Skip to main content

Profitul Facebook a crescut cu 138%, în trimestrul doi

 
facebook-apps
facebook-apps

facebook-appsProfitul Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a crescut cu 138%, în trimestrul doi din 2014, la 791 milioane de dolari, de la 333 milioane de dolari în perioada similară din 2013, depăşind estimările analiştilor, transmite BBC, potrivit Agerpres.

Publicitate

Veniturile totale ale Facebook au urcat la 2,91 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor de 2,81 miliarde de dolari, pe fondul majorării semnificative a publicităţii pe platformele mobile.

De asemenea, veniturile din publicitate, care reprezintă cea mai mare parte a câştigurilor companiei americane, au urcat, în perioada aprilie-iunie 2014, cu 67%, la 2,68 miliarde de dolari, comparativ cu trimestrul doi din 2013. Pe de altă parte, cheltuielile au crescut cu 22%, la 1,52 miliarde de dolari.

'Am înregistrat rezultate bune în trimestrul doi. Comunitatea noastră a continuat să crească şi vedem în continuare foarte multe oportunităţi, deoarece noi conectăm lumea', a afirmat fondatorul şi directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg.

Compania are, în prezent, 1,32 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, în creştere cu 14% faţă de anul trecut. Dintre aceştia, peste un miliard folosesc dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile şi tabletele.

După anunţarea rezultatelor financiare, acţiunile Facebook au urcat la bursa de la New York cu aproximativ 5%, la 75,13 dolari, evaluând compania la 190 miliarde de dolari.

Numărul conturilor atribuite utilizatorilor români de Facebook a ajuns, la jumătatea acestui an, la 7,2 milioane, în timp ce numărul paginilor româneşti cuantificate pe pagina de socializare a depăşit 25.000, în creştere cu 5% faţă de începutul anului, arată datele Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor româneşti create pe reţeaua socială Facebook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus