Skip to main content

CNA a aprobat noile structuri de programe ale TVR 1 și TVR 2. Adrian Bucur: Aș vrea să vă rog să instituiți o stare de veghe asupra TVR

 
CNA a aprobat noile structuri de programe ale TVR 1 și TVR 2. Adrian Bucur: Aș vrea să vă rog să instituiți o stare de veghe asupra TVR
tvr

tvrConsiliul Național al Audiovizualului a votat, în unanimitate, noile structuri de programe ale principalelor posturi publice, TVR 1 și TVR 2.

Publicitate

"Avem o grilă de toamnă definitivă votată în ultimul Consiliu de Administrație. Situația trena și trebuia să punem capăt acestui scandal. Aș vrea să vă rog să instituiți o stare de veghe asupra TVR, pentru că acum e nevoie mai mult ca oricând", a spus Adrian Bucur, prezentator TV si membru în Consiliul de Administrație al TVR.

La ședința CNA de astăzi au participat mai mulți membri ai Consiliului de Administrație din TVR, printre aceștia numărându-se Adrian Bucur, Claudiu Brânzan, Cristian Zgabercea, dar și președintele director-general al Televiziunii Române, Stelian Tănase.

Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea sunt cei opt membri CNA care au participat la ședința de astăzi.

Principala modificare a structurii de programe a postului TVR 1 este reprezentată de o creștere de 14 % a ponderii programelor informative, care se reflectă în grilă printr-un număr mare de talk-show-uri politice.

În urma aprobării CNA, TVR 1 va avea 34,75% programe de informare.

Stelian Tănase a spus în şedinţa CNA de astăzi că nu vor mai fi inventate două noi canale, respectiv educativ şi meteo.

"Nu s-a discutat între noi niciodată să mai inventăm două canale", a spus Stelian Tănase, precizând că "este evident" că trebuie redus numărul actualelor canale ale SRTv.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din declarațiile membrilor CA al TVR.

Claudiu Brânzan, membru CA:

"Este prima dată când considerăm că s-a schimbat structura de programe. Este pentru prima oară când telespectatorul TVR 1 va vedea doar talk-show-uri patru zile pe săptămână, în fiecare seară. În acest mod cred că îndepărtăm telespectatorii de postul public, de TVR 1. Să se facă emisiuni cu realizatori din tv publică, nu cu colaboratori, aceștia din urmă sunt foarte costisitori pentru situația economică a Televiziunii Române."

Adrian Bucur:

"Există un sondaj care spune că publicul telespectator își dorește același TVR 1 de acum 50 de ani, mai puțin talk-show. De la ora 16.00 ziua până la ora 00.00 pe post vedem doar vorbărie."

Irina Radu, director de programe TVR:

Diferențele din grila de toamnă sunt semnificative față de grila de vară. Problema noastră este o scădere de audiență, bugetele sunt mai mici față de primăvară. Rugămintea noastră este să ne ajutați să avem o grilă si să ne facem treaba. Vom avea grijă ca TVR să aibă același echilibru ca întotdeauna. În momentul în care n-o să ne mai călcăm pe picioare totul va fi în regulă. Singura culpă pe care o avem este faptul că nu avem emisiuni pentru copii.

Laura Georgescu, președinte CNA:

Prezența dumneavoastră la noi este motivată de faptul că dvs. aveți responsabilitatea unei strategii. Operați TVR 1, TVR2 2, TVR News și TVR International. Care este strategia dvs. până la finele anului măcar?

Irina Radu, director de programe TVR:

Întotdeauna am venit aici cu grile, conform regulamentelor. Oricine ar privi sit noastra de la 1 martie, care a avut o problema, nu a fost aprobata imediat. Hiadeți să vedem ce s-a întâmplat. DOmnul Tănase a preluat un canal cu 1,2 Rating, ieri TVR 1 a avut 0,7 rating. TVR 2 preluat cu 0,6 rating si a ajuns la 0,2 rating. Sunt niște inf clare, vreau să fiu lăsată să îmi fac treaba.

Zgabercea:

În planul de redresare pe șapte ani sunt câteva lucruri foarte clare: o strategie de programe, o grilă (...)
La sfârșitul anului 2013 TVR încheia pe profit pentru prima oară după 10 ani. Din păcate, în clipa asta, TVR e pe pierdere. În mod normal ar trebui să ne întoarcem la acel plan de redresare. Grilele sunt în baza grilelor cadru.

Christian Mititelu: Televiziunea Română este foarte important să-și redobândească autoritatea.

Ion Stavre:

Emisiunile de promovare electorală sunt emisiuni care au preluat spațiile care aveau destinație specifică politică - tribuna partidelor parlamentar,e Parlamentul României. În aceste emisiuni vom difuza materialele difuzate de partide; dezbaterile electorale - avem programat o linie de dezbater de luni până joi de la ora 21. Sunt 14 programate, pentru că sunt 14 candidați - vor participa de două ori la această dezbatere. Sâmbătă și duminică - un rand de dezbateri in intervalul 21.00 - 23.00, dezbatere în care vom invita candidați personal - 14. Formula aceasta pare să fie acoperit pentru că vor veni toți 14 candidați.

Brânzan: Va fi un vot ca toți moderatorii TVR să fie angajații Televiziunii Române.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu