Skip to main content

VIDEO. Cristian Burci “intermediar” de vânzări de copii acum peste 20 de ani într-un film prezentat de Mircea Badea. Patronul Adevărul, catalogat ca “oligarh al propagandei băsiste”

 
Burci 1
Burci 1

Burci 1

Publicitate

RĂZBOI ÎNTRE TELEVIZIUNI. “Cum poţi să cumperi un copil în România. Cum găseşti un intermediar? E suficient să te plimbi prin holurile hotelurilor din Bucureşti şi te vor găsi ei. Am filmat această întâlnire cu un intermediar (baby broker), pe nume Cristian, cu o cameră ascunsă”, spune o ziaristă CBS într-un reportaj de acum 20 de ani, prezentat de Mircea Badea la emisiunea În gura presei.

Reportajul a fost făcut la începutul anilor 90 pentru emisiunea 60 minutes, de pe CBS. Ziarista americană a documentat cum se cumpărau copiii în România anilor 90. Sub acoperirea unui cuplu de americani, cei doi oameni din echipa CBS au ajuns să negocieze direct cumpărarea unui copil de la o familie din România.

Cristian Burci apare ca un "intemediar"(baby-broker), cu care jurnalista a discutat în holul unui hotel.

Imaginile video cu Cristian Burci:

Discuţia, aşa cum apare în reportajul CBS difuzat în emisiunea lui Mircea Badea:

Burci: Ce vreţi să fie, băiat sau fată?
Reporter CBS: Nu prea contează, dar am vrea să fie nou născut.

Reporter: Cât o să dureze tot acest proces?
Burci: Cel puţin patru săptămâni.

Reporter: Şi cât o să ne coste?
Burci: Undeva între 3.500 şi 7.000 de dolari.

Reporter: Ajută-ne un pic… Unde ajung banii aceştia? Cine îi ia?
Burci: Se dau mite peste tot… la mamele copiilor, la diferiţi judecători, la avocaţi, la cei care fac inspecţia la domiciliu, la toată lumea. Toată lumea vrea ceva!

Contactat de Paginademedia.ro, Cristian Burci a declarat scurt: “Nu comentez porcării!” fără să alte detalii.

Cristian Burci, catalogat ca “oligarh al propagandei băsiste”

Emisiunea de pe Antena 3, cu Mircea Badea, Adrian Ursu şi Mihai Gâdea, l-a avut ca subiect principal pe Cristian Burci.

Patronul Adevărul a fost numit “sponsor, servant al regimului Băsescu”, iar grupul de presă patronat de acesta a fost catalogat drept băsist.

“Adevărul este acum o tribună frecventabilă pentru domnul Traian Băsescu şi doamna Kovesi”, a spus Badea în legătură cu apariţiile acestora în studioul Adevărul Live.

Cei trei au trecut în revistă şi cazul consilierului prezidenţial Bogdan Oprea, cel care a încasat de la Adevărul 28.000 de euro anul trecut pentru drepturi de autor. Oprea a scris pentru Adevărul patru articole.

Fosta vedetă Antena 1 Mihai Bendeac a fost amintită şi ea în emisiune, în contextul în care “cu siguranţă Adevărul, ca şi Prima, nu-şi produc banii”.

Mircea Badea:

"Dau un exemplu. Mondenii, care are o audienţă mică. Nu vorbesc de calitatea emisiunii, ci strict despre audienţe. E imposibil să-şi acopere toate cheltuielile din audienţă. Şi domnul Burci vine şi varsă banul, din surse colaterale, ca să acopere acea diferenţă."

Burci 1

Burci 2

Burci 3

Burci 4

Burci 5

Burci 6

Burci 7

Burci 8

Burci 9

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Judex Judex
    De unde rezultă că Burci era traficant de copii? Din film rezultă o persoană care dă informaţii despre modul în care se tranzacţiona vînzarea de copii în România. Dacă acei amatori care au filmat cu camera ascunsă erau interesaţi pentru alt scop decît înfierea, de ce căutau copii foarte mici, aproape sugari. Burci nu a făcut decît să informeze asupra unei realităţi care se practica în mod curent după 1990 în România, indiferent dacă el practica sau nu acest comerţ. Antena 3 e o mizerie iar Mircea Badea exponentul ei caracteristic.
  • Razvan Razvan
    subscriu
  • Iar tu esti prost educat Iar tu esti prost educat
    In primul rand pentru ca ai remarcat doar una dintre greselile de tastare pe care le-am facut (sau "care le-am facut", sa intelegi si tu).
    A doua era nearticularea din "copiii adoptati", ... hmmm ... ai vrea tu sa FII mai destept ca mine, dar nu iti va reusi in veci.

    A treia greseala, cap de dovleac basist (asta pentru ca esti si irational) ce esti, este legata de relatia baroneasa - Adrian Nastase - adoptii, nu a fost cum am spus eu dar nici nu te lamuresc... gramatica ta perfecta nu te face destept (doar pedant si snob, tipic "intelectualilor basisti").

