Skip to main content

Revista FHM România se închide. Burda Media renunță la licența publicației

 

fhm

Publicitate

Burda Media București a anunțat închiderea revistei FHM România, publicație care a intrat în portofoliul grupului odată cu preluarea Sanoma Hearst.

„Burda Media București agreează să incheie contractul de licență cu Bauer Consumer Media Limited pentru editarea în România a revistei FHM”, au anunțat reprezentanții grupului.

Publicația avea trei angajați permanenți, printre care redactorul-șef, Horia Ghibuțiu, și lucra cu mai mulți colaboratori. În urma închiderii, toți cei trei angajați vor părăsi grupul.

Titlul FHM este prezent pe piața din România de 13 ani. Ultima ediție publicată în România a revistei FHM este cea de iulie-august, prezentă la punctele de difuzare a presei.

FHM a vândut în primul trimestru al anului o medie de 4.600 de exemplare pe apariție, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Biroului Român de Audit Transmedia.

Recent, Burda Media a mai decis să renunțe la un titlu deținut în trecut tot de Sanoma. Este vorba despre revista Story, după cum paginademedia.ro a anunțat în exclusivitate AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • De cand au pus-o pe Andreea Marin pe coperta, n-am mai vrut sa aud de FHM. Cand adulezi contracost o impostoare prefacuta si expirata e normal sa-ti pierzi cititorii!
  • Referitor la mesajul anterior, este adevarat ca nu poti face performanta cand toata redactia este formata din sef, secretara si fotograf dar de ce au ajuns aici??? o sa inceapa comentariiile cu presa scrisa care dispare din cauza internetului dar eu nu cred asta. Era o placere sa citesti revista. Nu am citit, niciodata,niciun articol pe net (desi ziarele obisnuiesc sa le citesc pe net) pentru ca placerea de a tine revista in mana era unica. Cred ca primul numar a fost cu Alicia Silverstone undeva pe la inceputul anului 2000. Nu am cum sa uit.O sa caut si eu ultimul numar si o sa-l pastrez. Multumesc FHM
  • mie nu imi pare rau ca raman pe piata tot mai putine reviste. iar, ce spui tu mihnea cu tradusul, cred ca exista si o explicatie: de foarte mult timp bugetele pentru productii locale sunt aproape de zero, iar redactiile formate din doi - trei oameni (inclusiv redactorul sef) nu pot sustine o revista care sa aiba continut aproape exclusiv local. este pur si simplu imposibil. legat de horia, nu cred ca este vina lui sau a echipei (chiar nu cred), cu siguranta ca au fost mai mult parghii care au contribuit la aceasta decizie. apropos, banuiesc ca ati vazut declaratia lui mircea badea despre horia ghibutiu? .... nu am cuvinte.
  • Uite numarul asta poate o sa il cumpar, am mai vazut o revista pe undeva. De foarte mult timp traduceau articole din alte editii internationale si scazusera mult mult in subtsanta. Mi-l aratau in poze pe redactorul sef cum manca si se distra pe unde mergea el - ca si cum m-ar fi interesat - dar la review-uri de produse puneau numai produse sub reclama si cocalarisme. In alt numar imi povesteau cum sa supravietuiesti "apocalipsei zombie". In ultimul numar pe care l-am cumparat cica faceau review-ul filmului "Noah"... o porcarie de film, pe care l-am vazut mai apoi. Mi-am dat seama ca scrisesera despre film fara sa il vada: "ILM a realizat efectele speciale absolut spectaculoase din film". Imi pare rau si nu imi pare.
  • Si eu am cumparat toate numerele de la 1 pana pe la 100 si ceva, cand a fost schimbat red- sef si o data cu el si formatul si subiectele. Am renuntat din momentul acela dar si acum ma uit la raft cu nostalgie dupa revista. Pacat.
  • Am aproape toate numerele de cand a aparut. Revista s-a stricat de cand s-a facut schimbul in redactie cu prostii de la Playboy. Pacat.
  • am renuntat sa mai cumpar revista dupa ce au desemnat-o in urma unui asa zis sondaj pe monica gabor drept cea mai frumoasa femeie din lume!!!! din lume!!!! se intampla prin 2005 sau 2006, iar gurile rele vorbeau atunci de vreo cateva mii de euro decartate de irinel columbeanu pentru desemnarea trogloditei in topul frumusetilor...

Trimite un comentariu