Skip to main content

PARTENERIAT. ANCOM a lansat licitația pentru două multiplexuri naționale, 40 de multiplexuri regionale și 19 locale

 

Foto: hdsatelit.blogspot.com
Foto: hdsatelit.blogspot.com

Publicitate

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a lansat astăzi procesul de licitație pentru cele două multiplexuri naționale care nu au fost licitate inițial, 40 de multiplexuri regionale și 19 locale, potrivit unui anunț făcut astăzi de Bogdan Iana (Executive Director ANCOM), în cadrul evenimentului International Digital Forum, care se desfășoară în aceste momente în București.

"Procesul acestei licitatii incepe astazi, cu punerea in cons publica a caietului de sarcini. Aceste multiplexuri pot intra în funcțiune de la 17 iunie 2015. Procedura este ca în primăvară, se va desfășura simultan pentru toate multiplexurile", a declarat Bogdan Iana (Executive Director ANCOM).

Prin intermediul unui multiplex național se vor furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii țări, în timp ce multiplexurile regionale și locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un județ, respectiv o localitate.

Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani, iar câștigătorii vor putea să furnizeze servicii comerciale de transmisie a posturilor de televiziune după data de 17 iunie 2015.

Taxa minimă de licenţă care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitației pentru fiecare din cele două multiplexuri naționale este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale și locale aceasta variază între 12.000 pentru un multiplex regional pentru București și 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ. Taxele de licență au fost stabilite de către Guvern în luna februarie 2014.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare câteva detalii din programul de desfășurare a licitației.

  • 26 noiembre - demararea licitației prin publicarea caietului de sarcini și a anunțului de licitație,
  • 7 ianuarie 2015 - data limită de primire a candidaturilor,
  • 14 ianuarie 2015 - anunțarea candidaturilor calificate/necalificate
  • 21 ianuarie 2015 - anunțarea ofertelor câștigătoare în urma etapei stabilirii primului set de oferte câștigătoare
  • 4 februarie 2015 - organizarea rundelor
  • 17 iunie 2015 - multiplexurile pot intra în funcțiune
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu