Skip to main content

History comemorează 100 de ani de la Primul Război Mondial cu serialul "Războaiele mondiale"

 
Primul Razboi mondial
Primul Razboi mondial

Primul Razboi mondialÎncepând din 14 septembrie, canalul de documentare History va difuza un nou serialul “Războaiele mondiale”, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Primul Război Mondial.

Publicitate

Noul serial va fi difuzat în fiecare duminică, de la ora 22:00.

“Războaiele mondiale” prezintă trei decenii de război, prin ochii unor oameni care s-au format în tranşee şi au ajuns apoi să conducă o lume aflată în pragul dezastrului. O parte dintre aceste persoane au devenit eroi, însă altele s-au transformat în cele mai infame şi crude personaje din istorie.

Între cele două mari conflicte din istoria omenirii, Primul Război Mondial şi Al Doilea Război Mondial, au fost doar 20 de ani. Cu toate acestea, mulţi istorici consideră că nu au fost două războaie separate, ci o singură confruntare sângeroasă care a cuprins întâi Europa şi s-a răspândit apoi pe întregul glob.

Argumentele lor sunt fundamentate pe faptul că figuri reprezentative au participat la ambele războaie, adesea pe aceleaşi teritorii: mai întâi în tranşeele noroioase de la Ypres şi de lângă Somme şi apoi, după ani de zile, în Ardeni sau Normandia.

Narat de Jeremy Renner, care a fost de două ori nominalizat la Oscar (cu “The Hurt Locker”, “The Town”), acest serial cuprinde scene dramatice, efecte vizuale uluitoare şi interviuri cu lideri contemporani, printre care John McCain, Colin Powell, Jogn Major şi David Miliband, şi cu istorici cunoscuţi, din întreaga lume.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus