Skip to main content

PNL cere demisia "de urgență" a președintei CNA, Laura Georgescu

 

laura georgescuACTUALIZARE. Cătălin Ivan, șeful europarlamentarilor PSD, susține că Laura Georgescu nu mai are ce căuta în fruntea CNA.
"Eu cred că oricine s-ar afla în poziția respectivă, folosind limbajul respectiv și tratamentul pe care îl asigură angajaților CNA, cred că ar fi trebuit să plece de mult", a declarat Cătălin Ivan, la Realitatea TV.

Publicitate

Partidul Național Liberal (PNL) cere "demisia de urgență a președintelui Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, liberalii apreciind ca fiind "absolut revoltător modul în care aceasta înțelege să facă față responsabilităților care îi revin", scrie Agerpres.

"CNA este o instituție care nu trebuie politizată și nici compromisă de persoane care au un comportament ca acela etalat de șefa acestei instituții și, din aceste considerente, PNL cere demisia de urgență a Laurei Georgescu. Derapajele constante ale Laurei Georgescu, care teoretic ar trebui să monitorizeze derapajele în mass-media, sunt inacceptabile. Nu există niciun fel de dubiu cu privire la necesitatea demisiei acesteia, iar avalanșa de reacții apărute în presă impun schimbarea rapidă din funcție a președintei CNA", precizează astăzi PNL într-un comunicat remis Aagerpres.

Potrivit sursei citate, dacă Laura Georgescu refuză să își înainteze demisia, premierul Victor Ponta are la dispoziție posibilitatea de a da o ordonanță de urgență care să modifice legea audiovizualului și astfel să o demită pe șefa CNA.

CONTEXT. Până în momentul de față, demisia șefei CNA a fost cerută de trei membri ai Consiliului, Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin Gabrea, dar și de câțiva angajați ai instituției. De asemenea, demisia a fost cerută și de câțiva politicieni, printre aceștia se numără Georgică Severin, președintele Comisiei de Cultură a Senatului, și senatorul Sorin Roșca Stănescu. Acestor solicitări de demisie se adaugă și una venită din partea mai multor organizații de media, printre care se numără și Freedom House România.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu