Skip to main content

Preşedintele SRR: Consiliul de Administraţie al Societăţii există în momentul acesta, dar este nefuncţional

 
radio romania
radio romania

Sursa foto: Cotidianul.ro
Sursa foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a declarat, marţi, la Comisia de cultură a Senatului, că, în urma deciziei din 3 iulie a Curţii Constituţionale, Consiliul de Administraţie (CA) al SRR există, dar este nefuncţional, scrie Mediafax.

Ovidiu Miculescu a mai spus în timpul audierilor din Comisia de cultură a Senatului că anul 2014 a fost pentru Radioul Public unul cu "trend ascendent pe toate capitolele", în primul rând în ceea ce priveşte audienţa înregistrată.

Potrivit preşedintelui-director general al SRR, din punct de vedere financiar, 2013 s-a încheiat pe plus, în condiţiile în care SRR nu a mai primit bani de investiţii de doi - trei ani de la bugetul de stat.

"Ne asigurăm singuri investiţiile, am reuşit să creăm profit, care a fost destinat inclusiv investiţiilor. Angajaţii au încasat participaţia la profit. La şase luni, stăm pe un plus de aproape şase milioane de lei net", a afirmat Ovidiu Miculescu.

Preşedintele SRR a ţinut să menţioneze că, în 2013 şi 2014, SRR a întărit foarte tare "disciplina financiară, fiind vorba de bani publici". "Anul acesta trebuie să încheiem execuţia bugetară pe plus", a mai afirmat Miculescu.

Acesta a precizat că majoritatea posturilor Societăţii Române de Radiodifuziune "cresc în audienţă în termen de cotă de piaţă şi număr de ascultători".

Potrivit preşedintelui-director general al SRR, postul naţional de radio este "lider de audienţă pe indicatorii naţionali, urbani şi Bucureşti", acelaşi trend ascendent înregistrându-l şi Antena Satelor, în timp ce Radio România Cultural "merge bine".

Ovidiu Miculescu a atras atenţia că există o problemă la capitolul acoperire. "Avem o problemă pentru că nu acoperim teritoriul României, aşa cum scrie în actele normative. Este o chestiune ce ţine de ANCOM şi parţial de CNA. (...) Teritoriul României nu este acoperit în acea proporţie de 97% şi exact în zonele de frontieră, dincolo existând comunităţi de români, nu prea avem semnal. În Europa se renunţă deja la FM şi noi încă emitem pe unde medii şi lungi", a precizat Ovidiu Miculescu.

Miculescu a prezentat şi situaţia Consiliului de Administraţie al SRR, afimând că în 2014 vechiul Consiliu şi-a încheiat mandatul şi a fost ales un nou consiliu, pentru care s-a făcut o contestaţie, în acest moment existând o acţiune pe rolul justiţiei.

"În momentul acesta, Consiliul de Administraţie este format din cinci membri valizi, în urma deciziei CC (Curţii Constituţionale, n.r.), iar cei opt nominalizaţi de grupurile parlamentare trebuie să intre din nou în audieri", a precizat Miculescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ștefan ștefan
    Din 2012 Cei dela Kiss FM au implementat emisia HD Așa că cei dela Radio Romînia ar face bine să implementeze și ei așa ceva.
  • Miron Miron
    Deapre HD Radio nu cred ca ati auzit.... Îl implementează un privat, Kiss FM...
  • ștefan ștefan
    Voi nici măcar în sistem Dab nu sunteți în stare să emiteți

Trimite un comentariu

sus