Skip to main content

PARTENERIAT. ANCOM a lansat licitaţia pentru două multiplexuri naţionale, 40 de multiplexuri regionale şi 19 locale

 
Multiplexuri
Multiplexuri

Foto: hdsatelit.blogspot.com
Foto: hdsatelit.blogspot.com

Publicitate

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat astăzi procesul de licitaţie pentru cele două multiplexuri naţionale care nu au fost licitate iniţial, 40 de multiplexuri regionale şi 19 locale, potrivit unui anunţ făcut astăzi de Bogdan Iana (Executive Director ANCOM), în cadrul evenimentului International Digital Forum, care se desfăşoară în aceste momente în Bucureşti.

"Procesul acestei licitatii incepe astazi, cu punerea in cons publica a caietului de sarcini. Aceste multiplexuri pot intra în funcţiune de la 17 iunie 2015. Procedura este ca în primăvară, se va desfăşura simultan pentru toate multiplexurile", a declarat Bogdan Iana (Executive Director ANCOM).

Prin intermediul unui multiplex naţional se vor furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii ţări, în timp ce multiplexurile regionale şi locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un judeţ, respectiv o localitate.

Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani, iar câştigătorii vor putea să furnizeze servicii comerciale de transmisie a posturilor de televiziune după data de 17 iunie 2015.

Taxa minimă de licenţă care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitaţiei pentru fiecare din cele două multiplexuri naţionale este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale şi locale aceasta variază între 12.000 pentru un multiplex regional pentru Bucureşti şi 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ. Taxele de licenţă au fost stabilite de către Guvern în luna februarie 2014.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare câteva detalii din programul de desfăşurare a licitaţiei.

  • 26 noiembre - demararea licitaţiei prin publicarea caietului de sarcini şi a anunţului de licitaţie,
  • 7 ianuarie 2015 - data limită de primire a candidaturilor,
  • 14 ianuarie 2015 - anunţarea candidaturilor calificate/necalificate
  • 21 ianuarie 2015 - anunţarea ofertelor câştigătoare în urma etapei stabilirii primului set de oferte câştigătoare
  • 4 februarie 2015 - organizarea rundelor
  • 17 iunie 2015 - multiplexurile pot intra în funcţiune
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus