Skip to main content

Ședința CNA, anulată. Trei membri refuză să mai stea la aceeași masă cu președintele instituției

 

laura georgescu
O angajata al departamentului monitorizare a afișat pe holurile instituției o hârtie pe care scrie „Demisia”

Publicitate

Ședința CNA care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, dar nu s-a mai ținut. Trei dintre membri au refuzat să stea la aceeași masă cu Laura Georgescu, președintele instituției, lăsând astfel ședința fără cvorum. Astăzi, pe ordinea de zi, erau două subiecte urgente: prelungirea unor licențe, deja expirate, ale unor posturi de radio.

A fost agitație mare astăzi pe holurile de la CNA. Presa a venit în număr mai mare decât de obicei, iar astăzi a fost și prima zi în care s-a lucrat pe noul Regulament de Organizare și Funcționare, conform căruia presa nu a putut intra la ședință decât pe bază de acreditare.

Tot pe holurile instituție s-au plimbat doi angajați, unul de la departamentul monitorizare și altul de la departamentul IT, purtând pe haine o hârtie pe care scrie „Demisia”.

Membrii CNA au început să vină în sală în jurul orei 10.00. În zona în care se află birourile Narcisei Iorga, al lui Valentin Jucan și al lui Florin Gabrea au fost puse foi de hârtie pe care stă scris „Demisia”. Pe o altă hârtie scrie „O rușine pentru CNA! Demisia!”

După ce în sala de ședințe au ajuns să fie opt membri, trei dintre ei s-au postat în fața ușii, declarând că refuză să stea la aceeași masă cu Laura Georgescu.

De menționat că trei membri CNA au lipsit, unii dintre ei fiind în ședință. Este vorba despre Răsvan Popescu, Cristina Trepcea și Christian Mititelu.

Viorel Vasile Buda, vicepreședintele CNA, era și el în concediu însă, potrivit declarațiilor, a decis să vină la ședință pentru a discuta subiectele importante de pe ordinea de zi.

Narcisa Iorga, membru CNA: Cei trei aici de față nu vom mai sta la aceeași masă cu Laura Georgescu în calitatea sa de membru CNA, membru al corpului decizional al Consiliului. Nu știu de ce nu suntem 11, eu știam că doar 2 membri CNA sunt în concediu, probabil și al treilea a considerat că trebuie să-și ia o zi de concediu astăzi.

„Laura Georgescu a venit și s-a așezat la masă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Consiliul Național al Audiovizualului este o instituție care nu poate fi din punctul meu de vedere târâtă într-un scandal și decredibilizată în așa măsură încât să se prefacă că nu s-a întâmplat nimic cu Laura Georgescu și să mergem mai departe”, a mai spus Iorga.

Narcisa Iorga a mai afirmat că licența a două posturi de radio a expirat deja pe 3, respectiv 5 iulie, ceea ce înseamnă că posturile nu mai pot emite, conform legii.

„De pe 19 iunie până astăzi nu a fost convocată o ședință a CNA. Îmi pare foarte rău că nu pot lua parte la ședință pentru a asigura această prelungire, dar vina este exclusiv a președintelui CNA”, a mai completat Narcisa Iorga.

Florin Gabrea, membru CNA: „S-a făcut această poziție de opt, ca noi, dacă ieșim, să se spună mai târziu că ședințele CNA nu au loc din cauza a trei oameni care sabotează ședința. Faptul că dumneavoastră sunteți al optulea sau al cincilea mă interesează mai puțin. Eu nu pot să stau pe acel scaun. Vreți să vă arăt pe cartonașe ce spune doamna Laura Georgescu?

Narcisa Iorga: Vă simțiți bine alături de doamna Georgescu care a intrat în sală zâmbind și nu zice nimic? Vă simțiți bine, domnul Cristea, domnul Buda, doamna Gubernat, domnul Turoș, că asociați cu doamna Georgescu. Dacă vă simțiți bine, nu aveți decât să stați alături de ea. Eu vă spun că există soluția ca doamna Georgescu să nu mai ia parte la corpul decizional. Există opt membri cel puțin care pot face un corp de ședință astfel încât să se poată ține ședința CNA.

Monica Gubernat: Da, dar ce spuneți dumneavoastră se poate aplica eventual de la ședința următoare. Dar la această ședință suntem opt, am venit ca să fim opt. Măcar problemele tehnice, Narcisa, trebuiau rezolvate. Strict pentru acestea am venit și eu.

Laura Georgescu a comentat situația din instituție după plecarea celor trei din încăpere: „Bună ziua, doamnelor și domnilor. Îmi cer scuze în nume personal și în numele instituției. știu că mulți dintre dumneavoastră v-ați lăsat lucruri importante de făcut să veniți la ședința CNA. Deocamdată și cei trei colegi sunt plătiți din bani publici. Cât mă privește, nu am făcut nimic împotriva instituției, nu am încălcat legea și nu cedez la presiunile politice.

„Vă reamintesc că pentru mine nu este nimic nou. Am lucrat în astfel de condiții tot anul trecut. Vreau să vă anunț că voi încerca să-i rog pe cei trei colegi să fie alături de noi. Nimic nu ne împiedică să mergem mai departe. Vom încerca o ședință publică din nou, joi de la ora 10.00”, a mai spus Laura Georgescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Hai semneaz-o si sa fii sanatos si tu si restul semnatarilor tai. P.S.: In tara asta sunt mult probleme mult mult mai importante decat fasul asta ca sa ne prefacem ca schimbam ceva in tara asta. (CNA tot de porc ramane cu sau fara duduia asta)
  • Nu inteleg asta cu lipsitul de la sedinte . Nu asta e slujba lor ? cu program zilnic ? Vin cand vor la birou ? Dupa cum e vremea afara sau cum ? Nu sint functionari publici cu program zilnic de munca ? Ar fi interesant de facut o analiza de prezenta la lucru a membrilor CNA .
  • Interesant. Numitii POPESCU RASVAN; MITITELU CHRISTIAN, CRISTEA CALIN-RADU, TREPCEA CRISTINA se solidarizeaza cu aceasta raufacatoare. Cine se aseamana se aduna...pe linie de partid!
  • Expresia care ilustrează cel mai bine atitudinea Laurei Georgescu e „s-a suit scroafa-n copac”.
  • Sa continuam sa semnam petitia, oameni buni, pentru demisia Laurei Georgescu. Este tot ce putem sa facem ca simpli cetateni, pentru a presa politicienii sa ia masuri impotriva acesti specimen:

    http://www.petitieonline.com/demisia_laurei_georgescu_presedinte_cna

Trimite un comentariu