Skip to main content

CTP, despre Turcescu: Sunt uluit de acest delir mistic

 

LAU_0023

Publicitate

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că „nu se pot trage concluzii în legătură cu ce a făcut efectiv sau nu a făcut Robert Turcescu”.

„Tot ce pot să analizez e prestația televizată a lui Robert Turcescu pentru că am văzut-o. E cel puțin stranie, dacă nu aberantă. Turcescu, pentru niște păcate pe care nu le cunoaștem, pentru că asta cu ofițer acoperit, da, sigur e o problemă din punct de vedere mediatic, din punct de vedere al meseriei de jurnalist, e o problemă gravă care lovește în cariera de jurnalist a lui Turcescu ca o torpilă.

Pentru că am discutat problema pe când eram la Clubul Român de Presă, s-a pus problema ofițerilor acoperiți de presă și e o rezoluție a Clubului acceptată de toți membrii de atunci prin care hotăram, făceam o recomandare tuturor jurnaliștilor să nu aibă această calitate de ofițer sub acoperire, practicând în același timp meseria de jurnalist”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la postul Digi 24.

El a amintit că Robert Turcescu „a negat cu vehemență” faptul că a fost locotenent colonel.

Din declarațiile făcute de CTP la Digi 24:

„Ne amintim povestea cu Oprea și cu acele liste de avansări, acum se află în fața unei minciuni stridente pe care atunci a produs-o”.

Sunt uluit de acest delir mistic pe care l-a afișat în seara asta. Nu înțeleg termenii pe care i-a folosit, în legătură cu ce? Impresia e că cel puțin să fi omorât pe cineva ca să folosești genul ăsta de termeni dostoievskieni în mizerie, din ăștia cu eliberare, cu uitați-vă în adâncul vostru”.

Legat de o "judecată":

„Pentru asta trebuie să existe o reclamație din partea respectivului serviciu. Trebuie cineva să se declare parte dăunată în treaba asta. E treabă lungă, nu cred că vom asista la așa ceva. Deci, deocamdată nu există nimic de alura misticoidă a lui Turcescu în legătură cu Dumnezeu și alte lucruri de soiul ăsta”.

 

- „nu a facut asta dintr-o revelație produsă ieri noapte, din moment ce asta datează de atâția ani, nu a simțit nicio nevoie li nu a avut nicio ezitare să fie extrem de vocal la TV în diverse situații”.

„Și dacă e ofițer acoperit, ce? Simplul fapt că ești ofițer acoperit al unui serviviu de informații într-o țară democratică a UE constituie ceva de rău? Că un delict nu constat în niciun caz”.

În continuare, Cristian Tudor Popescu a spus că trebuie mai multe lămururi din partea lui Robert Turcescu.

„El trebuia să explice telespesctatorilor, iată eu ce am a vă spune, voi sunteți judecătorii mei. Ori acum a fost ceva de genul: nu vorbesc decât în fața Marii Adunări Naționale”, a explicat Cristian Tudor Popescu, care a subliniat că deontologia presei nu acceptă ca un jurnalist să fie ofițer acoperit.

„Nu știu cât de vinovat e Turcescu, ce a făcut, pentru ce se pocăieste, se spovedește, mărturisește în felul ăsta. Parcă e un pastor de prin Noua Anglie”, a continuat el.

„Ce a făcut Robert în seara asta, prin apariția de la televizor nu se încadrează de bine în nimic. Nici în ce a fost și nici în ce va fi”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • uau, ce bine te-au prajit televiziunile! "da, da, avem nevoie de securisti ca Turcescu in presa! cat mai multi! e spre binele economiei! :)) doamne, ce tara de oameni gata sa-i gaseasca scuze si lui ceausescu!
  • Dragii mei: "Eu , cu o parere de om simplu, platitor de taxe si impozite, vin si spun: toate tarile lumii au securitatea lor, apararea lor pentru economie, daca nu ar avea s-ar vinde economia tarii, dar acest om doar nu este (spion),!!!???, deci daca nu a spionat pentru a vinde tara, unde este pacatul lui?....de cine este el amenintat ? ca parca este un om amenintat, asa pare,,, sa ma lamureasca si pe mine cineva...ce a facut el de este asa speriat??? A fost obligat sa devina ofiter sub acoperire? Ce lege a incalcat? Daca i-a placut in armata , in securitate, de ce nu a optat pentru asta??? Eu l-am vazut foarte, foarte speriat, dar cine l-a speriat de ce nu aduce argumente serviciul caruia i-a adus deservicii???!!! astept lamuriri,,,,,,,,,,,,,,,,,

Trimite un comentariu