Skip to main content

Fiicele lui Dan Voiculescu au contestat sechestrul pus pe Antena3 la Tribunalul Bucureşti

 

Sursa foto: Mediafax Foto
Sursa foto: Mediafax Foto

Publicitate

Camelia şi Corina Voiculescu au depus, astăzi, două contestaţii la executare la Tribunalul Bucureşti, scrie Evenimentul zilei. Ele se vor judeca pe 25 şi 29 august.

Instanţa a stabilit termen pentru judecata acestor contestaţii pe 25 şi 29 august. Anterior, Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, în cazul ICA, sechestrarea şi confiscarea mai multor bunuri, inclusiv pe acţiunile GRIVCO donate de Dan Voiculescu fiicelor sale în urmă cu 7 ani. Încă de ieri, avocata lui Dan Voiculescu, Maria Vasii, a anunțat că a contestat în instanță sechestrul pus pe sediul Antenelor din Șoseaua București-Ploiești, considerând că această măsură nu are temei legal. Aceasta a precizat că nu se pune problema ca Antena 3 să fie închisă, aşa cum susţin angajaţii postului. Maria Vasii a declarat, în faţa sediului DNA, că respectiva contestație se află deja pe rolul Tribunalului București.

Contestaţie la executare

„S-a luat o singură măsură de sechestru cu privire la un bun determinat. Imobilul din Șoseaua București-Ploiești. Este doar indisponibilizat. Am formulat deja contestația la executare, se află pe rolul Tribunalului București. Până la judecare, un alt demers nu mai poate fi efectuat. Această măsură nu are fundament legal, restul explicațiilor le veți primi pe o altă cale”, le-a spus avocata jurnaliștilor, la ieșirea din sediul DNA, unde fusese chemată pentru a i se aduce la cunoștință instituirea sechestrului.DNA a citat proprietarii şi chiriaşii terenurilor şi clădirilor din dosarul ICA, sau pe avocații acestora, pentru a le aduce oficial la cunoștință instituirea sechestrului pe bunuri.

Ministerul Finanţelor este instituţia care trebuie să execute sechestrul în dosarul ICA, în urma căruia Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. ANAF nu a primit încă decizia definitivă a instanţei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu