Skip to main content

Trei membri CNA o amenință pe șefa Consiliului că îi vor informa pe omologii săi europeni cu privire la limbajul folosit de aceasta

 
Trei membri CNA o amenință pe șefa Consiliului că îi vor informa pe omologii săi europeni cu privire la limbajul folosit de aceasta
CNA

CNAȘefii instituțiilor similare CNA din CERF (Forumul Central European al Autorităţilor de Reglementare) vor primi prin e-mail, traduse în engleză, expresiile folosite de Laura Georgescu în înregistrările audio difuzate în România, dacă ea va conduce reuniunea CERF de la București, se arată într-un comunicat de presă semnat de trei membri CNA, Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin Gabrea.

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului va fi gazda unei reuniuni a instituțiilor similare din Europa Centrală și de Est ce se va desfășura la București, în perioada 4 – 5 septembrie.

"Membrii CNA nu cunosc niciun detaliu despre acest eveniment. Nimic despre agenda evenimentului, nimic despre invitații care au confirmat prezența. Nici măcar unde are loc evenimentul. Până atunci mai sunt 14 zile", spun cei trei membri.

În comunicatul de presă remis Paginademedia.ro se mai spune că prin acest eveniment Laura Georgescu încearcă șă-și corecteze "imaginea extrem de șifonată" în urma înregistrărilor în care șefa Consiliului folosea un limbaj nepotrivit la adresa unor copii.

"Președintele CNA ține sub caracter secret orice informație legată de eveniment și pretinde senin că asigură ”mersul înainte al agendei publice a instituției”. Laura Georgescu a stat ascunsă o lună de zile, a creat premisele unui blocaj instituțional la nivelul CNA și acum speră că totul s-a șters cu buretele. Consideră, probabil, că acest eveniment internațional îi va asigura corectarea imaginii extrem de șifonate în urma difuzării înregistrărilor audio care arată cum vorbește, cum gândește și, mai ales, cum acționează președintele CNA", se mai spune în comunicat.

În comunicat se mai spune că pe 27 august toți membri CNA sunt invitați la audieri în Comisia de cultură a Senatului, ca urmare a unei sesizări pe care Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin Gabrea au înaintat-o la data de 18 iunie.

"Reclamam abuzurile pe care președintele CNA le comitea la acea dată. Vom fi prezenți la audieri dar, până atunci, adresăm senatorilor membri ai Comisiei și tuturor responsabililor politici ai țării un apel la stabilirea priorităților în domeniul audiovizual, începând chiar cu CNA", se arată în comunicat.

Cei trei semnatari ai comunicatului reiau ideea că Laura Georgescu nu mai poate conduce Consiliul Național al Audiovizualului.

"S-a descalificat iremediabil. Dacă Dumneavoastră considerați altfel, trebuie s-o spuneți deschis și clar. Ambiguitatea nu doar că nu ajută nimănui, ci, dimpotrivă, dăunează grav societății în ansamblu. Dacă Dumneavoastră considerați că mai aveți nevoie de timp pentru înlăturarea Laurei Georgescu din structura CNA, noi apreciem că este o urgență. Acest președinte nu mai poate reprezenta Consiliul, cu atâtmai mult în relațiile internaționale întrucât nu se reprezintă doar pe sine, ci reprezintă România. După deplina delegitimare, Laura Georgescu nu poate fi prezentă, ca președinte al CNA și gazdă a reuniunii CERF din București, umăr lângă umăr cu șefii instituțiilor europene similare. În cazul în care Dumneavoastră nu veți găsi rapid o soluție salvatoare, vă atenționăm că vom aduce la cunoștința reprezentanților acestor instituții europene, până la data sosirii lor în România, conținutul înregistrărilor audio, cu expresii vulgare, incompatibile cu poziția morală și profesională a unui membru al Consiliului Național al Audiovizualului, ale căror protagonistă este Laura Georgescu. Ea nu are rușine, Dumneavoastră nu reacționați, dar noi considerăm că este obligatoriu să informăm partenerii CNA cu cine se asociază.
CNA poate fi condus și reprezentat de către vicepreședintele Consiliului. Nu stă CNA într-un om, cu atât mai mult cu cât acesta e compromis", se mai spune în comunicat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu