Skip to main content

Rona Fairhead, prima femeie care va conduce grupul BBC. Postul confirmă o ascensiune fulminantă pentru Fairhead, fost director al grupului Financial Times

 
bbc_building_albawaba_87722500
bbc_building_albawaba_87722500

bbc_building_albawaba_87722500Rona Fairhead, fost director al grupului Financial Times, urmează să devină noul preşedinte al BBC Trust, consiliul de administraţie al radioteleviziunii publice din Marea Britanie, a anunţat ieri Guvernul din această ţară, potrivit Mediafax.

Publicitate

Rona Fairhead îl va înlocui în această funcţie pe Chris Patten, care a demisionat în luna mai din cauza unor probleme de sănătate, după ce a condus grupul BBC vreme de trei ani, într-o perioadă dificilă pentru postul public de radioteleviziune din Marea Britanie.

"BBC este o minunată instituţie britanică, plină de oameni talentaţi, iar eu sunt onorată de posibilitatea de a fi preşedinte al BBC Trust. Sunt conştientă de importanţa uriaşă a acestui post", a declarat Rona Fairhead, într-un comunicat de presă.

Ea a lucrat ca preşedinte şi director executiv al grupului Financial Times, o divizie a Pearson Plc., din 2006 până în 2013, şi a fost până de curând unul dintre directorii din consiliul de administraţie al HSBC Bank.

Înainte de a fi confirmată în această funcţie, Rona Fairhead va trebui să participe pe 9 septembrie la o audiere în Comisia Media din Parlamentul britanic.

Potrivit BBC, numirea ei în funcţia de preşedinte al BBC Trust a fost făcută de regina Elizabeth a II-a la recomandarea secretarului pentru Cultură, Sajid Javid.

BBC Trust coordonează activitatea radiodifuziunii publice britanice, stabileşte strategia acestui grup media şi numeşte directori care sunt responsabili pentru performanţele financiare ale BBC.

Chris Patten, care a fost ultimul guvernator britanic al Hong Kong-ului, a condus BBC într-una dintre cele mai turbulente perioade din istoria grupului, puternic afectat de scandalul de pedofilie în care a fost implicat Jimmy Savile, unul dintre prezentatorii vedetă ai postului public britanic în anii '70 şi '80.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus