Skip to main content

VIDEO. Documentar HBO despre relaţiile intime ale locuitorilor dintr-un sat din Transilvania

 

Stream of loveDocumentarul „Izvorul tinereţii/ Stream of love“, a cărui regie este semnată de Ágnes Sós şi care prezintă viaţa aparent monotonă a unor locuitori vârstnici dintr-un sat transilvănean, va fi difuzat, în premieră, la HBO, pe 14 august, de la ora 20.00.

Publicitate

Filmat într-un sat din România, documentarul explorează relațiile intime dintre un octogenar și femeile din satul lui. Pe măsură ce vizitează fiecare femeie, ies la suprafață adânci secrete dramatice. Totul este, bineînțeles, însoțit de umor și farmec.

Povestea documentarului "Izvorul tinereții"

Iubirea și dorința umplu mințile sătenilor dintr-un sat maghiar din Transilvania, România, chiar dacă aceștia se află la vârsta a treia. Timpul s-a oprit aici și, chiar dacă cei mai mulți săteni sunt în vârstă, au suflete tinere. De exemplu, Feri este un romantic incurabil. Deși a trecut bine de 80 de ani, le face în continuare avansuri celor 25 de văduve din sat – deși susține că doar două sau trei dintre ele merită efortul.

Și femeile vorbesc deschis atunci când își împărtășesc cele mai intime gânduri și vise în fața camerei. Poveștile lor tragi-comice demonstrează că vechiul joc al iubirii încă se joacă în acest sat îndepărtat, înconjurat de aura trecutului. O femeie în vârstă face sarmale în timp ce-și amintește de noaptea nunții care s-a terminat brusc atunci când s-a rupt patul vechi înainte să se întâmple ceva. Spre finalul filmului, vedem femeile cum se dau de-a dura pe un deal simțindu-se din nou tinere.

http://www.youtube.com/watch?v=44DNxGmx3E0

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • @marian, probabil ca Andrei nu e de la Romania mare, ci e din sudul tarii. Doar cei care nu convietuiesc de zeci de ani cu ungurii sunt "speriati" de ei. Noi cei care am copilarit impreuna nu tinem cont de nationalitate. Acest film este reprezentativ pt Transilvania, nu si pt cei din Teleorman, Ialomita, Dolj, Mehedinti, etc .
  • care e rostul acestui comentariu ? ce vrei sa subliniezi ? conteaza daca filmul este despre romani sau maghiari ? esti redactor la romania mare ?
  • Adica Agnes Sos, care e unguroaica, a trecut prin Romania ca sa faca un documentar despre viata amoroasa a unor transilvaneni, care, din intamplare, sunt de nationalitate maghiara. Cat de convenabil...

Trimite un comentariu