Skip to main content

Fostul ministru al Apărării cere audierea actualului ministru, Mircea Duşa, pentru a elucida cazul Robert Turcescu

 
Corneliu Dobritoiu
Corneliu Dobritoiu

Foto: Cotidianul.ro
Foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu (PNL), a declarat, astăzi, că va cere audierea ministrului Apărării, Mircea Duşa, pentru a lămuri cazul jurnalistului Robert Turcescu, decizia asupra acestei propuneri aparţinând însă comisiei, scrie Mediafax.

”Dacă Turcescu a fost acoperit, categoric că nu vom primi nicio informaţie. Dacă Turcescu nici nu a existat în evidenţele Direcţiei Generale de Informaţii Militare sau Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, categoric asta se poate spune: «Nu a existat Turcescu în evidenţele noastre, punct»”, a declarat Dobriţoiu.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobritoiu declara, ieri, că Robert Turcescu face ”o mascaradă”, el precizând că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ, iar cadrele în rezervă nu primesc soldă decât pentru perioadele de concentare pentru pregătire militară.

”Ce ofiţer acoperit, spun eu, îi atestă gradul şi funcţia într-o instituţie sau specialitatea militară? Deci, ce pot să spun... Aceasta este o mascaradă a domnului Turcescu în care încearcă să atragă instituţii ale statului, inclusiv răspunderea penală din partea domniei sale, pentru a ţine cald un subiect. Referitor la informaţiile care au apărut ieri pe presă, cu fotografii anexate, am nişte comentarii de făcut în sensul că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ, a celui care îl posedă. Din câte ştiu, şi-mi aduc aminte bine, domnul Turcescu nu mai avea calitate de ofiţer în rezervă a Ministerului Apărării Naţionale. Ori, de aici până la ofiţer acoperit... Am văzut şi nişte hârtiuţe acolo prin care erau prezentate nişte cifre, mă rog”, a spus Dobriţoiu, preşedinte al Comisiei de apărare din Senat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus