Skip to main content

Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Jucan continuă protestul faţă de şefa CNA

 
CNA
CNA

CNA Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Jucan au anunţat printr-un comunicat de presă că vor continua protestul faţă de şefa CNA, Laura Georgescu, şi că nu vor participa la şedinţe alături de ea.

Publicitate

"(...) nu luăm parte la nicio şedinţă publică a CNA în care Laura Georgescu este inclusă în corpul decizional al Consiliului", spun cei trei membri CNA.

Şedinţa CNA de mâine nu va avea loc, deşi iniţial, în cursul zilei de astăzi, fusese anunţată ordinea de zi. Explicaţiile pentru anularea şedinţei, în continuare.

Paginademedia.ro vă prezintă comunicatul de presă complet al celor trei membri ai Consiliului.

"Mâine, 15 iulie, urma să aibă loc o şedinţă publică a CNA fără prezenţa Laurei Georgescu, dar în prezenţa a cel puţin opt membri ai Consiliului. Mai mult decât atât, vineri, când se pregătea convocarea şedinţei, însăşi Laura Georgescu a declarat că nu va lua parte la şedinţa de mâine. Ea dat asigurări în sensul acesta şefului Cancelariei CNA şi Directorului Secretariatului General, persoanele care se ocupă de convocarea membrilor CNA la şedinţe şi de întocmirea ordinii de zi. Cele două persoane ştiau că în prezenţa Laurei Georgescu, cel puţin noi, cei trei membri semnatari, nu vom participa la nicio şedinţă publică a Consiliului. Au subliniat acest lucru, iar Laura Georgescu a afirmat că în mod cert nu va lua parte la şedinţă.

Astăzi însă, după publicarea ordinii de zi pentru şedinţa de mâine, am aflat cu stupoare că Laura Georgescu s-a autoinclus în cvorumul minim de şedinţă, Radu Călin Cristea anunţându-şi subit un concediu medical. Anunţul lui Radu Călin Cristea a fost ulterior publicării ordinii de zi.

În aceste condiţii, suntem obligaţi să reiterăm poziţia pe care noi am exprimat-o încă din 2 iulie: nu luăm parte la nicio şedinţă publică a CNA în care Laura Georgescu este inclusă în corpul decizional al Consiliului. Considerăm că CNA poate funcţiona şi fără Laura Georgescu, atâta vreme cât suntem 10 membri în afara ei, iar cvorumul de şedinţă este de opt membri. Dacă ceilalţi membri vor să ia parte la şedinţele publice ale CNA, stând la masă cu Laura Georgescu şi ignorând scandalul public din jurul persoanei ei, nu au decât să o facă. Împreună cu Laura Georgescu, dar fără noi, cei trei semnatari ai acestui protest, există opt membri care pot asigura funcţionarea CNA. Aceşti opt membri sunt: Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea, Christian Mititelu şi Lorand Turos.

Este cel puţin imoral să se aştepte ca tocmai noi, cei trei contestatari în mod public ai compatibilităţii Laurei Georgescu cu calitatea de membru CNA, să asigurăm cvorumul de şedinţă alături tocmai de cea pe care o contestăm, în timp ce ei îşi găsesc motive să lipsească. Îi invităm pe colegii mai sus menţionaţi să vină la şedinţă, dacă nu au chiar nicio problemă de conştiinţă în a sta lângă Laura Georgescu în timp ce analizează respectarea legii audiovizualului, îndeosebi drepturile minorilor şi folosirea limbajului licenţios în spaţiul audiovizual. Dacă au însă această problemă de conştiinţă, îi invităm să participe la o şedinţă în care să analizăm situaţia în care se găseşte CNA şi să luăm o decizie: ori afirmăm public cu toţii că Laura Georgescu trebuie să demisioneze, ori cei opt membri menţionaţi se angajează să asigure cvorumul de şedinţă preşedintelui CNA Laura Georgescu, indiferent de situaţia ruşinoasă în care s-ar afla Consiliul."

Narcisa IORGA, membru CNA
Florin GABREA, membru CNA
Valentin Alexandru JUCAN, membru CNA

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus