Skip to main content

Un membru CNA face sesizare împotriva procurorului general după ce a afirmat că înregistrările cu șefa CNA sunt necredibile

 

narcisa iorga_EVZ

Publicitate

UPDATE. În urmă cu puțin timp, Ziare.com a publicat o retractare prin care se spunea că jurnalistul care a scris despre subiect „a legat explicatiile lui Tiberiu Nitu de presedintele CNA, Laura Georgescu, in timp ce procurorul general s-a referit la cazul verificarii veridicitatii afirmatiilor facute de Sandu Anghel, cunoscut sub numele Bercea Mondial”.

Narcisa Iorga, membru CNA, a decis să facă o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii pentru refuzul procurorului general al României de a se autosesiza în cazul Laurei Georgescu, președinte al CNA.

Narcisa Iorga a precizat în sesizare că intenționa să înainteze o plângere la adresa Laurei Georgescu, pornind de la înregistrările difuzate în spațiul public. „Consider că demersul meu este compromis, în condițiile în care domnul Tiberiu Nițu, în calitatea sa de Procuror General, a apreciat caracterul unor probe materiale într-o eventuală cauză judiciară, înainte ca aceste probe să fie solicitate, verificate din punct de vedere al veridicității lor și analizate. Apreciez că, prin afirmațiile sale publice, domnul Procuror General al României a încălcat obligațiile profesionale pe care le are în raport cu justițiabilii”, a precizat Iorga.

Procurorul General, Tiberiu Nițu, a declarat ieri, citat de ziare.com: „Modurile de sesizare și de declanșare a procedurilor penale au foarte multe condiții pentru a fi considerate serioase, astfel încât organele să-și asume obligația de a cheltui banii statului. Când sunt necredibile și puțin serioase, nu ne autosesizăm din oficiu".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • cine hotareste daca ,,probele sint necredibile si putin serioase,, fara o analiza obiectiva si prfesionista; inteleg ca autosesizarea este la bunavoia unora,functie de simpatii si antipatii; halal justitie; cind ii auzi ca sint influentati de unele afirmatii: parca ar fi mimoza pudica.
  • Daca l-ar fi vizat pe procurorului general al României probabil ca acele inregistrari erau mult mai credibile.

Trimite un comentariu