Skip to main content

Sorin Roșca Stănescu o "roagă insistent" pe șefa CNA să demisioneze

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a rugat-o "insistent" pe Laura Georgescu să demisioneze, în semn de respect pentru instituţie, dar şi pentru a evita un blocaj, în an electoral, în interiorul CNA.

"În calitate de senator PNL şi membru al Comisiei pentru Cultură şi Media, îi solicit doamnei Laura Georgescu, din respect pentru instituţia pe care a reprezentat-o până în acest moment, să-şi prezinte demisia. Membrii CNA urmând, conform legii, să aleagă, din rândul lor, persoana cea mai potrivită pentru funcţia de preşedinte. (...) Închei acest demers politic rugând-o insistent pe doamna Laura Georgescu să demisioneze, pentru a nu crea o situaţie de blocaj, într-un an electoral, în interiorul CNA", afirmă Sorin Roşca Stănescu într-un comunicat remis Agerpres.

Sorin Roșca Stănescu a mai spus că reputația Consiliului Național al Audiovizualului a fost grav afectată.

"Este o situație deosebit de gravă care a compromis, în bună măsură, reputația unui instituții importante a statului de drept și pune într-o lumină neplăcută Guvernul Victor Ponta, care se face responsabil de susținerea pentru această funcție a doamnei Laura Georgescu, precum și membri marcanți ai PSD, un exemplu fiind chiar senatorul Georgică Severin, președintele Comisiei pentru Cultură și Media."

Senatorul liberal precizează şi faptul că a pregătit proiectul unei noi legi a audiovizualului, care ar urma să intre în circuitul legislativ odată cu începerea unei noi sesiuni parlamentare.

"Acest nou act normativ va racorda audiovizualul românesc la legislaţia la zi din Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, va asigura democratizarea instituţiei, astfel încât să nu mai fie posibil, în viitor, un blocaj în ceea ce priveşte demiterea unui preşedinte ori a unui membru care se face vinovat de alte fapte grave decât cele de natură penală ori cele care ţin de integritate", susţine Roşca Stănescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu