Skip to main content

CNA a aprobat modificarea noilor structuri de programe a 20 de licențe ale Radio România. Forul a amânat grila Radio România Cultural pentru că e "dubioasă"

 
CNA a aprobat modificarea noilor structuri de programe a 20 de licențe ale Radio România. Forul a amânat grila Radio România Cultural pentru că e "dubioasă"
Radio România

Radio RomâniaConsiliul Național al Audiovizualului a aprobat modificarea noilor structuri de programe a 20 de licențe ale Radio România. Forul a amânat acordarea unui vot pentru grila de toamnă a postului Radio România Cultural pe motiv că e "dubioasă", după cum s-a pronunțat Monica Gubernat, membru al Consiliului.

Publicitate

Societatea Română de Radiodifuziune a solicitat acordul pentru modificarea structurii serviciului de programe pentru cele 21 de licente audiovizuale, corespunzătoare celor 24 de structuri, pentru perioada 29 septembrie 2014 - 14 iunie 2015.

Solicitările Radio România au fost votate în unanimitate, cu excepția cele privind postul Radio România Cultural. Consiliul a amânat votul pentru a primi lămuriri de la directorul de programe al Radio România Cultural pe care l-au invitat în ședința CNA de joi.

Propunerea de amânare a fost făcută de Monica Gubernat și a fost votată în unanimitate.

La ședința de astăzi, din partea Radio România au participat Florin Brusten (secretar general directia studiouri regionale), Marius Furdui (director de programe Radio Romania Actualitat) și Nicolae Popescu (redactor-șef RRA).

Radio România Cultural a solicitat următoarele modificări:

  • De la programe de informare în proporție de 1,12 % (aprobat în 23 octombrie 2013) la 5,65 %
  • De la 69,05 % programe educative, culturale, religioase - la 41,37%
  • De la 29,83% programe de divertisment și alte tipuri de programe - 52,98%
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu