Skip to main content

REACȚII. Jurnaliștii Antenei 3, reacții după condamnarea lui Voiculescu. Mihai Gâdea: „Poate va fi cineva care ne va găzdui în curtea lui, în casa lui și vom transmite de-acolo”

 

mircea badea

Principalii realizatorii Antenei 3 reacționează vehement după sentința de condamnare la 10 ani de închisoare a lui Dan Voiculescu, fondatorul grupului.

Paginademedia.ro prezintă în continuare declarațiile lor.

Adrian Ursu, jurnalist Antena 3, în studio, după aflarea sentinței: „Pentru 10 ani de mandat ticălos al lui Traian Băsescu, 10 ani de închisoare pentru profesorul Dan Voiculescu. (...) Este o sentință după dictare, după dictarea procurorilor, a celor care exercitau presiuni asupra experiților”„O sentință fără precedent (...) pentru o faptă închipuită”

Ursu: „Pereți mai există, din fericire, ceea ce e foarte important. Sunt oamenii care compun Antena 3 și fac zi de zi ceea ce dumneavoastră apreciați în număr tot mai mare”

„E o zi cutremurătoare, recunosc că nu mă așteptam la o astfel de sentință, și-mi permit să-i spun ticăloasă pentru că am văzut cum cu greu de imaginat și anume ca la apelul cerut de cei condamnați la prima instanță să vii cu majorări de pedeapsă și mai ales schimbări de încadrare a faptelor respective, exact așa cum au cerut procurorii. La dictarea procurorilor se pronunță judecătorii.”

Mircea Badea: „Nu e deloc o zi bună. Sunt acum pe stradă, mă duc la IPJ Ilfov. Această decizie de astăzi al acestui pluton de execuție este cel mai mare proces politic din ultimii 25 de ani. Acesta este punctul meu de vedere. Din punctul meu de vedere este cel mai mare, vizibil, strident proces politic din ultimii 25 de ani. S-a vorbit despre fapte, despre probe, s-au făcut dezvăluiri. Cei care exultă ca și cum le-am fi făcut ceva sau Dan Voiculescu le-ar fi făcut ceva trebuie să afle că nu se termină astăzi, de-abia acum începem.

Pentru această decizie chiar criminală există căi de atac. Nu am niciun fel de îndoială că acest proces va fi câștigat. E adevărat că foarte mult timp niște oameni vor suporta niște rigori. În ceea ce mă privește pe mine, lucrurile nici pe departe nu se termină aici, lucrurile dintr un anumit punct de vedere abia încep”

Publicitate

Mircea Badea se află la IPJ Ilfov, unde s-a predat Dan Voiculescu.

Oana Stancu: Eu mă întreb unde ar trebui, noi, ca români, să urlăm această chestiune și să îndreptăm această nedreptate altfel decât punând pur și simplu cap la cap ce s-a întâmplat și ce am făcut și în 1989.

Mihai Gâdea, directorul Antena 3: „Aici nu e vorba doar despre 12 persoane, nu e vorba doar despre faptul că despre din spatele acestor persoane este Antena 3. Mi se pare foarte important pentru că ne uităm de ce este în stare acest de regim, cât de departe și cât de abrupt poate să meargă și în minutele care au decurs de la momentul în care am aflat sentința, am scris un comunicat cu câteva gânduri din partea noastră, a jurnaliștilor Antena 3.”

„Se confiscă terenurile, se confiscă acele clădiri, se confiscă toți banii profesorului Voiculescu, toți banii Cameliei Voiculescu, Corinei Voiculescu, dar și sediul Antena 3. Dacă cineva avea vreun dubiu, cred că în momentul de față este într-atât de străveziu, într-atât de clar încât din punctul meu de vedere aici nu mai e vorba nici de Antena 3, nici despre noi cei de aici, cred că este vorba despre această țară și această națiune.”

„Nu suntem nici zmei, nici Dumnezei, nici nu putem să facem minuni și nici nu putem să facem lucruri pe care oamenii nu le pot face. Dacă vor dori să confiște, și iată că au decis asta, sediul nostru, probabil că o să avem nevoie de dumneavoastră. Poate va fi cineva care ne va găzdui în curtea lui, în casa lui și vom transmite de-acolo. Vor confisca o clădire, dar nu vor putea să confiște milioanele de oameni care zi de zi, ceas de ceas stau și se simt reprezentați de acest post de televiziune. Singuri este foarte posibil să fim învinși. Singuri este foarte posibil ca în acest abuz extrem să vedem lucruri pe care nici măcar nu le știm pentru că abuzurile uneori sunt în cascadă,. Astăzi a venit această decizie, în câteva ore poate deveni altă decizie. Probabil că a venit momentul să vedem cât de mulți suntem și am convingerea că a venit momentul să vedem cât de solidari suntem. Este incredibil, nu știu dacă există cuvinte pentru a descrie uimirea pe care o am”

 

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu am datele in fata sa stiu cine ce merita.Nu sunt basist sau eu mai stiu ce.Se intampla lucruri mai importante in lume,ne paste o noua criza economica,alimentara si voi va ganditi la dinozauri.Bleahh.Uitati-va in continuare la tv,acolo e realitatea,nu in viata de zi cu zi.
  • Ce le ura Mircica Badea diversilor jurnalisti cu opinii diferite... "sa te vad cum te zvarcolesti in chinuri". Offf ce se mai intoarce roata
  • CINE CREDETI CA ESTE ALATURI DE VOI? O MANA DE NAIVI SI CATIVA RATATI CARORA LE-ATI MAI DAT SA LINGA CATE UN BLID UNSUROS. UNDE SUNT CEI CARE VA SUSTIN ? IN CE TARA? IN CE LOC? IN ROMANIA NU VAD NICI MACAR O GASCA DE OAMENI MATOI ADUNATI. SUNTETI RIDICOLI SI MINCINOSI. NU VEDETI APUSUL. TRIMITE-TI O CAMERA SA VORBEASCA CU SUSTINATORII CARE SUNT PE STRAZI!!? HA,HA,HA!
  • Raspunsul e complex - e comportament uman normal intr-o societate influentabila de un sistem complex, ei vor circ, conflict, bataie. Ca la un meci de fotbal, in care un individ se ataseaza de una din parti din dorinta de a fi component al unei colectivitati si a nu fi izolat de grup daca ramane neutru. Sistemul, media intretin aceasta stare de confuzie pentru ca e singura modalitate de supravietuire. Un om inteligent stie ca o sentinta pentru o persoana oarecare nu-i influenteaza viata in mod direct, daca nu intra personal intr-o situatie identica, ceilalti trebuie sa aleaga o parte, si astfel sa 'urasca' intre ei
  • A fi de acord cu condamnarea lui Voiculescu nu înseamnă ură şi nici că sunt de partea lui Băsescu sau alţii ca ei ci înseamnă a fi de partea dreptăţii şi corectitudinii. Toţi care au furat şi împovărat poporul român (şi cei ce-i susţin) trebuie să plătească, unul câte unul. Nu am ieşit în stradă în '89 ca să schimb preaslăvirea lui Ceauşescu de pe TVR cu preaslăvirea lui Voiculescu pe Antena 3.
  • e drept ca nu e sinhurul hot din tara asta, dar e vorba aia: "azi unul, maine altul".macar mai baga frica in ei si uite mai scapam de hotii mari ai tarii. antenele au intrecut otvul, ce telenovele au facut astazi.
  • Vezi domnule cum ai devenit și dumneata plin de ura din cauza media. Voiculescu poate ca merita 10 ani, dar este doar unul dintre zecile de mii care ar merita. Ți s-a picurat și dumitale în ureche faptul ca Voiculescu este vinovat de toate mizeriile care se întâmplă în tara asta. Maine dimineață când te vei trezi Voiculescu vă fi la pârnaie, și nu vei avea pe cine sa dai vina. Au fost mii de privatizări precum ICA. Alți 999 au scăpat. Fiți fericiți deci.
  • "Acest regim"? Care regim măi ticăloşilor? Criminalul de Iliescu, turnătorul securist Voiculescu, coruptul Năstase, Plagiatorul Ponta, asta e cangrena poporului român. Iar voi, nişte lingăi fără caracter sunteţi gunoiul care a refulat la suprafaţă şi vă numiţi jurnalişti la Antena 3. Părinţii voştri scriau poezii lu' Ceauşescu iar voi, odraslele lor, îl preaslăviţi pe Voiculescu. Neam de pupincurişti care sunteţi!

Trimite un comentariu