Skip to main content

Gino Iorgulescu, LPF: Peste 3 milioane de familii pot urmări meciurile din Liga I la televizor

 

LPF 2012 - STEAUA BUCURESTI - RAPID BUCURESTIPreședintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, susține că actualul contract cu Intel Sky Broadcast, care a câștigat drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, permite unui segment mai mare de spectatori, peste 3 milioane, să urmărească partidele la televizor, se arată într-un comunicat publicat de lpf.ro.

Publicitate

''Dacă în anii trecuți, șapte meciuri din Liga I erau disponibile doar pentru abonații unei anumite firme de cablu, în prezent ele se văd la peste 20 de companii de cablu, dintre care amintesc: UPC, Dolce, Orange TV, Focus Sat, Ines. Astfel, în peste trei milioane de case se pot urmări astăzi la televizor meciurile din prima liga.

Meciurile din Campionatul Național Liga I pot fi văzute pe Look TV și Look Plus, iar în urma parteneriatului încheiat cu Romtelecom, un număr important de meciuri poate fi urmărit și pe Dolcesport. Acestor trei milioane de abonați li se adaugă toți utilizatorii de internet din România, care pot urmări meciurile pe platforma Seenow în pachetul Koolnet. Așadar, spre deosebire de perioada anterioară, în afară de drepturile clasice de TV, azi sunt valorificate și drepturile aferente tehnologiilor moderne, respectiv drepturile de internet și de mobil'', a declarat șeful LPF cu prilejul unei conferințe de presă.

Iorgulescu a adăugat că soluția aleasă de LPF a permis o concurență mai mare pe piață și a desființat monopolul deținut de o companie de cabluri.

''Prin urmare, iată cum demersul LPF a deschis concurența de piață relevantă și a înlăturat un adevărat monopol deținut anterior de un cablist. Repet, peste 20 de firme de cablu, trei posturi TV și peste 3.000.000 de familii pot urmări meciurile din Liga I la televizor. De asemenea, cei 10,8 milioane de utilizatori de internet (potrivit statisticilor Internet World Stats la 31 decembrie 2013) pot urmări meciurile pe calculator sau mobil. Consider asta o reușită!'', a declarat Gino Iorgulescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca au fost incalcari ale legii acestea trebuie sanctionate. Totusi daca astepti pana cand solutioneaza institutiile de la noi o ancheta iesi la pensie. Pana cand se va termina ancheta RDS ar putea sa introduca Look in grila.
  • Aia de la rcs fac pe justitiarii in loc sa ne dea Liga. Ei fac plangeri la Consiliul Concurentei. Frectie la picior de lemn si ma doare pe mine undeva ca au dat unii sau altii spaga. Eu nu vad Liga.
  • Si rds au fost verificati de catre Consiliul Concurentei care a zis ca totul este ok. acum DNA il verifica pe Mitica pentru combinatii cu rds pe Liga1. Deci si in cazul asta Consiliul Concurentei o sa zica la fel: totul e ok. Nu cred ca tremura Gino. Doar noi, abonatii rds, tremuram de nervi ca nu avem LIga
  • Fara a discuta corectitudinea procedurii, ma indoiesc amarnic ca astia de la rds sunt preocupati de respectarea legii cand Mitica e anchetat de DNA pentru ca a luat spaga de la RDS pebtru drepturile LIgii. Deci LASA-NE!!! Durerea la rds e ca nu au doar ei Liga is mai ales ca n-o au pe canalele lor ca sa ia bani si din publicitate. Cred ca Gino doarme foarte linistit
  • Inseamna ca rds avea abonati numai microbisti daca se uitau absolut toti la Liga1. Si daca toti abonatii rds-ului erau microbisti, rds a comis-o rau de tot
  • Ideea e ca cei care vor sa vada Liga 1 au unde si cum De la inceput upc a avut o crestere a abonatilor tocmai pentru extra-optiunea pe care au oferit-o. Normal ca nu se uita toata lumea asa cum nici la rds nu se uitau toti abonatii
  • Lasa ca abonatii mai trec si la upc. Eu asa am facut si ma doare in cot cui ii trimit banii la sfarsit de luna daca vad Liga1. RDS putea sa primeasca banii mei la sfarsit de luna in continuare dar au considerat ca nu merit.Asta este, suntem oameni mari. Nu plangem unii dupa altii
  • La fel de important este faptul ca peste 3 milioane nu pot urmari meciurile din Liga1. De ce Rds nu vine cu un comunicat in care sa explice care sunt motivele pentru care nu transmit?
  • 10 ron pe luna inseamna mult?? Sa fim seriosi. Banii astia, o mare parte, ajung la echipe. Noi suntem ca in Kazahstan si rusia cu patroni la echipe ca la tarabe.

Trimite un comentariu