    Faptul ca nu esti destept rezulta si din aceea ca imi atribui simpatii care nu exista. Si ai tras concluzia asta (sau mai bine zis eructatia) din faptul ca am apreciat pozitiv un jurnalist adevarat cum este Carmen Avram. Nu ai decat sa mori de ciuda ... nu vei ajunge niciodata sa meriti sa ii cureti pantofii.
  • Esti foarte informat Esti foarte informat
    Invata mai intai limba romana si pe urma da-ti cu parerea pe site-uri ! Nu FI prost si incearca totusi sa-ti scoti capul din fundul lui Voiculescu! Bafta!
  • Cristi Cristi
    Nu fii prost. Copii adoptati international ies cu acte de identitate si intra sub incidenta/verificarile altui stat. Daca esti copil roman sau african sau martian, odata ce esti adoptat intri sub verificarile institutiilor de stat care se ocupa de copii din statul respectiv. Repet sa iti vina mintea la cap (daca a fost vreodata): nu pare a fi vorba in video de copii ilegali, "carne vie", fara forme legale, fara acte, fara nimic.

    Uita-te la cazul lui Petrică Câşlaru, personajul principal din documentarul lui Carmen Avram de la "In premiera", numit "Lungul drum spre casa", acum nominalizat la un premiu Emmy. Astfel de adoptii au fost la un moment dat interzise si doar aderarea la UE si baroneasa de mai sus ne-au obligat, in numele Dreptului International al Copilului, sa le deblocam.
  • incredibil incredibil
    Cum incearca unii sa diminueze gravitatea acestor fapte... Mizerabil. Cati copii crezi ca au ajuns pe mainile pedofililor ? Cati dintre ei au fost revanduti ca "piese de schimb"? Aici e vorba de crima organizata, cu complicitatea institutiilor statului. Copii vanduti cine stie cui, pentru un televizor color.
  • Xul Xul
    Badea si Oreste nu au avut prin 2000 o emisiune la PrimaTV?
  • Angela Monica Angela Monica
    Sa fim seriosi, asta nu o sa pateasca nimic, doar este omul presedintelui.
  • Da, nu e asa grav Da, nu e asa grav
    Cati dintre acei copii or fi ajuns in retelele internationale de prostitutie/pedofilie... Stie cineva cu exactitate? Intereseaza pe cineva? Contextul in care a fost difuzat materialul e absolut irelevant.
  • Rita Rita
    Tu esti sigura ca toti cei care au cumparat copii romani sunt persoane integre, dornice sa adopte si sa creasca un copilas? E foarte posibil ca multi dintre ei sa fi fost pedofili, sau traficanti de organe :( Asta ar fi normal sa te preocupe cu adevarat, sa te obsedeze, sa nu te lase sa dormi, nu "consideratiile" de ordin politic!
  • Popescu Popescu
    Tipul asta e intr-o afacere si cu Nadia Comanici, Digital Catalyst Fund.
    Asta mi se pare o stire, cum o sa raspunda ea in America ca asociatul ei a aparut ca traficant de copii intr-un reportaj CBS.
    http://digitalcatalystfund.com/reviewboard.html
  • Cristi Cristi
    Totusi toata lumea a inghitit termenul de trafic de copii. Atentie la ce se spune: se da mita la avocati, judecatori, etc. Nu este trafic in sensul dur, negru, furi un copil pe strada si il vinzi pentru un ficat. Ci erau copii dati spre adoptie, cu CNP, certificat de nastere dar care stateau in orfelinat. Dar legile de atunci nu permiteau parinti decat din tara. Aduceti-va aminte ca baroneasa Nicholson a insistat pe langa Adrian Nastase sa se permita aceste adoptii internationale.

    Deci, vorbim de inlesnirea unei adoptii internationale cand legea nu permitea inca acest lucru. Nu de copii furati pe strada si vanduti. Imi vine greu sa cred ca faceai asta in hotelurile de lux ale Bucurestiului ca te prindea politia.
  • pusa pusa
    Pe atunci nu erau legi...intermedierea era facuta pentru accelerarea procesului si fii sigura ca acei copii "vanduti" pe atunci, azi o duc mult mai bine si acum macar stiu cui sa multumeasca pentru sansa de a trai ca un cetatean respectabil, nu ca un muncitor pentru Guvern, asistati social si pensionari. E ridicol, cum a gasit A3 reportajul? Eu l-am cautat in arhiva CBS si nu l-am gasit, deci ei il aveau de mult. Se pare ca Burci nu se mai lasa santajat de A3 si acum astia ies la atac, doar asa imi pot explica replica intarziata a A3. Si cine conducea atunci tara, la cine se duce mita? FSN = PSD? (acelasi fondator)
  • pusa pusa
    nu e jurnalism, ca nu ei au facut reportajul, ei doar l-au tradus. ca sa arate ce? Ca mita mergea la oficialitati? Cine erau atunci la putere? FSN? Si de ce toate tevatura asta acum? Din 1990 pana in 2014 a trecut ceva timp, de ce nu au dat reportajul pe cand Burci cumpara Prima TV? De ce acum? Fiindca fac misto mondenii de ei, pe buna dreptate? Bravo...halal jurnalisti santajisti, acum si-au dat de tot examenul deontologic....
  • Vasile Vasile
    Ai cel mai mic indiciu ca exista o legatura cu Voiculescu? Adevarul e cel care conteaza si nu presupunerile sau scenariile.

Trimite un comentariu

sus