Skip to main content

Membrii CNA, audiați astăzi la Comisia de Cultură a Senatului

 
Membrii CNA, audiați astăzi la Comisia de Cultură a Senatului
CNA

CNAAstăzi, începând cu ora 14.00, membrii CNA, inclusiv șefa instituției, Laura Georgescu, vor fi audiați la Comisia de Cultură a Senatului, potrivit unui anunț postat de Narcisa Iorga, pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Toți membri CNA sunt invitați la audieri ca urmare a unei sesizări pe care Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin Gabrea au înaintat-o la data de 18 iunie.

“Reclamam abuzurile pe care președintele CNA le comitea la acea dată. Vom fi prezenți la audieri dar, până atunci, adresăm senatorilor membri ai Comisiei și tuturor responsabililor politici ai țării un apel la stabilirea priorităților în domeniul audiovizual, începând chiar cu CNA”, se arata într-un comunicat de presă remis Paginademedia.ro acum câteva zile.

Cei trei semnatari ai comunicatului, Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin gabrea, reluau și ideea că Laura Georgescu nu mai poate conduce Consiliul Național al Audiovizualului.

“S-a descalificat iremediabil. Dacă Dumneavoastră considerați altfel, trebuie s-o spuneți deschis și clar. Ambiguitatea nu doar că nu ajută nimănui, ci, dimpotrivă, dăunează grav societății în ansamblu. Dacă Dumneavoastră considerați că mai aveți nevoie de timp pentru înlăturarea Laurei Georgescu din structura CNA, noi apreciem că este o urgență. Acest președinte nu mai poate reprezenta Consiliul, cu atâtmai mult în relațiile internaționale întrucât nu se reprezintă doar pe sine, ci reprezintă România. După deplina delegitimare, Laura Georgescu nu poate fi prezentă, ca președinte al CNA și gazdă a reuniunii CERF din București, umăr lângă umăr cu șefii instituțiilor europene similare. În cazul în care Dumneavoastră nu veți găsi rapid o soluție salvatoare, vă atenționăm că vom aduce la cunoștința reprezentanților acestor instituții europene, până la data sosirii lor în România, conținutul înregistrărilor audio, cu expresii vulgare, incompatibile cu poziția morală și profesională a unui membru al Consiliului Național al Audiovizualului, ale căror protagonistă este Laura Georgescu. Ea nu are rușine, Dumneavoastră nu reacționați, dar noi considerăm că este obligatoriu să informăm partenerii CNA cu cine se asociază.
CNA poate fi condus și reprezentat de către vicepreședintele Consiliului. Nu stă CNA într-un om, cu atât mai mult cu cât acesta e compromis”, se mai spune în comunicat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu