Skip to main content

Liviu Mihaiu: Ştiam că Robert este „la ei". Aşa cum îi ştiu pe majoritatea domnilor Smith din presa românească

 
Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu

Liviu MihaiuLiviu Mihaiu vorbeşte într-un editorial din Adevărul despre jurnaliştii care au lucrat sub acoperire şi care au fost deconspiraţi de-a lungul timpului.

Publicitate

"Ştiam că Robert este 'la ei'. Aşa cum îi ştiu pe majoritatea domnilor Smith din presa românească. Şi ei ştiu că eu ştiu", spune Mihaiu, în debutul articolului său de opinie.

Primul jurnalist deconspirat de Mihaiu

"Primul ziarist pe care l-am deconspirat cu „mâna mea“ a fost în 1996, Floriana J (astăzi autoare de cărţi printre care şi „Ambasadorul“) o vampă cu pretenţii de mataharikrishna implicată în amantlâcul cu J.P. Vettovaglia, ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, dar şi în prietenia cu Virgil Măgureanu, cu care se plimba de mână prin pădurile operative ale patriei", povesteşte Liviu Mihaiu.

Jurnalistul spune că sunt sute de "domni Smith"

"Dreptul la informare al cetăţeanului a căzut în desuetitudine, ca şi Constituţia. În fapt, „avatarii" serviciilor sunt braţul înarmat al unei lupte între entităţi rivale de informaţii care se calcă pe picioare în presa română şi în celelalte puteri din stat. Chiar pe coloana blogurilor, deasupra şi dedesubtul meu, sunt oameni care sunt în relaţii de serviciu, cu câte un serviciu secret. Vorbim despre o dimensiune apocaliptică a noii Securităţi, România având cel mai mai mare număr de angajaţi şi colaboratori raportat pe cap de locuitor din întreaga UE, inclusiv UK!", mai scrie Mihaiu.

Liviu Mihaiu induce ideea, fără a o dezvolta, că şi Radio Guerrila este o victimă a ofiţerilor acoperiţi.

"Chiar şi Radio Guerrilla stă astăzi pe bară de un de zile ca victimă colaterală a acţiunilor sinergice ale acoperiţilor şi descoperiţilor care-i protejează pe cei care sunt responsabili de această comă indusă şi urmăriţi penal „à la légère“ (cu altă ocaziune, mai pe larg)", spune Liviu Mihaiu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1204040-aparare-nationala-starlete-popi.htm
  • Adi Adi
    Este evident că Mihaiu știa de Turcescu. Doar ieșeau dimineața împreună la raport.
  • Andrei Andrei
    Intre un individ ca Liviu Mihaiu si un jurnalist-ofiter il aleg oricand pe cel de-al doilea.
  • rinoceru' rinoceru'
    Poza lui Mihaiu e de acum 10 ani. Nu aveti una mai recenta ?!!!!
  • lucian lucian
    TVR-ul a renuntat la Mihaiu din motive gramaticale. O emisiune slaba si de multe ori facuta la comenzi.
  • diana diana
    Ne este dor de dor de Semida Piramida deontologule. Chiar nu ai un pic de rusine ? Ai uitat cine esti ?
    Groparul Tabu, Catavencu si Guerilla are tupeu de taverna cu matrozi.
  • radutza din delta radutza din delta
    Cuma mai stam cu sturionii in delta anul acesta ? Prietenii nostrii sunt mai inteligenti decat prietenii lor. Si cand am sa ma apuc de vorbit si de dat cu subsemnatul atunci sa vedeti circ ...
  • titi argint titi argint
    Cati bai ai primit Liviu Mihaiu de la SOV ? Dar de la Patriciu ? Dar de la Tariceanu ? Fii sincer si spune-ne.
  • luana luana
    E rusinos ca un personaj controversat ca Liviu Mihaiu sa isi acuze un coleg de breasla fara sa aiba dovezi palpabile. Sa-ti fie rusine Liviu Mihaiu !
  • piticu piticu
    Culmea tupeului din presa romaneasca da cu pietre si arunca cu judecati morale. Cine te-a pus bre Mihaiule guvernator in delta ? Sa auzim ? Vantu, Sorin Ovidiu Vantu. Si cine era mandru sa se afiseze cu Timofte sau sa se gudure la lansari de carte pe langa Maior ? raspunde Liviulica cu sinceritate. Mars la pensie.
  • tudor dan tudor dan
    Se cearta basistii intre ei. Ha ! Ha ! Ha !
    Mutzunachii lui Vantu au ajuns moralisti. Nenea Mihaiu uita repede ca erau tovarasi la catarama , el si "agentul acoperit" , la pupat manutza lui Vantu la Crisan in delta ?!
  • Justitiarul Justitiarul
    La sfarsit, in ultima fraza, oare Liviu Mihaiu spune si el (ca am vazut ca au mai aparut voci), ca sunt ofiteri acoperiti in CNA? Era un baiat care se chinuia sa argumenteze ca Laura Georgescu si Monica Gubernat sunt ofiteri acoperiti, Georegasca la SIE (si ”colega” cu poanta cea proasta) si Gubernat la 0215. Si acum vine si Mihaiu si zice : ”Liviu Mihaiu induce ideea, fără a o dezvolta, că și Radio Guerrila este o victimă a ofițerilor acoperiți.
    “Chiar şi Radio Guerrilla stă astăzi pe bară de un de zile ca victimă colaterală a acţiunilor sinergice ale acoperiţilor şi descoperiţilor care-i protejează pe cei care sunt responsabili de această comă indusă şi urmăriţi penal „à la légère“ (cu altă ocaziune, mai pe larg)”, spune Liviu Mihaiu.
    Stim bine ca CNA-ul a retras licentele si a omorat Guerilla. Si tot in CNA e Georgeasca urmarita penal ”a la legere”...
    Acu vreo zi-doua, si Valentin Jucan intreaba pe FB ”exista James Bond in CNA”? Deci, sunt ofiteri si in CNA?
  • B0B B0B
    Sa ne aducem aminte de presedintele Romaniei pentru o noapte care spunea: "Nici noi nu mai stim cati suntem.".
  • Basarica Basarica
    Coloneii intre ei...
  • haplea haplea
    :)))))))))))))))))))))))))) hai nu ma'nebuni Mihaita... Ai iesit tu cu Dobro aseara si ati gasit vro ciuperca .. ceva.. si ati ajuns voi la concluzia ca da bine, cu valul asta.. sa sugerati ca Guerrilla e victima serviciilor secrete :)))))))))))))))))))) Baaaai.. Mihaita Sinecura.. Guerrilla este NUMAI VICTIMA TA SI A LUI DOBROVOLSKI. V-ati bagat.. toate.. in oamenii care faceau treaba la guerrilla, si l-ati cufundat de tot.. Si acum.. hopa.. serviciile .. :))))))))))) Trage apa mihaita.... Si dobro

Trimite un comentariu

sus