Skip to main content

Poprire asiguratorie pe conturile clienților Mediafax. ANAF anunță clienții de datoriile companiei lui Sârbu: 21 milioane de lei. Orlando Nicoară: “Suntem în proces de contestare”

 

adrian sarbu (1) - Copy

Publicitate

EXCLUSIV. Clienții Mediafax Group au primit înștiițări de la ANAF prin care sunt anunțați de “înființarea popririi asiguratorii”. ANAF spune că măsura a fost luată din cauza datoriilor companiei Mediafax.

Paginademedia.ro vă prezintă o scrisoare primită de un client Mediafax care detaliază și suma pe care o are de recuperat ANAF de la firma lui Adrian Sârbu: 21 de milioane de lei.

De celalaltă parte, Orlando Nicoară, director general Mediafax Group, a declarat pentru Paginademedia.ro că a decizia ANAF a fost constestată, că suma de 21 de milioane de lei a fost stabilită după controale în ultimele două luni și că măsura aplicată clienților Mediafax “nu reprezintă un titlu executoriu, ci un sechestru asigurator”.

Detalii, în continuare:

Ce spune scrisoarea ANAF către clienții Mediafax:

“Se înființează poprirea asiguratorie asupra sumelor de bani datorate de dvs. cu orice titlu, debitorului S.C. Mediafax Group SA.

Sumele vor fi reținute și în cazul începerii procedurii de executare silită, după transmiterea de către organul de executare a titlului executoriu.”

Decizia este luată "în baza art. 129 din Ordonanța Guvernului 92/2003 privind Codul de procedură fiscală și a Deciziei de instituire a măsurilor asiguratorii emisă de Direcția Generală Antifraudă Fiscală."

ANAF arată clienților datoriile Mediafax

Scrisoarea ANAF către clienți detaliază suma pe care Mediafax ar trebui să o dea statului: peste 21 de milioane de lei, adică aproximativ 4,7 milioane de euro. Cei mai mulți, 10,8 milioane de lei (adică 2,5 milioane de euro) reprezintă Taxa pe Valoare Adăugată – TVA. Aproape 3 milioane de lei (680.000 de euro) sunt trecuți la contribuția de asigurări sociale de stat datorată de angajator.

Documentul trimis de ANAF clienților nu precizează pentru ce perioade sunt aceste sume care apar în tabel (vezi facsimil).

Orlando Nicoară, Mediafax: Suntem în proces de contestare. Este un sechestru asigurator, nu un tiltu executoriu

Orlando Nicoară, director general Mediafax Group, a declarat pentru Paginademedia.ro că a decizia ANAF a fost constestată și că măsura aplicată clienților Mediafax “nu reprezintă un titlu executoriu, ci un sechestru asigurator”.

Orlando Nicoară, director general Mediafax Group, pentru Paginademedia.ro:

“Am avut controale în ultimele 3-4 luni și s-au luat niște măsuri care au dus la suma de 21 de milioane de lei. Suntem în proces de contestare a acestor măsuri și așteptăm judecata contestației.”

“Ne cerem scuze tuturor partenerilor pentru neplăcerile cauzate. Hârtia pe care au primit-o nu reprezintă un titlu executoriu pe sumele datorate Mediafax Group, ci un sechestru asigurator.”

Adrian Sârbu și Victor Ponta, înțepături în ultimele luni

Premierul Victor Ponta și proprietarul Mediafax Group, Adrian Sârbu, au avut câteva schimburi de replici în ultimele luni.

Victor Ponta a afirmat, într-un interviu la România TV, că ar fi avut o întâlnire cu Adrian Sârbu, în care omul de afaceri i-a propus lui Ponta să-l facă președinte.

Victor Ponta: „Dânsul mi-a zis că el i-a făcut pe toţi preşedinţi şi dacă vreau să mă facă şi pe mine. Şi i-am spus că nu, mulţumesc, aş prefera să-şi plătească taxele. Şi de atunci suntem în relaţii foarte reci”

Adrian Sârbu a replicat că s-a întâlnit de mai multe ori cu Victor Ponta, dar că afirmaţia premierului din interviul de la România TV în legătură cu o discuţie pe care au avut-o este “pură fantezie”.

Adrian Sârbu: “Cariera politică a domniei sale nu a fost şi nu este obiectul activităţilor mele. Nu am neînţelegeri şi nimic de tranzacţionat cu Victor Ponta şi nici cu camarila sa, deranjaţi până la obsesie de existenţa Gândul şi Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul şi nici ultimul politician român care, odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei.”

Victor Ponta a mai declarat că Adrian Sârbu ar fi fost la el în birou: "Mi-a zis că are nişte controale de la ANAF şi dacă pot să le opresc şi i-am zis că nu pot. Şi de atunci am tot citit ce rău sunt eu”, a spus premierul.

Reacția lui Adrian Sârbu a fost scurtă: “Minte!”

Mediafax ANAF 3

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Cum adica: "suma pe care Mediafax ar trebui să o dea statului: peste 21 de milioane de lei, adică aproximativ 4,7 milioane de lei."?
  Mai citeste cineva articolul dupa publicare, sau citim doar titlul acestuia?
 • da in curs de platire in loc de contestare si rastalmacire cind o sa fie?
  aceleasi metehne care cladesc imperii. doar ca ulciorul e cam obosit.
 • in alte tari civilizate sarbu facea ani grei de puscarie pt evaziune fiscala. la noi e ca in africa. acum ca nu mai are pro tv nu mai e interesant pt politica pt ca nu mai poate sa fabrica presedinti.
 • Pai cam asta e deosebirea dintre Sarbu (care are oroare de plata datoriilor la stat) si cei de la Intact care au platit vreo 350 de milioane de euro statului. Dar in statul de drept numit Romania, intra Voiculescu la inchisoare si nu Sarbu...
 • S-a intarit brusc statul cu Tonta :))) Legea e din 2003 si ... nu prea s-a aplicat ... dar Tonta e mereu vigilent ... probabil ca era in birou la Nastase cand s-a facut Ordontanta si a primit si normele de aplicare neoficiale in direct!
 • Acusica vine si ordonanta de iertare a datoriilor. Asa a facut Sarbu si Protv, tot din banii statului, n-a platit nimic si i-a sters Nastase datoriile. Cum dracu restul firmelor sunt executate lunar pt datoriile la stat si astia au adunat 5 mil de euro?? S-au finantat din banii statului si acu ii forteaza mana lu Ponta sa ii ierte.
 • Cata lipsa de imaginatie la Sarbu...
  Niciun logo de genul "Agentie de stiri confiscata", fara istericale, fara mesaje de amenintare la adresa justitiei basiste (pontiste, dupa caz)....

Trimite un comentariu