Skip to main content

Cătălin Dancu: DNA va face o extindere în dosarul lui Gheorghe Ştefan, nu el este principalul suspect

 
Catalin Dancu
Catalin Dancu

Catalin DancuAvocatul primarului din Piatra Neamţ a declarat luni, la ieşirea de la DNA, că nu Gheorghe Ştefan este principalul suspect în dosarul intervenţiilor pentru licenţa Giga TV şi că, potrivit anchetatorilor, ar urma extinderea urmăririi penale şi la alte persoane, posibil politicieni şi angajaţi ai CNA, scrie Mediafax.

Publicitate

Cătălin Dancu, avocatul lui Gheorghe Ştefan, a spus că a cerut, la Direcţia Naţională Anticorupţie, să îi permită să studieze dosarul, pentru a vedea probele în baza cărora procurorii îl acuză pe primarul municipiului Piatra Neamţ de instigare la trafic de influenţă.

"Nu ştim câte persoane sunt puse sub acuzare până la acest moment, dar am înţeles de la domnul procuror că vor fi extinse urmărirea şi învinuirile şi faţă de alte persoane. Eu la acest moment bănuiesc despre ce este şi despre cine este vorba, dar îmi rezerv dreptul de a nu face alte comentarii, iar în final, după ce vom analiza dosarul, va urma să dăm o declaraţie", a declarat Dancu, la ieşirea de la DNA, după ce procurorii l-au anunţat pe Gheorghe Ştefan că este urmărit penal.

Avocatul a precizat că procurorii susţin că preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, ar fi cerut unor subordonaţi să-şi schimbe votul privind reacordarea licenţei Giga TV şi că trei dintre aceştia ar fi acţionat în consecinţă.

"Domnul Ştefan nu are la ora asta de unde şi de ce să ştie de ce şi-au schimbat votul cei trei. Dacă vor fi audiaţi, vom afla. Nu este nicio discuţie între domnul Ştefan şi domnul Hrebenciuc cu privire la acest aspect. Discuţia dintre domnul Ştefan şi doamna Iorga are o singură conotaţie şi o să zic public, doamna îi spune foarte clar: angajează-ţi şi avocat, pentru că legea a fost încălcată şi pentru că contestaţia dumneavoastră va fi de pe scaun admisă. Cine-i confirmă după această discuţie domului Ştefan că s-a încălcat legea? Tatulici. Şi Tatulici îi spune clar domnului Ştefan: «Te rog frumos ia avocata şi depune documentele de contestaţie, şi apără-te, pentru că CNA a greşit»", a precizat avocatul.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus