos.

Este cel puțin imoral să se aștepte ca tocmai noi, cei trei contestatari în mod public ai compatibilității Laurei Georgescu cu calitatea de membru CNA, să asigurăm cvorumul de ședință alături tocmai de cea pe care o contestăm, în timp ce ei își găsesc motive să lipsească. Îi invităm pe colegii mai sus menționați să vină la ședință, dacă nu au chiar nicio problemă de conștiință în a sta lângă Laura Georgescu în timp ce analizează respectarea legii audiovizualului, îndeosebi drepturile minorilor și folosirea limbajului licențios în spațiul audiovizual. Dacă au însă această problemă de conștiință, îi invităm să participe la o ședință în care să analizăm situația în care se găsește CNA și să luăm o decizie: ori afirmăm public cu toții că Laura Georgescu trebuie să demisioneze, ori cei opt membri menționați se angajează să asigure cvorumul de ședință președintelui CNA Laura Georgescu, indiferent de situația rușinoasă în care s-ar afla Consiliul."

Narcisa IORGA, membru CNA
Florin GABREA, membru CNA
Valentin Alexandru JUCAN, membru CNA

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu